sheylka komentáře u knih
Roztomilá blbůstka pro děti, které nebude ani tak zajímat děj, jako mrkací očka :)
Asi nejkrásnější pohádková knížka z dětství se známými i méně známými pohádkami, které ne vždy skončí dobře (Děvčátko se zápalkami). Knížka má dost velké písmena, takže si ji děti můžou předčítat i samy.
Každý mi doporučoval knihy od tohoto autora, ovšem jako svoji první, jsem si nejspíš vybrala špatně. Od Terapie jsem čekala mnohem víc, zpočátku to vypadalo víc než dobře, ovšem kniha mi přišla jako nedokončená, sice se (skoro) všechno vyřešilo, ale stejně to na mě nepřestane působit dojmem, že by měla mít ještě pokračování. Tři hvězdičky snad jen za duo Milo Sturgis a Alex Delaware. Zpočátku se člověk pomalu ani neorientoval v postavách a přemýšlel, kdo je asi vrah, ovšem později, až to bylo patrné, tak to byla jedna velká nuda, žádný moment překvapení nebo nečekaná zápletka...
Je to v pořadí již několikátá moje přečtená kniha od této autorky. Příběh Sáry Lintonové a Jeffreyho Tollivera (figurují ve všech knihách od Karin) mám ráda, ale jelikož je nečtu postupně, tak se v tom občas ztrácím... Ale teď k této knize - v první řadě jsem nepochopila, proč se kniha jmenuje "Stigma", možná jsem čekala trošku jiný děj, ale to by ani tak nevadilo. Přechod mezi minulostí a přítomností byl taky fajn a (pro mne) u této autorky něco zcela nového. Začátek byl místy trošku nudný, ale knihu jsem měla přečtenou rychle a v závěru bylo vše dostatečně vysvětleno, takže sem mohla jít s klidným srdcem spát. Neřadím Stigma mezi nejlepší knihy od této autorky, ale nemůže být každý den posvícení a já se těším na její další tvorbu. :o)
Velice zajímavý, smyšlený příběh zakládající se na pravdě.
Působivé povídání o malé Charlie, která "trpí" pyrokinezí (díky pokusech na jejích rodičích), o jejím útěku s otcem před zlými lidmi, kteří se snaží její schopnosti využít ve svůj prospěch, o tom, jak se Charlie snaží svoje schopnosti zvládnout a také o zvráceném Johnu Rainbirdovi a jeho plánech...
Dceřina nejoblíbenější knížka ze série o kočičce Ťapičce, krásné ilustrace a laskavé příběhy.
Dcera naprosto miluje kočky, takže pro nás byla tohle po Modroočkovi další povinná výbava a četly jsme již mnohokrát.
Četly jsme s dcerkou před spaním. Je ještě příliš malá na to, aby to komentovala, ale věřím, že až bude větší, ráda si knihu přečte sama.
Můj pravidelný únik od reality, když už je na mě všech těch rozkrájených lidí v igelitových pytlících, stalkerů a bubáků moc. Jednou jsem si objednala asi pět knížek od téhle autorky, bohužel až po přečtení poslední strany téhle knihy jsem zjistila, že má pokračování... Ale ono se asi nic nestalo, domyslím si, jak to dopadlo. :D Není tomu co vytknout, zatím se mi líbily všechny její knihy. :)
Prostě Bertrice, řadím si ji ve svém pomyslném žebříčku jako samostatný žánr. Červenou knihovnu moc nemusím, ale občas "uteču" pro trošku relaxu právě k této autorce. Co na tom, že jsou ty knihy velmi podobné - vždy je přečtu jedním dechem a tato nebyla výjimkou.
Knížka, kterou jsem koupila za pár korun, abych ji mohla přidat k balíčku vyřazených knih určených azylovým domům. Říkala jsem si, že si alespoň přečtu, co jim tam posílám a domnívám se (a doufám v to), že se bude opravdu líbit, ač to není zrovna můj šálek kávy. Na druhou stranu je plus, že se trochu odlišuje od ostatních děl pro mladé.
Dočetla jsem jen stěží a s ironickým úšklebkem, ale to je nejspíš způsobeno tím, že nejsem vyloženě "věkovka" pro tohle dílo. Důvod ke čtení byl pouze díky mé zvědavosti - při posílání nastřádaných knih do azylových domů.
Kdybych měla srovnat tyhle tři knihy - vítězí u mě Svědkyně ohně. Co se týče Hypnotizéra a Paganiniho smlouvy - řadím je na stejnou kolej, i když se každá ubírá malinko jiným směrem. A jelikož se nám z trilogie vyklubalo další pokračování - velmi zdařilý Stalker, který byl lepší jak tyto tři knihy a naprosto výjimečná kniha Písečný muž, která je strčí do kapsy všechny, moc se těším, co dalšího nám manželé "Keplerovci" připraví s Lovcem králíků a dalším (alespoň dvojnásobným) pokračováním :)
Další díl ze série o naší oblíbenkyni kočičce Ťapičce, dcera knihy moc miluje (stejně tak, jako kočky). Příběhy laskavé a lehce poučné.
Docela mě překvapuje, že tu vidím tak vysoká hodnocení, protože mně to přišlo, jako těžký podprůměr. Ale asi jen nejsem cílová skupina. Od erotického románu bych čekala, že se se sexem začne dřív, než v polovině knihy. Začátek byl hodně zdlouhavý a "o ničem" (a to nemyslím kvůli tomu, že tam nebyl sex, ale celkově to na mě působilo velmi zmatečně). Konec se mi docela líbil, protože se tam konečně něco dělo a bylo tam i pár světlých, vtipných míst.