rodak komentáře u knih
Paní Frýbová ty vztahy měla fakt zmáknutý. Moc rád čtu její knihy, tohle je asi šestá od ní a hodně jsem se bavil. To je prostě svět mužů a žen různě pochroumaných kolem nás.
Neskutečná kniha.Rozbor manželství,adopce dítěte k už fungující rodině s potomky.Ačkoliv se jedná o docela obsáhlou knihu,četla se velmi dobře a rychle.Já ji četl až po Běse a myslím že to tak více sedlo.Je to kolotoč emocí,Malka,Alice,Ina chvíli nahoře ,chvíli dole.Ukazuje se jak důležité spolu mluvit otevřeně,ale ani to někdy nepomůže.Konec z pohledu hlavních postav drsný a ne zrovna hapyendový.Já paní Táborskou řadím k paní Mornštajnové a obě dvě jsou pro mne největší objevy současné české literatury.
Je to kniha pro pohodu.Vtipné, jednoduché, čtivé.Žádné hluboké myšlenky netřeba hledat.
Paní Hilly by potřebovala zakroutit krkem.To byla teda příšerná ženská.Tady je vidět jak jedinec dokáže strhnout ostatní.Hezké to bylo,občas smutné občas zábavné.Poselství z knihy je jednoznačné...
Ano nevěrohodně to působilo.To je to slovo.Né že by se to vyloženě nepovedlo,ale předchozí knihy jsou o mnoho lepší.
Moc se mi kniha líbila. Skvěle napsané postavy, řádně zamotaný děj. Má to zkrátka vše co má dobrá a logická detektivka mít!
Prvotřídní detektivní román tohoto francouzského mistra thrilleru. Komisař je opravdu ostrej muž. Napsáno poutavě, napínavě a vtipně.
K dokonalosti chyběl jen trošku přehlednější děj, jinak super a těším se na další knihy tohoto nadějného mladého autora.
Velká paráda číst tento detektivní román.Užíval jsem si každou stránku a těšil se na volné chvíle s touto knihou.Sledujeme několik linií,které se časem propojí.Naše vyšetřující dvojice srší vtipem a nadhledem.A ten konec...
Harry Bosch ani v covidu nezahálel.A s novou kolegyní řeší případ.Druhý případ vyšetřuje zmíněná kolegyně Renée.A je to tak super čtení,až mě bylo líto že to skončilo.Nicméně je na obzoru další kniha,která vychází tento rok.
Tolik děje a zvratů narváno v této detektivce.Já to čtu tak nějak napřeskáčku a nevadí.Tento díl řadím k nejlepším.Už mi chybí jen Hypotéza zla...
To snad ti mladí co si tuhle knihu přečtou ani neuvěří. Neskutečně skvěle napsaný román o šedi, zmaru a bojovnosti některých lidí. Jak vůbec se mohlo udavačství, pronásledování a teror zakořenit v našich lidech? Po válce? Totálně zblblá společnost plná strachu pod vedením soudruhů z východu. A takhle to ničilo životy a rodiny.Autorce skláním poklonu.
Romantická pohádka pokračuje dalším skvělým dílem. To jsem asi hodně zlehčil, ale je to velmi zajímavá historická sága.
Veliké překvapení. Generační sága tři nešťastných žen, skvěle napsána stylem p Mornštajnové.
Autorka stvořila možná své životní dílo v daném tématu. Je to román a napůl studie doložená materiály o pronásledování řeholnic v Bílé Vodě a vývoji křesťanství po padesátých letech u nás. Čtení někdy zadrhávalo kvůli různým dopisûm a složkám. A papalášství vrcholných představitelů církve u nás existuje i nadále.
Na můj vkus se to hodně vleklo. Ale svoje kouzlo kniha určitě má. A čtenáři milující autorky tlusté romány si zajisté přijdou na své. Tato měla nejméně stran z její tvorby.
Mráz mi šel po zádech z té dětské nevinnosti a naivity přetavené v lidskou krutost. Ač podle skutečné události, kde bere spisovatelka tak temné pohnutky a vlastnosti osob.Stejně jako v její nové knize. Obě knihy jsou výborné i když smutné a depresivní. Máme zde nový objev české literatury.
Dnes jsem ji dočetl v Egyptě. S knihou jsem se dostal z Prahy do Itálie a zpět. Opět skvělá reálná detektivka s přesahem do zahraničí.
Oproti Kim a Erice z podobných sérii je tedy Josie dračice. Četlo se dobře, rád přečtu další díly.
Tedy dost brutální vyprávění, vyvážené sny, očekáváním, láskou.Další z řady skvělých historických románů autora.Plný počet-nejde jinak.