Rosana Rosana komentáře u knih

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Parada, krasa, nadhera. Presne muj styl. Jako bonus hodnotim absenci preklepu a chyb. Moc jsem si behem cteni prala, aby Ashley sbalila Bena a nebo Ben ji, takze jsem byla moc rada, ze ta kniha takto skoncila. Urcite se poohlednu i po dalsich knihach Charlese Martina.

21.02.2023 5 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Opět krásný a velice čtivý a příjemný příběh od Jojo Moyes. Celou dobu mi bylo úplně jasné, že Natasha je stále zamilovaná do Maca a on do ní, takže to nemohlo skončit jinak:-).

18.08.2019 5 z 5

Sněhová sestřička Sněhová sestřička Maja Lunde

(SPOILER) Krásná knížka, a ještě krásnější ilustrace. Sice jsem nečekala, že v knize bude co do činění s duchy, jelikož téma duchařiny nemám vůbec ráda, ale budiž. Takže hlavně díky ilustracím dávám pět hvězdiček. Jinak bych asi jednu dvě strhla.

08.01.2023 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Tak tato kniha mě nebavila, rozvláčná a moc politická, ale taková je holt Alena M. Bez politiky by to nešlo.

14.12.2021 3 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Tak to byla opět paráda z pera této autorky. Už se moc těším na Chatu ve Švýcarsku. Miluji tyto romanticke knihy od Julie C.

05.11.2021 5 z 5

Vězňova žena Vězňova žena Maggie Brookes

Skvěle napsaná kniha, která nešla odložit a po jejímž přečtení si zase o něco více vážím každého kousku jídla, chleba, střechy nad hlavou, tepla, domova, oblečení...

16.01.2021 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Opět výborná a velice čtivá kniha od pana Javůrka. Čtenářský zážitek mi trochu kazilo velké množství postav. To nemám na knihách ráda. Nicméně i tak dávám plný počet hvězd a knihu moc doporučuji.

05.04.2023 5 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Na tuto knížku jsem se moc těšila, a to podle pozitivních recenzí zde, na Databázi knih, a taky podle docela dlouhé čekací doby, než byla k mání v knihovně. Nemůžu říci, že se mi kniha nelíbila, ale ani, že se mi bůhvíjak líbila. Námět knihy se mi líbil. Ovšem vadila mi spousta chyb a mnohdy "kostrbatý" překlad či slovosled ve větách, za to nemůžu dát plný počet hvězd, jelikož toto mi vždycky zkazí požitek z knihy.

10.05.2022 3 z 5

Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Moc pěkná a čtivá knížka, těším se na pokračování. Vadily mi jen gramatické chyby.

03.10.2021 5 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Skvělý příběh a moc se mi líbil závěr knihy. Brala bych pokračování nebo filmové zpracování.

08.03.2020 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Opět skvělá Jojo Moyes! Chci čtvrtý díl:-)

04.07.2019 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Opět krásný a čtivý příběh. Moc fandím Louise a Samovi. A Jojo Moyes řadím definitivně mezi mé oblíbené autor(k)y.

03.06.2019 5 z 5

Najdi Rebeccu Najdi Rebeccu Eoin Dempsey

Knizka se mi moc libila a mela spad, precetla jsem ji za par dni, resp. hodin. Moc pekna obalka knihy. Jedine, co mi vadilo, bylo velke mnozstvi chyb, a misty "kostrbaty" preklad. Ale za to autor knihy samozrejme nemuze.

21.11.2021 5 z 5

Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Čím dál tím lepší Luca di Fulvio! Sice to byla místy dost drsná kniha (pro silné povahy), ale velice doporučuji. Těším se na další autorovu knihu.

25.07.2021 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Opět skvělá oddychová knížka. Moc jsem fandila Maddie a Nickovi a už se těším na Hotýlek na Islandu. Zbožňuji knihy této autorky. Krásně se čtou a mají skvělé obálky.

11.01.2021 5 z 5

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Moc hezký a milý příběh. Někdy není na závadu přečíst si něco, co je určené dětem. A jelikož miluji kočky, tak se mi příběh líbil o to víc.

02.03.2019 5 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Krásná knížka, dobře se čte. Jen jsem si myslela, že Diane zůstane s Edwardem!

19.04.2018 5 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Moje druhá kniha od V. Hanišové a opět velice čtivé dílo. Celkem drsná kniha. Přečetla jsem ji za pár dní, nebo spíš hodin. Agnes byla na zabití, jak svým chováním týrala Julii a vůbec jak se celkově chovala. Holt romský naturel nikdo nikdy nezapře a nepředělá, i kdyby se na hlavu postavil. Bylo mi té Julie fakt líto. Jinak souhlasím s komentářem hned pode mnou, a to s tím druhým odstavcem, od uživatelky Verunka 289. A taky jsem dvakrát nepochopila ten konec, najednou utnutý příběh a zůstal otevřený konec. To u knih nemám moc ráda.

27.09.2023 5 z 5

Když zpívají cvrčci Když zpívají cvrčci Charles Martin

Opět pěkný příběh z pera Charlese Martina, ale Hora mezi námi se mi líbila mnohem víc, byla čtivější a měla větší spád. Ale i tak se těším na jeho další knihy.

04.03.2023 5 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Krásná knížka, skvělý příběh, i když hodně smutný. Opět mi vadily chyby a překlepy. Ale i tak dávám nejvyšší hodnocení.

07.01.2022 5 z 5