Sharona73 komentáře u knih
Super, jako ucitelka jsem uz neco z toho pouzila ve skole. Je skvele, ze tato kniha vznikla, ale prebiranou jsem podle grafu nepochopila a rovnez mi chybely klasicke vrhcaby s kostkami.
Tak dobře, na pět hvězdiček to skutečně není, ale jinak se to četlo docela dobře i díky délce knihy. Když pominu historické nepřesnosti, máme to celkem zajímavý příběh.
Kupodivu se od těch dob mnoho nezměnilo. Cesta za tím pravým je stále stejně trnitá, ačkoli místo vynuceného snatku, platíme za naši vlastní, zbrklou volbu.¨
Přiznávám, že by mě docela bavil prequel. Třeba jak se Petronela a Miroslav náhodně setkali a ještě netušili, že to není naposled.
Ačkoli jsem procestovala téměř celý svět, cestopisy nečtu. Tady jsem udělala vyjimku a nelituji. Knížka se dobře četla, byla zajímavá i vtipná. Bohužel, mizerná kvalita fotek to dost kazila, ale ne tolik, abych odebrala celou hvězdičku.
Tak tahle kniha mě bavila. Přiznávám, že jsem byla zpočátku dost skeptická, ale přibližně od padesáté stránky jsem se začetla a knihu dokončila jedním dechem. Zajímavé prostředí i doba, sympatický hlavní hrdina a zejména neobvyklé zpracovaní slovanských legend, to vše popsané krásným jazykem. Uplně nejvíc se mi líbila poslední část.
Nečekala jsem nic zvláštního, ale byla jsem mile překvapena. Ačkoli nejsem cílová skupina, chytlo mě to od první stránky a knihu jsem neodložila, dokud jsem nedočetla. Nádherně vytvořený svět, sympatičtí hrdinové a navíc kouzelné ilustrace. Rozhodně doporučuji.
Nic podobneho jsem nastesti nezazila, proto jsem hlavni hrdinku naprosto nechapala. Konec sice dobry, ale divny. Ona ho snad jeste litovala. Hezky napsane, jeji knihy mam rada, ale vesele cteni to rozhodne neni.
Knizky Simony Monyove jsou vetsinou kratke, psane lehkou, humornou formou, ovsem malokdy konci stastne. Casto nad nimi premyslim jeste dlouho po precteni. Proste ze zivota.
Dalo mi praci se zacist a asi nejsem tak nadsena jako ostatni, ale kniha se mi libila arozhodne bych ji doporucila.
Tohle normalne nectu, ale po pocatnim osivani jsem precetla celou serii jednim dechem.
Jelikoz je ma dcera dvoujazycna, mame doma nekolik logopedickych knih a k tehle se rada vracim.
Jedna dvě ovečky. Kdybych kupovala knihu podle obálky, okamžitě bych po ní sáhla, kdybych vybírala podle názvu, asi už ne. Přesto byl pro mě úžasný právě ten okamžik, kdy mi název docvaknul.
Máte rádi cestování v čase? Já šíleně moc. V jakékoli formě a jakýmkoli způsobem a tohle zpracování se řadí k těm nejzdařilejším. Co všechno jsme ochotni udělat z lásky k rodině a přátelům? Klidně i cestovat dvacet let do minulosti.
Jedna dvě ovečky není oddechovka, je to kniha k zamyšlení, ale napsaná neskutečně lehce a čtivě. Laskavé vyprávění o nelaskavém osudu.
Tohle by měla být povinná četba. Nádherná kniha.
Je mi trapné dávat začínající autorce špatné hodnocení, tak se raději jen omezím na komentář. Nedočetla jsem. Autorka začne vyprávět v přítomném čase, po několika odstavcích přejde bez jakéhokoli důvodu do minulého a aby se to nepletlo, začne to později nějak podivně kombinovat. Bylo to tak rušivé, že jsem se prostě nemohla začíst.
Kniha od které se prostě nedalo odtrnout. Málo kdy se stane, že by mě něco tak bavilo od první stránky až to té poslední. Ještě nějakou dobu po přečtení jsem jezdila prstem po čtečce a doufala, že třeba objevím bonusovou kapitolu. Tuto knihu mohu jen a jen doporučit. Každá cílová skupina si v ní najde to svoje. Fantasy, detektivka, šílený vědec. Dokonale vykreslené postavy, zajímavé prostředí.
Nechapu pro jakou cilovou skupinu to bylo mysleno. Deti to nejspis nepochopi, dospeli sahnou po necem jinem.
Zrejme moje nejoblibenejsi prevypraveni krasky a zvirete, Bohuzel pribeh byl zbytecne prekombinovany a chvilemi jsem opravdu nevedela co to ma znamenat. jednodussi pribeh by byl mnohem ctivejsi.
Tuhle knizku jsem zacala cist pouze kvuli vyzve, ale jsem moc rada, ze jsem to udelala. Precetla jsem ji jednim dechem a muzu doprucit.
Od knihy jsem nic moc necekala, proto jsem byla prijemne prekvapena. Styl by sice jeste potreboval vybrousit, ale dej prijemne plynul a kniha rozhodne stoji za precteni.