Simstr Simstr komentáře u knih

Dům z karet Dům z karet Michael Dobbs

Seriál jsem neviděla, ale kniha byla moc dobrá. Jestli je inspirována skutečností, tak zvracím :-)

01.02.2019 5 z 5

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Skvěle se četla, druhý díl krapet lepší než první. Těším se na další díl !!!!

17.01.2019 5 z 5

Od zítřka budu sexy třicítka Od zítřka budu sexy třicítka Pamela Redmond Satran

Kniha, podle které byl natočen americký seriál Younger. Kniha bohužel nedosahuje kvality seriálu. Ale čte se dobře a rychle.

14.01.2019 4 z 5

Charles Manson: Život a doba Charles Manson: Život a doba Jeff Guinn

Kniha naprosto splnila mé očekávání. Za mě jedna z nejlepších biografií. Vtáhne Vás do děje a už nepustí. Ke konci knihy hodně jmen a postav, ale neztratíte se !!!

14.01.2019 5 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Tato knihy mě naprosto dostala. Ještě o krapet lepší než první díl.... a takto to chodí i v reálném světě !!!

14.01.2019 5 z 5

Kult Kult Camilla Läckberg

Knihy od paní Läckbergové mám načtené, strašně se mi líbí její styl psaní, krátké kapitoly, hodně postav, nutí Vás přemýšlet, vzpomínat. Tato série není špatná, její rukopis je zde čitelný, ALE není to ono. Za mě některé chování hlavních hrdinů, nereálné až trapné. Ale i tak si přečtu třetí, závěrečný, díl této série. Jsem zvědavá jak to s Minou a Vincentem dopadne.

07.10.2024 4 z 5

Ocelové srdce Ocelové srdce Albert Čuba

Taková jednohubka od herce a divadelníka Alberta Čuby. Pana Čubu a jeho Tři Tygry netřeba představovat :-)
Jako spisovatel mě velice překvapil, děj mě vtáhl od první strany a nemohla jsem přestat číst. Postava pasáka Martina skvěle propracovaná a popsaná. Doporučuji !

11.03.2024 5 z 5

Temná zákoutí Temná zákoutí Arnaldur Indriðason

Arnaldur Indridason je moje srdcovka. Prolínání dvou dějových linek je skvěle zvládnuté. Jména islanďanů se tady nepletou, vždycky víte o kom a čem je řeč. Dobře napsáno, doporučuji. Těším se na další díl :-)

07.09.2023 5 z 5

Přání Přání Nicholas Sparks

Kniha mi úplně nesedla, nevím. Děj lehce předvídatelný, už jsem od autora četla lepší.

08.06.2023 3 z 5

Lovec stínů Lovec stínů Camilla Grebe

Pro mě asi nejslabší knížka ze série. Přišlo mi, že vraždy v tom daném roce ani nebyly pořádně vyšetřované, děj nějak ukončený. Nebylo to špatné, ale přišlo mi to dost nerealistické. Četlo se ale dobře.

26.08.2022 4 z 5

Ráda tě poznávám Ráda tě poznávám Rachel Winters

Ztráta času, hlavní hrdinka se chová jako puberťák. Jediná sympatická postava byl Ben. K vodě asi dobrý.

07.07.2022 2 z 5

Květy nad peklem Květy nad peklem Ilaria Tuti

Dost průměrná krimi-fantasy knížka. Strašně nesympatická hlavní vyšetřovatelka - protivná postarší ženská, které všichni lezou do zadních partií :-) Dost nereálný děj. Další díl si asi nepřečtu...

30.05.2022 3 z 5

Henryho tajemství Henryho tajemství Kristina Ohlsson

Třetího dílu jsem se nemohla dočkat :-) Líbil se mi, Paní Ohlsson čtu velice ráda. Děj krásně gradoval a úplně mě pohltil. Musím jen doporučit !

16.05.2022 5 z 5

Příliš mnoho a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže světa Příliš mnoho a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže světa Mary L. Trump

Bulvár a nic jiného, neztrácejte s tímto odpadem čas. Nic nového se nedozvíte. Za všechno špatné jejího otce může jeho bratr (kdo jiný než Donald) a jeho otec (Fred).

31.01.2022 1 z 5

Strom splněných přání Strom splněných přání Jenny Gladwell (p)

slabé, hodně slabé...

20.12.2021 2 z 5

Malá kniha o Islanďanech Malá kniha o Islanďanech Alda Sigmundsdóttir

Jednohubečka ke kávičce :-) na Islandu jsem byla, s něčím né úplně souhlasím. Vadilo mi, že se autorka moc zasekla na vysvětlování jmen a příjmení. Kapitoly bych více propracovala. Ale potěšilo, něco bylo i úsměvné.

12.10.2021 3 z 5

Stříbrná křídla Stříbrná křídla Camilla Läckberg

na PANÍ SPISOVATELKU Camillu Läckberg dost slabé. Vše předvídatelné, žádné napětí, ach jo...

13.09.2021 2 z 5

Karamelová džungle Karamelová džungle Tereza Salte

Čtu a čtu a děj nikde. Přišlo mi to jako deník. Skáče se od jedné myšlenky k druhé a nic se nedozvíte. První kniha byla lepší, tohle bylo o ničem...

17.08.2021 2 z 5

Tiny Pretty Things Tiny Pretty Things Dhonielle Clayton

Ačkoli já třicátník... kniha se mi líbila. Drsné prostředí prestižní baletní školy v NY, šikana, anorexie-bulimie. Přečtu si i druhý díl.

09.08.2021 5 z 5

Nový Zéland - země protinožců Nový Zéland - země protinožců Jiří Mára

Krásně popsané tři měsíce na NZ, i něco málo z historie nenásilnou čtivou formou. Můžu jen doporučit.

28.07.2021 5 z 5