servus servus komentáře u knih

Není římského lidu Není římského lidu Jarmila Loukotková

Můj nejoblíbenější historický román. Má stálé místo v mé skromné knihovně a vracím se k ní velmi ráda.

Přestupní stanice štěstí Přestupní stanice štěstí Ladislav Muška

Drsný příběh o zcela vyhořelých lidech, kterým ještě zabliklo světýlko naděje, ale konec je bohužel tragický.

09.03.2014 3 z 5

Klec pro majáky Klec pro majáky Mike Perry

Skvěle napsaná kniha. Obdivuji upřímnost s jakou byla napsána a odvahu jít s pravdou ven. Určitě je motivací pro ty, kteří se narodili ve špatném těle, že s tím jde něco dělat a není třeba se trápit a mohou žít, jak to cítí a ne jak to od nich ostatní očekávají.

16.02.2014 5 z 5

Hranice zoufalství Hranice zoufalství Nicholas Evans

Emoce, napětí, překvapení.
Povaha lidí: Jak někdo může být skvělý a jiný tak krutě podlý? Emoce: Láska a nenávist, radost a zoufalství, odvaha a strach. Život je pestrá paleta barev otáčející se na nepředvídatelném virtuálním kolotoči událostí. Mladí, staří, plačící, smějící se. Nezáleží na tom, kolik člověku je, kolotoč se točí s každým. A nikdo neví, kdy se zastaví, kdy člověka vynese do výšky nebo kdy s ním sjede dolů. Snad se člověk s přibývajícími lety alespoň naučí odhadovat, kterým směrem se kolotoč bude točit dál. Kdo ví.

16.11.2013 5 z 5

Prokletí hradu Leerhill Prokletí hradu Leerhill Hana Parkánová-Whitton

Mám tuto autorku ráda. Jak její nenáročné detektivky, tak i knihy o jejím druhém domově - Anglii, které píše s nadhledem a s velkým smyslem pro humor.

14.10.2013 5 z 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Další skvělá Irvingova kniha a kupodivu se mi líbilo i filmové zpracování, i když celý obsah knihy, jak už to tak bývá, se do něj vtěsnat nedal. Prostě jeho knihy hltám.

07.10.2013 5 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Moje první přečtená kniha od Mawera, protože jsem nesehnala Skleněný pokoj. Skvělá, doporučuji. Svérázný smysl pro humor, napětí až do konce a nutí k zamyšlení o smyslu genetiky.

Mrtvá zóna Mrtvá zóna Stephen King

Jedna z prvních Kingových knih,které jsem četla. Po "To" a "Osvícení" ji považuji za třetí nejlepší.