santa1212 komentáře u knih
Další super detektivka od autorky, která je fantastická v popisu celé atmosféry beskydské vesnice, charakterů jejích obyvatel, motivů jejich činů i celkové scenérie kriminálního případu. Kniha se čte skvěle, má spád, rozřešení bylo pro mě nečekané, ale přitom uvěřitelné. Palec nahoru, další skvělá knížka s detektivem Josefem Bergmanem.
Masakr, děsivý příběh, skvěle napsáno, přečtete jedním dechem.
Fantastická detektivka, která může směle soupeřit s populárními zahraničními dily renomovaných světových detektivkářů. Pribehu nic nechybí- napětí, vztahy, překvapení. Vyborne se čte, nechcete se odtrhnout.
King ve sve tradicni formě. Skvele napsáno, skvele vykreslená atmosféra i postavy, napínavé. Asi to není jeho uplne nejlepší knížka, ale kdo má autora rád, bude naprosto spokojený.
Celá série s Harrym je skvělá, Nesbo je nejlepším autorem thrilleru současnosti, a Sněhulák je jedním z klenotů tě série. Pecka, prectete jedním dechem od začátku do konce.
Další perfektní díl série. Skvele propracovaná detektivka, a nejde jen o samotnou detektivní zápletku, ale i o celý spletitý příběh, plný postav, jejich skvělých popisu a prokreslených charakterů. Spíš bych řekl, že nebudete číst detektivku, ale román s detektivní zápletkou.
Strašný, strašný, strašný. Ne kniha, tabje skvělá, ale příběh a hlavně z něj plynoucí zvracenost lidské povahy. I kdyby se ve skutecnosti za komunismu dela jen polovina toho, co se v knížce popisuje, bylo by to naprosto děsný a ukazovalo by to, jaká zvěř tihle lidi byli. A nedělám si iluze, že by byla jen polovina.
Velmi dobré čtení z nemocničního prostředí. Přidávám se ke čtenářům, kteří cítili sympatie k hrdinovi, i se všemi jeho negativními vlastnostmi.
Skvělá klasika. Posloucháno jako audiokniha, i to hodně zážitku přidalo, protože je zpracována skvěle. Ale příběh samotný je pecka, trochu jsem se bál jestli nebude už působit out-of-date a musím říct, že vůbec. Čte se skvěle i v dnesni době.
Skvělé dílo. Působivý román, který realisticky vykresluje život v sudetech, soužití původních a nových obyvatel a zejména komunistickou nelidskost a bezcitnost. Je hrozně důležité si neustále připomínat, jak krutí jako lidé jsme a jak vlastně nejsou "hodní" a "zlí": jsme v zásadě všichni stejní a rozdíl je jen v tom, na které straně v daný moment kdo stojí.
Jo, super, opět napínavé a čtivé dílo autora. Nebudete zklamáni. David je takový az možná příliš úžasný, ale to k tomu asi patří:-)
Fantastická knížka: super sympatická dvojice detektivů, svěží styl, krátké a stravitelné kapitoly. Pro mě první knížka od autorky a líbila se moc: určitě jdu i na další díly série.
Byl to masakr. Chvíli jsem si nebyl jistý, jestli knížku vůbec dočtu, byla fakt drsná a možná až úchylná. Ale dočetl jsem a zážitek to byl skutečně intenzivní.
Wow, tak to byla jízda. Další nádherné Minierovo dílo. Za me je Minier mistrem detektivky a thrilleru, knížka mě bavila od začátku do konce, měla spád, překvapivý závěr, člověk taky s napětím sleduje lidské linky jednotlivých postav, prostě celkove parádní zazitek.
Skvělá detektivka. Ke konci už trochu hodně prokombinovaná, ale ne přehnaně. Dobře se četla a nutila nepřestávat. Tak to má být:-)
Tak tohle je masakr. Neuvěřitelně poutavé vyprávění chlapečka ztraceného v hluboké studni. Sice tím, že dej vypráví dítě, je styl trochu zvláštní a musel jsem si na něj chvíli zvykat, ale pak už jen bez dechu nevěřícně sledujete, jak absurdně se lidé chovají. Trpíte spolu s chlapci a láme vám to srdce. Síla.
Posloucháno jako audiokniha. Super příběh, výborná detektivka, ke konci jsem trochu už měl pocit určitého natahování ale nic co by vadilo. Super zvraty. Za me palec nahoru.
Skvela detektivka, stejně jako další od této autorky. Michaela Klevisová je skvělá vypravěčka a také fantastická pozorovatelka, dokáže vyborne vykreslit postavy a jejich charaktery. Za me jasně doporučuji!