Romarin komentáře u knih
Za mě pět hvězd. Zde v recenzích je to, podle mne, hluboce podceněná kniha. Působivé čtení, i když asi jen pro čtenáře, který čte pozorně a dá si práci s orientováním se v reáliích i mimo knihu samotnou.
Číst tuto knihu pro mne bylo jako jet velkou rychlostí po tobogánu. Nejdřív se mi to vůbec nelíbilo a chtěla jsem vystoupit, odložit knihu jako velký omyl. Pak se ale děj rozjel úplně jiným směrem a já si čtenářskou jízdu začala nesmírně užívat. A na konci mi bylo po delší době fakt líto, že už je konec. Za mě chytlavý zážitek. Pro mne jsou zbytečné bulvárně laděné pasáže o sexu a jistá chtěná výstřednost postav, zároveň jsem jednoznačně dostala mnohem víc, než jsem od knihy čekala.
Hluboce lidské vyprávění o tom, že věci často nejsou tak, jak se na první pohled jeví. Postavy knihy vás nejen zaujmou, ale doslova si vás získají na svou stranu.
Za mě super čtenářský zážitek. První třetina knihy působí nezajímavě a mnoho čtenářů nejspíš odradí. Ale kdo vytrvá, nebude litovat. Tempo i dramatičnost děje se směrem k závěru knihy zvyšuje a finále je už kaskadérská jízda. Vytrvejte až do filmového finále!
P.S.: Druhý, alternativní konec, jsem se rozhodla nečíst. Chci si uchovat jedinečný zážitek z náhodně natrefeného mého konce. ;)
Za mě jednoznačně geniální kniha. Obrovský čtenářský zážitek.
Četba dosti úmorná i pro milovníka D´Aurevillyových zběsilých románů plných dekadence a bolestných zápasů notně rozdrásaných duší. Spisovatelská macha se zde sladkobolně snoubí s dějovou banalitou a záplavou červeno-knihovnových klišé. Jen pro otrlé čtenáře...zážitek však je pak nezapomenutelný.
Skvělá kniha, nesmírně zajímavé téma, čtivě psané. Doporučuji.