simi28 komentáře u knih
Tato kniha se již po jejím vydáním stala naprostým fenoménem a já jsem samozřejmě nemohla odolat.
Styl psaní je opravdu čtivý, nedokázala jsem se ani na chvíli odtrhnout a děj je jak napínavý, tak originální. Nejlepší na této knize je bezesporu samotný svět, ve kterém se zpočátku neorientujeme, ale po chvíli se nám dostane pod kůži.
Hlavní hrdinka Emika je svá, chytrá a já jsem si ji proto neskutečně oblíbila a stává se tak pro mě jednou z nejlepších postav v young adult žánru. Hidea jsem si nejdříve nedokázala oblíbit, ale tento pocit se po pár kapitolách ztratil.
Konec je poměrně otevřený, takže doufám, že brzy vyjde druhý díl. Opravdu doporučuji.
Nebudu vám lhát, byla jsem ze začátku poměrně skeptická, jak se mi tento díl bude líbit. Přišlo mi, že prvních zhruba sto stran slouží čistě jen jako jeden rozsáhlý úvod do celého děje. Navíc, Půlnoční koruna nasadila opravdu vysokou laťku, a proto jsem se bála, zda autorka dokáže tento díl posunout ještě o level výš.
Kniha je vyprávěna z pohledů Aelin, Chaola a prince Doriana. Dále se tu objevují i kapitoly čarodějnice Mannon, které mě nejdříve neskutečně nudily a chtěla jsem je dokonce i přeskočit. Nakonec jsem si je ale zamilovala a do celého příběhu mi krásně zapadaly.
Po pár ne moc záživných kapitolách se konečně odehrála určitá akce a já jsem si Dědičku ohně začala nesmírně užívat. Styl psaní je opět úžasný, a tak se nakonec nestačíte divit, kolik jste toho za jeden den přečetli. Závěr byl jako vždy skvělý, ale ne tak moc překvapivý jako u předchozího dílu. Přesto se mi Dědička ohně moc líbila a už se nemůžu dočkat, až se pustím do Královny stínů.
Určitě doporučuji.
Příjemná kniha. Od této autorky jsem četla i její prvotinu Projekt alfa, kterou jsem hodnotila také třemi hvězdami. Příběh mi přišel, co se týče děje, někdy moc rozvleklý, někdy naopak uspěchaný. U této knihy byl lépe propracovaný a vymyšlený, ale rozhodně ne dokonalý. Mám několik připomínek:
1. Vadila mi opakující se slova, kterých je tam opravdu hodně. Například pojem hnědovláska. Je to detail, ale když ho během pár stránek autorka zmíní tak desetkrát, tak mi to trochu kazí dojem.
2. Chování Ley autorce prostě nevěřím. Ten její sarkasmus a všechny ty uštěpačné poznámky mi přišly, jako by je tam autorka dávala až násilně, aby vytvořila zajímavější postavu než je Sára.
3. Neměla jsem vůbec ráda Lukáše a pořád jsem si pokládala otázku, jak se během těch pár dnů mohl dát se Sárou dohromady, když se tak polovinu stráveného času nebavili?
4. Také mně vadila ta česká jména mezi těmi cizími.
Chápu, že všechny tyto body jsou pro vás jen drobnosti, ale když se seskupí, tak to už tak drobné detaily nejsou.
Na druhou stranu nechci být jen kritická, protože mě knížka i tak bavila. Autorka má potenciál a myslím si, že kdyby si více promyslela a poupravila tento příběh, tak by byl opravdu skvělý. Ráda bych dala vyšší hodnocení, ale proti knihám, které byly úžasné, mi to nepřijde fér. Za mě 3 a půl hvězdiček a těším se na další díl.
Tuto knihu jsem hrozně dlouho odkládala, což byla ta největší chyba. Nejdříve jsem si totiž myslela, že je to nějaká česká autorka a o to víc mě potěšilo, že si tato americká autorka vybrala zrovna Prahu.
Prvních pár kapitol je to totální chaos, a proto hodně lidí tuto knihu nedočetlo. Mně se začátek naopak zamlouval a nutil mě pokračovat, zkrátka jsem tomu příběhu chtěla rozumět. Po pár stranách se vše začne postupně vysvětlovat a kniha se stává o to napínavější. Příběh se mi líbil tak, že jsem Dceru kostí a dýmu ani nechtěla dočíst a po dočtení jsem musela vzít do ruky i druhý díl.
Při čtení jsem přemýšlela, proč je tato trilogie v České republice tak málo známá. V Americe je to hit, ale tady o ní ví jen málo lidí, což je škoda, protože se mi líbila mnohem víc, než většina bestsellerů.
Doporučuji a těším se na pokračování.
Kniha mě bavila. Nebudu vám lhát, čekala jsem, že mě tato kniha nadchne víc. Hlavní hrdinka Erika mi byla celkem sympatická, takže za to ode mě velké plus. Bohužel na mě byla kniha ze začátku taková pomalá. Například v půlce knihy se dozvíme "tajemství", které bylo prozrazeno na zadní straně obálky. Na druhou stranu, neříkám, že mě příběh nudil, ba naopak. Čtení jsem si užívala díky zajímavému stylu psaní. Vraha jsem víceméně uhodla, sice jsem si tím nebyla jistá, ale byl to jeden z mých typů.
Konec mi přišel moc uspěchaný, ale jinak se mi kniha opravdu líbila a mohu vám ji doporučit.
Tohle je velice rozporuplná kniha. Někomu se líbila, někoho zklamala. Já patřím do té první skupiny, protože jsem už od začátku čekala, že to nebude ani zdaleka tak dobré jako původní série. Divadelní scénář mi nevadil, alespoň se to rychle čte, ale více mě zklamalo chování postav. Dospělý Harry se neustále hádá s Albusem, protože není jako ostatní. Albus si zase neustále stěžuje, že musí být syn toho slavného Harryho Pottera. Naopak Ron a Hermiona mají pořád ty stejné vlastnosti, což mě potěšilo, protože jsem je měla vždycky ráda.
Ano, pravý Harry Potter to není, ale pro mě jako fanouška bylo velice příjemné vrátit se do kouzelnického světa.
Závěrem knihu doporučuji všem fanouškům HP.
Úžasné. Jako všechny knihy od této autorky, i tahle je napsána krásným stylem. Je vyprávěna z pohledu Hetty, která je velice odvážná a nemá to v životě lehké. Je to kniha o přátelství, naději, ale i zklamání ze života. Hetty jsme všichni drželi palce, aby našla svojí matku. Musím však napsat, že mi občas její chování přišlo až moc dětinské.
Jem byl takový princ z pohádky, bez chyb, ale přece jenom každý má nějaké chyby, a proto bylo těžké uvěřit, že někdo takový existuje. Gideon byl naopak realistický, protože měl dobré srdce, ale zároveň byl velice ustrašený a slabý, až mi ho bylo líto. Na závěr musím napsat, že je to jedna z nejlepších knih od Jacqueline Wilson. Všem doporučuji.
Úžasná kniha. Sice mě trochu vytáčel Harry, když na všechny křičel a pořád se vztekal, ale přece jenom dospívá, takže to k té knize asi patří. Umbridgeová mě neskutečně štvala, a kdyby byla skutečná, tak bych jí ráda zabila. Ale také je tu nová postava Lenka Láskorádová, kterou jsem si moc oblíbila. Rozhodně doporučuji
Úžasná kniha. Ze začátku jsem k ní byla skeptická, protože jsem si myslela, že to bude další tuctová kniha o upírech s nerozhodnou hrdinkou. Omyl! Rose jsem si hned zamilovala a Dimitrije taky. Všem doporučuji.
Hned jak tahle kniha vyšla, neodolala jsem a musela ji koupit. Úmyslně jsem ji však nechala v knihovničce, abych ji četla o Vánocích.
Příběh mě úplně pohltil již od první stránky, akorát jsem ze začátku trochu tápala v postavách Vánoční koledy. Stydím se, ale Dickensovu verzi jsem nikdy nečetla, viděla jsem akorát film. Z tohoto důvodu jsem se občas vracela, ale po pár kapitolách jsem již byla v obraze.
Hlavní hrdinku jsem měla i přes její charakter ráda. Postavy byly hezky vykreslené a celkově mě zaujal nápad dané Skruží firmy. Jediná věc, která mně trochu vadila, byla ne úplně vánoční atmosféra. I přesto jsem si tuto knihu užila a ani nejmenším nelituji přečtení. Doporučuji.
Super kniha. Roztomilé malé lhářky znám jen v podobě seriálu, ale musím uznat, že se tu objevují velmi podobné vzorce, kterých se autorka ráda drží a ví, že zaručeně fungují. Já jsem zatím četla první díl Hry lží, ta mi přišla lepší a originálnější.
Na druhou stranu, většina young adult knih se také moc neodlišuje od ostatních. V těchto příbězích se přímo kopírují všemožné klišé, aby se čtenářkám líbily a zaručily úspěch. To ovšem neplatí vždycky.
Perfekcionistky jsou ale napsané rychle, svižně a napínavě. Stránky ubíhají před očima a za chvilku máte celou knihu dočtenou. Autorka nás občas doslova týrá všemi tajemstvími, které nakousne během prvních pár kapitol, ale nechce je prozradit hned.
Musím říci, že jsem se v postavách vůbec neztrácela, věděla jsem kdo, je kdo a střídání pohledů mě bavilo.
I když to není nejoriginálnější dílo a její předchozí kniha byla lepší, i tak pro mě účel nenáročné detektivky splnila. Za její čtivost a lehkost ji ta negativita odpustím, protože jsem se ani na chvíli nenudila.
Doporučuji.
Od této autorky jsem ještě nic nečetla, a proto mě tato kniha mile překvapila. Hlavní hrdinka Bryn je hrozně tvrdohlavá, naivní a neskutečně upřednostňuje svojí práci před svým osobním životem. Dobře, občas mě štvala, ale oproti jiným hlavním hrdinkám nebyla až tak špatná. Ridley je takový typický tajemný a hezký hrdina, ale přesto jsem ho měla ráda. Díky stylu psaní jsem tuto knihu přečetla během dvou dnů. Bohužel i tak nemohu dát plný počet hvězd.
Největším problémem této knihy je málo akce. Příběh uměl přitáhnout, ale já jsem neustále čekala, jestli přijde nějaký šokující zvrat, který bohužel nenastal. Podle mě je Mrazivý oheň jenom jeden dlouhý úvod do této série, což je největší chyba.
Tato kniha má opravdu potenciál a já si myslím, že kdyby tu bylo více akce a nějaký skutečný zvrat, tak by měla opravdu velký úspěch.
Závěrem Mrazivý oheň doporučuji a určitě si přečtu i další díl.
Tato kniha mě ani nezklamala ani nenadchla. Selekci mám hrozně ráda, a tak jsem si Dceru musela přečíst. Styl psaní je zase úžasný, ale děj trochu pokulhával. Nejvíce mně ale vadila hlavní hrdinka, která je hrozně sobecká a neustále se lituje. Když má někdo kolem ní opravdu vážný problém, tak si toho samou zaslepeností nevšimne. Můžete si teď říkat, že co bychom měli očekávat od princezny, kterou od narození hýčkají. Ale její otec Maxon je milý, a taky se narodil na zámku. V knize se toho moc nedělo, ale hodně mě překvapil konec, kvůli kterému si určitě přečtu i Korunu, a lhala bych vám, kdybych řekla, že mě nezajímá, koho si Eadlyn vybere.
Závěrem knihu doporučuji, ale nesmíte mít velká očekávání, protože se Selekci nevyrovná.
Super oddychová četba. Dlouho jsem přemýšlela, zda mám dát této knize čtyři, nebo pět hvězdiček. Nakonec jsem se rozhodla pro pět, protože mě tato kniha skutečně pobavila, což je přeci její jediný účel.
Podle mě jsou o dost lepší tyto "staré" díly než ty nové, ve kterých se autor většinou jen snaží přenést ten samý humor ze starších dílu, což se mu ne vždy daří. Zpátky ale k této knize.
Deník malého poseroutky je asi určen převážně dětem, které si oblíbí Grega, protože jako ony nemá rád školu, knihy ani sport a nejradši tráví čas u videoher.
Já si ale myslím, že si tuto knihu užije kdokoliv, kdo se chce pobavit a odpočinout si.
Doporučuji.
Krásná kniha. Sice je trochu předvídatelná, ale mě moc bavila. Styl psaní byl skvělý, a proto jsem Nadpozemskou přečetla asi za tři dny. Clara mi byla sympatická a z kluků jsem si oblíbila Truckera. Christian je sice milý, ale podle mě se Trucker ke Claře prostě hodí. Moc doporučuji a rozhodně si přečtu i další díly.
Je to skutečně nádherná a dojemná kniha. Hodně jsem se s Katy sžila a moc jsem jí fandila, aby to všechno zvládla. Sice byla na všechny hodně často naštvaná, ale v její situaci to bylo pochopitelné. Je to opravdu krásná kniha a všem jí doporučuji, protože opravdu stojí za to.
Moc milá kniha. Už jsem jí jednou četla, ale chtěla jsem si ji znovu připomenout a rozhodně toho nelituji. Je to prostě takový pohádkový thriller.
Bohužel mě tato kniha moc nebavila. Nic se prakticky nedělo a o to větší zklamání je, že úžasné Hvězdy nám nepřály jsem četla jako první knihu od Johna Greena. Za mě teda dvě hvězdy.
Milá kniha, kterou jsem přečtla tak za 2 hodiny:). Nicméně musím říct, že to není nejlepší kniha na světě. Čte se ale dobře a na pobavení je úžasná. Určitě si přečtu další díl.
Zatím nejlepší díl z celé série. Všem doporučuji.