rimar Online rimar komentáře u knih

Slovenský nářez: Antologie nejlepších autorů slovenské fantastiky Slovenský nářez: Antologie nejlepších autorů slovenské fantastiky * antologie

Tak po dočtení knihy co říci. Super pro mne je že byla přeložena do češtiny. Mám mezi Slováky dost známých i kamarádů a rozhodně mi nevadí mluvené slovo, mému zdraví rozhodně vadí když s nimi popíjím ale blbě se mi slovensky čte. A to jsem vyrůstal v době kdy jsem s ní v kontaktu byl v televizi při pořadech filmech tak i při projevu prezidenta. Vůbec nevěřím že by mladá generace mohla rozumět psané slovenštině.
Co se knihy týče byl jsem velmi mile překvap. Některé povídky byli nadstandardně povedené, některé tolik nezaujaly ale celkový dojem z knihy mám dobrý a od některých autorů když by se přeložili bych si moc rád něco přečetl. Občas je poznat inspirace od jiných autorů ale nezdá se mi u žádné povídky jako vykradačka. Takže určitě se nebráním přečíst si opět něco podobného.

02.03.2024 5 z 5

Jako sama smrt Jako sama smrt Jakub Hoza

Podle popisu v některých komentářích jsem čekal že kombajn najede do davu lidí a přes stříkající krev a odletující končetiny jede až na konec pole. No kombajn se nekonal a pole taky ne, přišlo mi to skoro jak taková slabší Gemlovka. Není to špatné to zase neříkám jako takové lehké čtení u kterého nemusíte moc řešit děj tak dobré. Je super že postavy nejsou černobílé a v padouch se může zachovat dobře a obráceně. Kdo je vrahoun šlo poznat dopředu ale ten konec nebyl vůbec špatný.

21.06.2023 5 z 5

Pouštní hvězda Pouštní hvězda Michael Connelly

Knihu také vnímám jako takové loučení s Harrym ale přes pokročilý věk a zdravotní problémy má pořád šťávu a jde do toho naplno a bez servítek. Tým který dala dohromady Renée je životaschopný a ty příběhy s ním mohou fungovat ale prostě král je a byl jen jeden a tím byl Bosch nic naplat. Ale třeba se pletu a ještě něco s ním bude jen poslední díly už opravdu tak nějak jde vidět spíše jako takový muž v pozadí. Důležitý zkušený ale pořád už jen na pozadí jiných postav.

07.06.2023 5 z 5

Pavouk Pavouk Lars Kepler

Hlavní dojem který z knihy mám je že ti seveřani jsou fakt divní nebo minimálně jiní. Nebudu řešit drobné nelogičnosti které kniha měla, protože byla čtivá a příběh měl opravdu napětí a spád a dobře otevřený konec. Jen by bylo fajn odsunout už trochu do pozadí toho jehož jméno se nesmí vyslovit a jít dál.

27.01.2023 5 z 5

Aga Aga František Kotleta (p)

Jo jo a ještě jednou jo. Každý díl téhle série je lepší a lepší. Z těch prvních jsem byl trochu rozpačitý a říkal jsem si wtf co ti má jako být ale minulý díl už mně začalo bavit a tenhle díl byl super. Nechci spojlerovat tak jen některé věci se tušit daly některé moc ne ale celkově super čtení.

13.06.2022 5 z 5

Yarminův syndrom Yarminův syndrom Petr Heteša

Hetešu prostě mužů a těším se na další knihy od něj. Kniha super jízda jako vždy ale ten závěr mi přišel takový nedotažený. Je pravda že taková ta šablona a kopírák tu cítit je ale školní události jsem si vážně užíval a těšil se až zase něco vyrazí řešit s dětmi školou povinnými a bavil se neskutečně. Jeho top kniha to není ale ono ta laťka je některými předchozími knihami dost vysoko a být tohle moje první kniha od autora byl bych maximálně nadšený proto by dle mého méně než 5 hvězd nebylo fér. Za co musím autora pochválit že po té co se mu povedlo dostat na nějakou kvalitativní úroveň tak si ji drží a jeho knihy jsou čtivé a zábavné.

08.03.2021 5 z 5

Na ostřích čepelí Na ostřích čepelí Miroslav Žamboch

Jsou knihy ke kterým musí člověk dozrát a tohle je jedna z nich. Když jsem ji četl před lety neužil jsem si ji jako teď. Když jsem ji četl teď musel jsem ocenit jak je propracovaný děj napětí až do konce. Stejně jako autor nešetří ani hlavní postavy od různých útrap a neštěstí. Není to nejlepší Koniasuv příběh a moje srdcovka je Bakly ale stejně se to autorovi povedlo a patří určitě k těm nejlepším co napsal a o to víc si zaslouží poklonu vzhledem k tomu že je to začátek jeho tvorby.

20.10.2020 5 z 5

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Tak nějak pocit z knihy. Příběhy zajímavý, chování hlavní hrdinky nic moc. Člověk by si řekl že už se poučí a začne si dávat pozor, za každou cenu se chovám k lidem kteří na mně útočí tak abych jim nic neudělala a do toho taková ta americká korektnost hraničící s afektovanosti. No sérii určitě dočtu už jen kvůli tomu otevřenému konci a protože pořád je to čtivé ale nebudu s tím asi nijak chvatat. Každopádně policistka je takový Rambo -neprůstřelná nezranitelná. Na to co běžně schytá na konci každého dílu by normální člověk už asi umřel. Minimálně by ležel v nemocnici. A pořád opakování toho co se jí stalo v dětství a co se stalo Johnovi už mne taky nebaví číst pořád dokola.

19.07.2020 4 z 5

Ulička zmrtvýchvstání Ulička zmrtvýchvstání Michael Connelly

Ano, ano, ano Connely je zpět a sním i moji oblíbené postavy Bosch a Haller a v té nejskvělejší kondici. Jediné co mohu vytknout je že to skončilo tak sakra rychle. Skvělé napsaný příběh, který nám pomalinku rozplétá co se vlastně stálo a během kterého Bosch kupodivu na rozdíl od poslední knihy kdy jsem již myslel že se s námi loučí předvádí skvělou vyšetřovací práci a trochu začíná i chápat že nevině odsouzená osoba má právo na pomoc byť jde přitom proti policii. Pravda je to víc akce těch dvou a ostatní postavy které mám také rád z Hallerova týmu moc prostoru nemají ale prostě to tak asi má být. Každopádně se moc těším na další díl kam se Haller posune po duchovním prozření v zadržovací celé.

29.08.2024 5 z 5

Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Kniha je dobře napsaná a příběh originální a zajímavý ale prostě nedokáže mně autorka vtáhnout do děje a cítit napětí. Řemeslně skvělé odvedené ale něco tomu chybí abych byl napnutý jak kšandy. Možná že je to tím že se tim autorka živila tak prostě nedokáže zabrnkat na tu správnou strunu. Ale aby to neznělo negativně kniha za přečtení určitě stojí a další díly si opět moc rád přečtu. A samozřejmě těm dvěma asociálním prckům (Nině a Biance) fandím :-).

25.05.2023 4 z 5

Do pekla a zpět Do pekla a zpět Jakub Hoza

Jak už tu je zmíněno je to brak. A co má být pamatuju jak Cesty krve nebo Vládce strachu kritikové totálně sepsuli a nenechali na Kulhánkovi niť suchou. Hlavní je že se nám to líbí. Četl jsem už předchozí fantasy díla od autora ale tohle mi sednulo víc. Má to mouchy a slabší místa ale pokud to člověk bude brát jako oddychové čtení a chce se pobavit a má rád trochu drsnější tvorbu rozhodně nebude litovat že po knize sáhne.

19.02.2023 5 z 5

Ďábel v zrcadle Ďábel v zrcadle Juraj Červenák

kniha byla zajímavá měla svižné tempo a dobře jsem se bavil, určitě si nemyslím že by byla nejslabší ze série je naopak vidět jak si Juraj každým dílem jistější tématem a sedí mu to. Už se těším na další pokračovaní. Jediný co by mne fakt zajímalo kde se mohl syn kata z města naučit stopovat a to vše okolo že by mu mohl závidět a blednout závistí i Vinetou :-)))

08.02.2017 5 z 5

Necrobox Necrobox Petr Heteša

Ve světě kde jediné co potřebujete pro splnění jakéhokoli přání jsou peníze a schopnost popsat to programstorovi se ukáže jaké je kdo zvrácené hovado. Hlavní postava nebyl moc sympatický spíš poradny kretén co nebere ohledy na ostatní. Dost jsem mu přál aby ho Karkulka smaznula jak nevyžádanou poštu, což já bych udělal hned. Ta mně naopak bavila velmi. Jen jsem nepochopil ten úplný závěr s tím jménem ve stáji co provedla hlavnímu smejdovi.

15.08.2024 5 z 5

Předurčený Předurčený Benedict Jacka

No mně víc než druida přijde hlavní postava jako Harry Dresden od Butchera. Bavilo mně to, mělo to spád a nepřišlo mi to jako vykradačka něčího díla. Hlavní postava sympatická přidružené postavy taky a není to černobílé. Rozhodně super a těším se na další díl.

07.08.2023 5 z 5

Fantom Fantom Martin Fajkus

Tak tohle byla super jízda. Ještě se mi nestalo abych narazil na sbírku povídek různých autorů kde by všechny takhle kvalitní a nenašel jsem zde žádnou slabou. Pravda je že všechny autory a autorky už znám a jsou to silní hráči na naší scéně. Hlavně poslední věta v povídce od Jiřího Pavlovského mně totálně rozsekala a vidím že nejsem sám kdo měl z Krkonošských pohádek oblíbenou jinou postavu:-). Prostě knihu rozhodně doporučuji a vůbec bych se nebránil pokračování.

28.05.2023 5 z 5

Bitva o české země Bitva o české země Jan Kotouč

Napínavé až do konce. Některá rozuzlení se čekat dala a některými mně autor překvapil. Jsem rád že v naší zemi a našem malém sci-fi rybníčku se stále líhnou takové štiky.

26.04.2023 5 z 5

Invaze Invaze Roman Bureš

Občas se stane že druhý díl se dokáže vyrovnat dílu prvnímu, ale výjimečně se stane že ho překoná a to se u mne tentokrát v této knize povedlo. Přeci jen prvni díl začal jako povídka a pak se přistavovali další části tady je to napsané rovnou jako jeden celek a pan Bureš opět mistrovsky dokazuje že prostě umí chytit čtenáře vtáhnou ho do děje a nepustit. Rozhodně se těším těším na třetí díl který tu byl trochu naznačen. Skvěle se tu proplétají dějové linie, nejsou tu hluchá místa a výplně. A i když jsou pekelnici docela sympatický tak přeci jen za mne určitě lepší být lampička v nebi než zdroj masa v pekle. Nebo jiných dalších pochutin :-).

08.05.2022 5 z 5

Pomníky zimy Pomníky zimy Jan Hlávka

Velmi kvalitní série. Algořani jako samurajové jdou přes zákeřného nepřítele. Špioni bojují svoje zákulisní války a do toho vesmírný skaut objevuje zapomenuté vesmírné stanice. Rozhodně se těším na další díl ale u téhle série bude náročné čekání na další díl chtělo to si počkat až bude série kompletní ale to jsem netušil když jsem bral do ruky první díl že mne to tak chytne. Rozhodně mám radost číst podobně zajímavou sérii od domácích autorů.

12.12.2020 5 z 5

Ve stínu slunce Ve stínu slunce Jakub Mařík

Velmi povedená kniha. Těším se rozhodně na další díl. Autor nám tu po částech dávkuje informace a na plno do nás tlačí akci :-). Na konci knihy v podstatě o původu korzárů nevíme stále nic dalšího. Hrozně mne baví jak názvy současných jednotek jsou použity i v kosmickém věku takový SEAL si úplně představuji jak místo vodou brázdí vesmír aby se dostali nenápadně na cizí loď. Tak nezbývá než se těšit kam nás autorova fantazie pošle příště.

16.10.2020

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Oproti prvnímu dílu tenhle byl mnohem čtivější a pro mne zajímavější. Popis vražd není tak hrozný když vezme člověk v potaz co se stalo asi díky tomu že autor je žena takže určitě to půjde číst i jemnějším povaham ikdyz pravda někomu by to mohlo u oběda vadit. Není to můj případ nijak mne to nerozhodilo a na chuti neubralo :-)). Celkově po druhém díle dobrý dojem a určitě budu pokračovat. Jen člověk se musí pousmát že pokud s tempem vražd autorka trochu nepribrzdi tak to město asi brzy vylidní :-)). Ale tak detektivka o špatném parkování by asi moc nefrčela :-) .

14.07.2020 5 z 5