sd1992 sd1992 komentáře u knih

Slunce je také hvězda Slunce je také hvězda Nicola Yoon

Nee, proč? Nějak mě to nechytlo.. spíš jsem vůbec v šoku, že je tato kniha zfilmovaná :-O není prakticky nijak záživná. Četla se sice poměrně rychle, ale nezáživně. Jakou lovestory můžete očekávat od páru, který se zná sotva půl dne.. ano, celý děj knihy se odehrává v jeden jediný den.. Ty "mezikapitoly" na téma láska, náboženství, vlasy atd. tak to bylo něco vyloženě strašného, být to moje kniha, tak je s největší pravděpodobností vytrhám. Bylo to zbytečně plné filozofických keců, který fakt nesnáším a ubíjelo mě to :D Dávám 3* za čtivý způsob psaní, ale nečetla bych znovu ani za nic a film mě taky neláká.

31.07.2019 3 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Začátek byl hroznej.. Ty vole, jakože tak, že jsem myslela, že to hodím z okna... Aby jste mi dobře rozuměli, tak já jsem vážně velkej fanoušek Krásky a zvířete, tohle je fakt jedna z mála pohádek, které bezvýhradně miluju! A právě proto se mi asi blbě akceptovalo to propojení reálného světa (Washington d.c. - boha, proč? :O) se světem pohádkovým. Nějak jsem nedokázala skousnout něco, co do toho příběhu "nepatří".. jenomže je to retelling, takže je to vlastně naprosto v pořádku, ale já jsem z toho nebyla nadšená, ba naopak vytočená :D Nicméně cca po 100 stranách se děj vesměs točil jen kolem toho pohádkového a já začala měnit názor na celý příběh... nakonec to bylo naprosto boží.. pak jsem se do toho tak zakousla, že jsem to přečetla raz dva.. takže tím chci říct, že to nevzdávejte, pokud se vám to nezdá, pak to vážně stojí za to. Dopisy ztraceným se autorce taktéž povedly a ani tady nakonec nezklamala... konec je super, nepředvídatelný a přesně takový, aby vás udržel v natěšenosti na pokračování.. :-)))

31.07.2019 5 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

SPOILER....

Tááááááákhle mooooooc mi bylo líto Hartley, že přišla o pamět. :( Ale co bylo horší.. Felicity s tím hnusákem, kteří jí nakecali takoví lži.. :-( To musí být fakt psycho, když nevíte komu nebo čemu můžete věřit.. když ani nemáte tušení, kdo vlastně jste.. nebo proč se k vám rodina obrací zády a chová se k vám odporně. Bylo mi z toho fakt smutno. Ale dočkala jsem se vytouženého HAPPYendu a moje srdce zaplesalo, takže všechno dobrý :-D Všechny díly série pro mě byly dokonalý a stále se drží na žebříčku jedna z nejlepších, co jsem četla. Pořád ji budu každému doporučovat a brzy si ji celou přečtu znova.. tak moc dobrý to bylo.. :)

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Zamilovala jsem se hned od začátku. Dlouho jsem nečetla příběh, který by se četl takhle lehce a snadno. Lehký příběh na těžké téma.. něco takového vytvořit je zázrak.. najít romantiku v morbidním tématu je taky boží, seznámení na hřbitově, anonymní dopisy.. naprosto dokonalý..hrozně jsem si to užila a těším se na další díl!

Hvězdný šéf Hvězdný šéf J. D. Hawkins

Nevím, proč má knížka tak nízké hodnocení. :-) Nemyslím si, že by byla o něco slabší, než ostatní knihy tohoto typu.. :) naopak oceňuji prostředí z moderní gastronomie, díky tomu to nebyla klasická romance ze střední nebo vysoké. Cole i Willow byly od začátku sympatické postavy, takže já jsem si čtení užila.. ;-) P.S. TAKOVÉHO CHLAPA JAKO JE COLE CHCI!!! :DDD

Padlý dědic Padlý dědic Erin Watt

Přečteno za necelých 24 hodin. Nešlo to jinak.. :-D byl to neuvěřitelný comeback do života Royalů. Sérii jsem milovala od začátku do konce, žádný díl není slabší, než jiný. Na téhle sérii je všechno dokonalý.. :) Každou jednotlivou postavu zbožňuju a to i ty záporné jako je Steven, Felicity, Lauren.. dávají tomu šťávu.. :-) Easton a Hartley jsou naprosto zlatí a konec je teda jedno velké WOW :O opět doporučuji!

12.07.2019 5 z 5

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Ach jo, nevím co dodat. Jedna z nejkrásnějších knížek které mám. Tedy alespoň vizuálně.. Obálka nádherná, pod obálkou je kniha ještě hezčí, ilustrace taky.. Příběhy jsou taky vcelku pěkné. :-) Já jen vůbec nechápu, proč je to taková "vsuvka" mezi série. Možná kdyby knihu vydala jako nějakou knihu povídek na dobrou noc, tak budu hodnotit jinak.. Ale v tomto případě nemůžu. Vzhledem k tomu, že kniha nemá společného s Grišou nic (kromě toho, že tam asi 2x zazněla Ravka), tak dávám 3* Za vzhled, za nepředvídatelné konce povídek.. Znovu bych ale bohužel nečetla. Nicméně sI ji nechám jako ozdobu knihovny.. :-)

12.07.2019 3 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Parádní začátek, nudný střed a luxusní závěr... jako na konci to autorka tak vybombila, že jsem četla jak posedlá :-D takže na poslední díl se těším mnohem víc než na druhý... první díl nebyl špatný, ale do vesmíru mě nevystřelil... druhý už mě poslal na cestu a předpokládám, že třetí a poslední díl už mě tam totálně vypálí :D Jsem hrozně zvědavá, kam se dostane Lia, Rafe i Kaden… a jestli tam bude další zmínka o Pauline a Mikaelovi!!

02.07.2019 4 z 5

Warcross Warcross Marie Lu

Teda musím říct, že ze začátku jsem se v tomto světě plném virtuální reality dost plácala... :-D Moc jsem se nechytala, začátek mi přišel trošku zbytečně zdlouhavý... ale v půlce mě to najednou tak chytlo a vyplivlo mě to až na konci :D Jak se do toho ponoříte, tak musíte číst prostě dál! Hideo a Emika jsou boží a dokud prostě nevíte, jak to s nimi dopadne, tak nemůžete jíst spát :D Teď jdu s chutí na druhý díl :))

02.07.2019 5 z 5

Lov Lov Elle Kennedy

Elle Kennedy opět nezklamala :-) Ráda jsem se vrátila na Briar :) Napsat navazující sérii o hokejistech byl moooc dobrý nápad :D Summer mi byla od začátku neskutečně sympatická a Fitz tééž. Miluju, když je kniha napsaná z pohledu dvou nebo i více osob... a u Elle je to kór boží.. moc doporučuji, luxusní letní čtivo :D

02.07.2019 5 z 5

Gemina Gemina Amie Kaufman

Úžasný prostě.. této sérii není co vytknout. Je pravda, že kniha má 660 a cca na 500 stranách nemám ponětí co se vlastně děje, nechápu to.. :-D ale zatraceně dobře vím, že to miluju..!!! Hrozně se mi líbilo, že tam autoři zakomponovali postavy z prvního dílu - Ezru, Kady a SPIRA.. SPIRO byl TOP prvního dílu a druhého dílu je TOP Ella.. :-D je to graficky nejvymazlenější série vůbec. Doporučuji moc.. ;)

24.06.2019 5 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Christina Lauren

Přes hrozně nudný začátek se cca po 80ti stranách dostanete k celkem hezkému příběhu.. :-) Jako oddechovka dobrý, ale konkrétně tato nijak zvlášť nenadchne, ani neurazí.. ale poslední třetina se mi fakt líbila, tak hodnotím slabší 4* ;-D

23.06.2019 4 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Tak nějak jsem od toho očekávala víc. Každopádně v momentě, kdy se setkal Reife a Kaden mě to začalo bavit.. :-D Pak jsem měla zase mírný propad a ke konci dobrý.. :-) Takže mělo to slabší a silnější články, každopádně dalším dílům šanci dám a věřím, že budou jen lepší a lepší :-)

23.06.2019

Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Skvělá oddechovka, ani krátká ani dlouhá, děj svižně utíká a napětí nepomíjí. A ten konec? Wow. Mě si autorky získaly hned na začátku... :-)

07.06.2019 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Byla jsem poměrně překvapená jak moc se tento díl liší od filmu. Vážně člověk pochopí spoustu věcí, až když si přečte knihy... :-)

Rebelské srdce Rebelské srdce Vi Keeland

Na pokračování jsem se strašně těšila. Protože ten konec prvního díl mě dost vykolejil. :-D Každopádně jsem si sérii užila. Je to taková jednohubka. :-) Oddychovka se vším jak má bejt.. :-) Rushe by chtěla fakt každá, včetně mě.. :-D

Pouto Pouto Anna Todd

Asi nejlepší díl ze série.. :-) Líbí se mi, jak se obě hlavní postavy vypracovaly. Konec byl trošku unáhlený, ale super. Líbilo se mi to, tento díl i celá série.. :-)

20.05.2019 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Samozřejmě jako vždy super... :-) Tento díl mám nejradši i jako film, takže jsem si celou knížku nesmírně užívala.. ;-)

20.05.2019 5 z 5

Tajemství Tajemství Anna Todd

Já už fakt nevím, jestli toho Hardina miluju a nebo nesnáším :-D Každopádně konec byl víc než šokující.. :-O když už si říkám, že tam snad bylo vše, co se do knihy tohoto žánru dá vecpat, tak se zase objeví nějaká nová zápletka z které mám hubu otevřenou dokořán :-D

12.05.2019 5 z 5

Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Četla jsem ji na dovolené a je to naprosto ideální oddechovka. :-) Čte se sama! :-)

10.05.2019 5 z 5