Rose88 komentáře u knih
Pěkné oddychové čtení. Několik krátkých detektivních povídek plus dvě lehce duchařského ražení, kupodivu jsem se při posledních dvou zmiňovaných bavila více. Správná detektivka pro mě asi musí mít pořádně zamotanou zápletku :-)
Skvělé, skvělé, skvělé :-) tato kniha mi byla doporučena a jsem za to moc ráda, zajímavé pojetí vyprávění plus velmi poutavý děj, no a ten konec už je jenom sladká koktejlová třešnička. Škoda, že autorka již pokračování nevydá :-(
Tahle kniha se mi vážně špatně hodnotí, pravdou je že až do dvousté strany jsem se musela prakticky pokaždé nutit knihu otevřít :-( Posledních 150 stran však bylo strhujcích - prostě klasický King. Dokonce zařazení této knihy je pro mne trochu matoucí, není to detektivka, není to horor. Čerstvě po přečtení to vnímám jako zajímavý příběh s nádechem detektivky, pár hororovými prvky a velké porce náhody. Takže, pokud tato kniha někomu, stejně jako mě, zezačátku úplně nesedne, radím vydržet až do samotného konce, protože ten rozhodně stojí za přečtení :-)
Tato kniha mi naprosto nadchla, přesto hodnotím pouze třemi hvězdami. Upřímně musím říct, že mi celý ten nápad připadal naprosto úžasný. Kniha nepostrádá napětí ani takové ty mrazivé až děsivé momenty, občas se mi ale stávalo, že jsem ztrácela koncentraci - v knize se čas od času vyskytovaly pasáže, kde autor dle mého názoru popisoval problematiku moc dopodrobna a příliš odborně. V těchto momentech jsem se pak naprosto ztrácela a tím i upadala moje pozornost - takže za tenhle zádrhel hvězda dolu. Další hvězdu bohužel musím strhnout za těch posledních cca 100 stran. Konec se mi prostě nelíbil, tak nějak mi připadalo, že se k té knize vůbec nehodí a dost kazí dojem. JInak ale hodnotím knihu velmi pozitivně, určitě se hodí pro každého, kdo má rád originální řekla bych až detektivní příběh šmrncnutý trochou hororové atmosféry :-)
No vcelku musím souhlasit s komentáři níže. Nápad hodně povedený, potenciál však značně nevyužitý. Nejvydařenější je první třetina knihy plus závěr, zbytek jen tak nějak vyplňuje prostor mezi tím. Každopádně je to pohodové čtení s napínavým dějem, který celkem plynule odsýpá. Přečtení nelituji a jako oddychové čtení především pro lidi co mají rádi moderní technologie a trochu toho napětí a vzrušení mohu jen doporučit :-)
No nutno říct, že scénáře jdou pánům podstatně lépe :-( Kniha se mi nečetla zrovna lehce, a to jsem fanouškem Červeného trpaslíka již mnoho let. Dvě hvězdy dávám především za pasáže, které se v seriálu nevyskytovaly a krásně dokreslily obraz, který jsem si při jeho sledování vytvořila. Pro fanoušky seriálu určitě stojí za přečtení, pro klasického čtenáře hledajícího něco čtivého a pro zasmání myslím lehký podprůměr.