sadlo komentáře u knih
Výborné čtení. Pro dívky, maminky , babičky, tetičky. Pro čtenářky Malých žen, Táta Sekáč, Anna ze Zeleného domu....
Paní spisovatelka Jacqueline Wilsonová je PANÍ SPISOVATELKA. Její knihy může číst každá generace.Citlivé, čtivé, humorné, inteligentní. Kdo má rád např. Málinka a Lálinka, Madynka, Hra na Bets Bowovou, Táta Sekáč....Sáhněte po této knize a jejím pokračováním.Pořiďte si je do domácí knihovny.
Skvělé čtení. Nenudila jsem se. Žádná sentimentální červená knihovna. Přečteno za dva dny.
Výborné čtení. Rozhodně srovnatelné s Hříšnými lidmi pražskými. Upozorňuji nakladatele, aby si dal pozor na stylizaci textu. Chybí v některých povídkách odstavce. Děj se ztrácí , zbytečně zamotává.
Podle mého mínění, tato kniha si zaslouží 84%. Moc pěkně se četla. Pearl není hlavní postavou. Hlavní postavou je Vivien, která nás provází dějem celé knihy. Osud její rodiny, přátel od 1. světové války po konec druhé světové války nás nenechává v klidu.
Výborné čtení. Příběh je dobře napsaný a přeložený, a má "spád" . Vůbec jsem se nenudila . Nejenom, že jsem se pobavila, ale také jsem se dozvěděla zajímavosti o britské společnosti. A to poutavě napsanou formou.
Moc poutavě napsaná knížka. Zaujme mládež i dospělé. 1.světová válka očima anglických mladých lidí.
Pokračování knihy Křiváci. Výborné čtení. Zaujme hned od začátku a na konci se dozvíte, že musíte čekat na další pokračování, stále jste v napětí, jak to skončí.
Milý dospělý čtenáři, přečti si tuto knihu, počteš si, zdraví Tě dospělý čtenář.
Výborně se tato kniha čte. Kdo má rád knihu Údolí rozhodnutí od spisovatelky Davenportové, nebo knihy / trilogii/ B. Bradfordové-Zámožná žena,... ., Zmrzlinová královna- Gilmanová S., sáhněte po Dcery nové doby.
Přečetla jsem v češtině. Jedním slovem komentuji SKVĚLÉ ČTENÍ! Velice silně na mne zapůsobila. A DOOPRAVDY SE TO STALO, ŽÁDNÁ FIKCE. Taro, smekám před Vámi.
Přečteno velice rychle, útlá knížečka, velká písmena. Lehoučké počteníčko.
Paní Hessová, díky! Unést vinu svých rodičů, prarodičů. Stále je to aktuální. Kolik let uplynulo od konce druhé světové války? V lidském životě jsou to generace, ale nepoučíme se a nepoučíme se. Každá generace si nese další a další odkazy svým dětem. Opět se lidstvo přiklonilo k zlu, opět se děti nepoučují z varování svých prarodičů, rodičů. Komunismus nebo nacismus, vědomé zlo. Bylo napsáno tolik knih, bylo promítnuto tolik filmů o těchto zhoubných ideologiích...
Upozorním na větu na str. 283, 7 řádek od zdola, mnoho vypovídá.
Doporučuji. Rodičům, prarodičům ,pokud si nevědí rady, jaký knižní dárek mají dát svým dětem. Doporučuji češtinářům, studentům a vůbec, všem , kdo milují knihy.
Milá paní Vetešková, ta se Vám povedla. Doporučím učitelům.
Zaujala mne silně, podobně jako Pán much od Goldinga. Syrovost přežití.
Kniha, kterou bych chtěla mít doma,podobně jako mám Vejce a já, Co život dal a vzal. Čtivé čtení, co víc si od knihy přát?
Když jsem zjistila, že pan profesor napsal další knihy, neváhala jsem a opatřila jsem si je. Způsob vyjadřování, znalosti pana profesora jsou na vysoké úrovni. Knihy jsou velice čtivé, žádné suché a nudné čtení. Zde je příklad zdravé pokory a skromnosti. Pan profesor Komárek je vysoce a kvalitně vzdělaný, to svědčí o jeho kvalitě vyjadřování. Stručný a výstižný a nechybí tomu humor, to je důležité říci. V prvním díle se dozvíte o městečku autorova narození Kardašově Řečici. Zachycuje vzpomínky na svoji rodinu od 1. světové války po komunismus. Pokud se budete chtít dozvědět o zemědělství, školství, náboženství z těchto let, vezměte si tuto knihu. Doporučuji STUDENTŮM. Jak vypadalo zdravotnictví, školství v těžké době normlizace a nebudete se NUDIT!
. díl má název MĚSTA. Nemohu se rozhodnout, který díl je lepší. Prost si přečtěte oba a ještě jednou si dovolím připomenout: Doporučujte studentů,
Milá kniha, nenáročná na děj přesto milé čtení pro všechny věkové kategorie.