shimice
![Bílý oheň Bílý oheň](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202485/bily-ohen-202485.jpg?v=1396473965)
Po předchozích dílech, které se mi líbily méně, než ty první čtyři, zase super čtivý kousek s agentem Pendergastem v poloze, kde mi sedí. V souhlasu s řadou dalších diskutujících ( i z diskuzí u jiných dílů) - fajn, že se jedná o díl bez Constance a bez vazeb na Pendergastovu rodinu, nesedí mi vulgarismy (dané zřejmě změnou překladatele - nejsem sice puritán :-) , ale sem se mi to v porovnání se staršími díly nehodí ), Corrie je až neuvěřitelně nepoučitelná stran neustálého strkání hlavy do oprátky, a odhalit žháře nebyl žádnej problém. Nicméně i tak za čtyři hvězdy :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kabinet kuriozit Kabinet kuriozit](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20716/kabinet-kuriozit-zmL-20716.jpg?v=1641069726)
Moje čtvrtá knížka ze série Pendergast a jednoznačně zatím nejlepší, čte se sama.. těším se na dalšího Pendergasta, hodně zajímavá postava.. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Město nekonečné noci Město nekonečné noci](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377329/mesto-nekonecne-noci-9lV-377329.jpg?v=1529446403)
Četlo se dobře, i když trochu slabší než první díly. Pro mě pozitivní, že prakticky bez Constance, ale vzhledem k závěru se obávám, že v dalším díle zřejmě dostane opět více prostoru..
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vigil Vigil](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311363/vigil-GUx-311363.jpg?v=1473675419)
Nejsem objektivní, protože znám autorku a nechválit by byl průšvih :-) Ale bez ohledu na to - skvělý .
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím)](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324892/rychleji-mluvit-nedokazu-od-gilmoro-63c-324892.jpg?v=1507040538)
Psáno svižně (přečteno za pár hodin), ale pro mě dost chaoticky, nemyslím, že bych od autorky chtěla číst ještě jinou knížku.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Exploze Exploze](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162116/exploze-ZtV-162116.jpg?v=1586187656)
Začetla jsem se až napopáté během asi dvou let, pak už se dalo dočíst.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Karmínový břeh Karmínový břeh](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284707/karminovy-breh-a42-284707.jpg?v=1456748885)
Ve shodě s jinými komentáři - první dvě třetiny knížky dobrý, jen radši více Pendergasta a méně Constance (vcelku jsem souhlasila s její úvahou, jestli neměla zůstat radši doma, měla ;-) , začíná být nesnesitelná a obávám se dalšího vývoje vztahů mezi ní a Pendergastem, uz teď ho neuvěřitelně šéfuje :-) ). Poslední třetina už se opakuje z několika předchozích knížek, podle mě zcela zbytečně, jako by knížka bez honičky v labyrintu byla marná. Konec kvůli spojlerům radši bez komentáře, nicméně zatím se Aloysius projevil opakovaně jako Goro, bílý pes, který přežije vše, tak doufám v další díl :-)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Tajemství života která by každá žena měla znát Tajemství života která by každá žena měla znát](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26534/tajemstvi-zivota-26534.jpg?v=1259150935)
Skvělá knížka, která mě v životě hodně posunula.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Inferno Inferno](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151700/robert-langdon-inferno-bmH-151700.jpg?v=1419455736)
Po počátečním odpichu (a predchozim těšením se na dalšího Browna) pro mě značné zklamání ze zápletky, trochu přitažené za vlasy (i když hodnotím zpětně s odstupem několika let).
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)