Safienka Safienka komentáře u knih

Kam se poděl můj sýr? Kam se poděl můj sýr? Spencer Johnson

Skvělá motivační kniha o změnách v našem životě, o našem strachu a odvaze. Myšlenka je nám předávána skrze příběh dvou myšek a dvou pidilidí, kteří hledali svůj sýr v jednom bludišti.
Viděla jsem se ve spoustě věcí a musela se sama sobě občas smát.
Moc hezké!

"To, čeho se bojíme není tak strašné jako to, co si představujeme."

"Všechno závisí na tom, čemu věříme."

05.11.2017 5 z 5

Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Seriál Gilmorova děvčata miluji, takže nebylo pochyb, že si tuto knihu přečtu a užiji si ji. Opravdu to tak dopadlo. Těšila jsem se na nějaké víc ze zákulisí a i když bych toho brala víc, tak se mi to líbilo. Fotky, deníkove zápisky z natáčení. Můj vnitřní hlas při čtení zněl stejně bláznivě a rychle jako je dabovaná Lorelai. Jsem ráda, že je taková švihlá i v soukromém životě. Za mě fajn kniha, kterou jsem slupla jako malinu.

22.10.2017 4 z 5

Noc s Marilyn Monroe Noc s Marilyn Monroe Lucy Holliday

Já si to užila!Pohodové čtení, které má spoustu vtipných momentů... Určitě stejně milé jako první díl :)

03.10.2017 4 z 5

David Copperfield (zkrácené vydání) David Copperfield (zkrácené vydání) Charles Dickens

Musím žasnout, jak to bylo před x lety jiné. Jak se lidé chovali jinak k dětem a co se všechno dělo. Jak to i děti měli nastavené jinak, vystačily si s málem. Četlo se to dobře, místy trochu zdlouhavé, ale na tu dobu...super zážitek :-) Dokonce se člověk dočkal i finálních vtipných úryvků.

14.09.2017 4 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Čekala jsem, že to bude trochu o něčem jiném, když už to má takový hezký název, ale i tak jsem to celkem zhltla. Postavy jsou zajímavé, ale taky bych jim měla co vytknout...děj čtivý, ale něco mi chybělo...možná větší reálnost, lepší popis..nevím...každopádně hodnotím kladně a těším se na další díl :-)

28.06.2017 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Jo! Já ji prostě žeru... Další obrovská nálož emocí a skvěle podaný příběh lásky několika mladých lidí a k tomu ta hudba... Jo! To jsou pecky letos :)

25.06.2017 5 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Tak ta mě dostala. Nejen do varu čtení, ale i na kolena, protože byla skvělá! Líbily se mi moc vlastnosti a povahové rysy obou hlavních hrdinů a prostě jsem z nich byla paf. Určitě o moc lepší než předchozí kniha od stejné autorky. Z mého "přečteno" přirovnávám k oblíbenci Eleanor a Park :-) Doufám, že se toho někdo ujme a natočí film! A nezkazí to! No, prostě po dlouhé době jedna TOPka :-)

12.06.2017 5 z 5

Díky za vzpomínky Díky za vzpomínky Cecelia Ahern

Moc pěkné čtivo! Sice mi to trvalo dýl, ale líbil se mi příběh! Některé pasáže jsem občas přeskočila, ale užila jsem si to. Druhá půlka byla určitě čtivější.

08.06.2017 4 z 5

Jen jeden den Jen jeden den Gayle Forman

Moc dlouho jsem se na ni chystala a vlastně ani pořádně nevěděla, co čekat. Bylo to takové jemné, překvapivé, rychlé a plné prima náhod... A pak přišla druhá půlka a já měla dost co dělat, abych měla Allyson pořád ráda... Naštěstí ji to po několika stránkách došlo a já mohla být v klidu a mohla jsem začít obdivovat její zápal pro věc a dobrodružného ducha :) neustále mě fascinuje, co s lidmi dokáže láska udělat :)

29.04.2017 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Pěkné, čtivé, napínavé...určitě tam je míň popisných pasáží než v jedničce a určitě se vyjevilo spoustu zajímavých nových informací. Těším na třetí díl :-)

16.04.2017 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Konečně jsem se ke knize dostala a užila si ji... Místy lehce natažené, ale těším se na další :) prý to bude ještě lepší!

11.04.2017 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Povídky nemám ráda tak jako celé příběhy, ale i tak to bylo fajn... Musela jsem hodně zavzpomínat, ale užila jsem si to. Bylo to čtivé :) nejmíň se mi líbila povídka o Komorné, bylo to na mě takové ufňukané.. :l

03.03.2017 4 z 5

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Věděla jsem, že mě tato kniha zasáhne. Od Jodi Picoultové už ani nic jiného neočekávám :-) Bravurně zobrazené zoufalství rodiny, když jedno dítě onemocní rakovinou. Líbilo se mi všechno, všechny příběhy, které nebyly vysloveny a všechny činy a myšlenky, které tam naopak byly. Jsem zvědavá na film, i když to bude další emoční nálož.

25.01.2017 5 z 5

Pod povrchem Pod povrchem Stacy Robinson

Mně se kniha líbila. Ač jsem si tu přečetla komentáře, že nic moc, tak já jsem si tam našla hned několik zajímavých věcí, o kterých je dobré občas zapřemýšlet. Mělo to místa, která nebyla tak čtivá, ale dalo se to. A vlastně jsem si to čtení i užívala.

18.01.2017 4 z 5

Amélie a tma Amélie a tma Petra Neomillnerová

I když je kniha určena mladším čtenářům, tak jsem si to užila! Pěkný příběh a úžasné ilustrace! Místy jsem musela zavzpomínat, co jsem dělala ve dvanácti já a jestli jsem byla taky tak 'dospělá' :o)

01.01.2017 5 z 5

Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Odpočinková romantická četba s pěknými kouty Paříže :) Nějak jsem se nemohla úplně začíst, ale pak to přišlo a bylo skvělé. Předvídatelné, ale opět příjemné počtení.

10.11.2016 4 z 5

Velké kouzlo Velké kouzlo Elizabeth Gilbert

Narazila jsem na ni náhodou a sedla mi dokonale! Skvělý průvodce inspirací, jak na tvořivost v každém z nás. Jak vnímat velká kouzla kolem nás a jak se nebát v jakémkoliv věku dělat cokoliv. Hlavně podnítit kejklíře a umět se radovat :) Díky knize mám zálusk na další díla od autorky. Doporučuji.

02.11.2016 5 z 5

Nalehko Nalehko Clara Bensen

Začátek vás zaujme, pak se to divně zasekne, pak se dostanete na tu správnou vlnu, lehce to opět zadrhne a je konec. Mno, ale líbil se mi duch knihy... Zajímavé téma, které nás donutí k zamyšlení, jestli bychom toho byli sami schopni... Vyrazit si napříč světem jen tak s kabelkou :) jedno velké dobrodružství s někým koho sotva znáte...

14.10.2016 3 z 5

Okamžik všeho Okamžik všeho Shelly King

Jo, bylo to fajn. Takové nijak náročné, příjemné čtivo z kalifornskeho antikvariátu, kde se čte ve vysokých a pohodlných usacich :) trochu mi to připomínalo Lásku přes internet, kde se snažilo malé knihkupectví udržet navzdory velkému obchoďáku.. A nějak jsem postrádala popis hlavní hrdinky... Nebo tam byl? Duše byla, ale tělo jsem hledala marně (i když je to vlastně nepodstatné, tak pro mě důležité)

05.07.2016 4 z 5

Fit za 15 minut denně Fit za 15 minut denně Zuzka Light

Přišla ve správnou chvíli a příjemně mě nakopla! Hodně motivace, spousta dobře vypadajicich receptů a podrobné popisy cviků. Za mě na výbornou :)

01.06.2016 5 z 5