smardice smardice komentáře u knih

Odražená střela Odražená střela Sandra Brown

Další romantický příběh s detektivní zápletkou, který se mi od této spisovatelky líbí přece jen více než ty bez krimi zápletky. A tento román měl všeho tak akorát.

06.06.2022 5 z 5

Utrhnout se ze řetězu Utrhnout se ze řetězu Simona Monyová (p)

Kratičká oddechovka, tak akorát na jedno odpoledne, s otevřeným koncem.

02.02.2022 3 z 5

Žár a led Žár a led Simona Ahrnstedt

Příjemné zakončení celé série z mrazivého severu Švédska. Sympatická dvojice, potýkající se a vítězící nad neblahými událostmi minulosti. Krásná, i když mrazivá příroda severního Švédska, a šťastný konec s polární září nad hlavou.

01.11.2021

Záměna Záměna Sandra Brown

Další romantický příběh s kriminální zápletkou. Dávám o jednu hvězdičku méně, ne, že by se mi román líbil méně než přechozí, ale abych si nechala aspoň 1 do rezervy, jelikož je každá další kniha o něco lepší než předcházející.

27.07.2021 4 z 5

Odkud vane kouř Odkud vane kouř Sandra Brown

S.B, se řadí k mým oblíbeným spisovatelkám a opět nezklamala. První 2 třetiny trochu zdlouhavé, ale ta poslední to úplně vynahradila (a nejen tím nečekaným rozuzlením).

08.09.2020 4 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Napřed jsem viděla seriál, který mě neskutečně bavil, sympatičtí a krásní hlavní hrdinové, nádherná a tajemná skotská příroda, kterou musím navštívit. A teď při čtení jsem si znovu vybavovala všechny pasáže, před očima mi znovu defilovaly postavy a nádherné scenérie. Je to kniha plná nejen dobrodružství, ale i romantiky.

12.01.2020 5 z 5

Knihy džunglí Knihy džunglí Rudyard Kipling

Milý příběh Mauglího z džungle, který mi při čtení barvitě proplouval před očima, doplněný dalšími příběhy nejen z džungle, ale i z opačného mrazivého severu.

30.08.2019 4 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Další díl s výborným nápadem, i když mě tento díl bavil o malinko méně než předcházející.

17.05.2019 4 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Asi se vracím do dětských let, ale i tento druhý díl se mi líbil. Jak někdo napsal níže - Skvělé pokračování prvního dílu.

06.04.2022 5 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Michelle Frances

Boj o jednoho muže z pohledu matky a přítelkyně. Dvě nesympatické ženské postavy, přičemž té starší jsem přece jen o poznání více fandila než té druhé. Tak která nakonec vyhraje?

03.04.2022 4 z 5

Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Napínavé, perfektní přednes, a ten konec, vraha jsem opravdu netipovala.

12.10.2021 4 z 5

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Nenáročné čtení, u kterého jsem se i zasmála. Druhá povídka se mi líbila podstatně více. Ale to už nechám na dalších čtenářích.

07.05.2021 4 z 5

Dvojičky Dvojičky Sandra Brown

Tak tohle byla jedna z těch slabších knih od S.Brown. Ještě, že neměla tolik stran.

27.03.2021 3 z 5

Příběh levhartice Penny Příběh levhartice Penny Joy Adamson

Krásně napsaná kniha, nádherná zvířata, nádherná příroda, nádherné obrázky a úžasný popis chování a život levhartice Penny. Škoda, že autorka nemohla dokončit další pokračování "královny ze Šáby"

24.06.2019 5 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

První knížka od M.Crichtona. Film byl skvělý a kniha také, nevadil ani trosku zdlouhavý rozjezd.

05.06.2019 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Každý další díl je lepší než předcházející.

17.05.2019 5 z 5

Zdravím tě, temnoto Zdravím tě, temnoto Sandra Brown

Velmi čtivá, napínavá detektivka s prvky romantiky.

06.03.2022 5 z 5

Chuť lásky Chuť lásky Sandra Brown

Knihu jsem četla mezi poslechem detektivek D.Dána. A i když patří vydáním mezi ty starší, tak příběh má zajímavý námět a má spád, kniha je čtivá a spadá do kategorie románu s detektivní zápletkou.

03.01.2022 4 z 5

Havran (14 básní) Havran (14 básní) Edgar Allan Poe

Úžasná krátká lyricko-epická báseň s temnou atmosférou.

20.03.2020 4 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

Knihu jsem si vybrala do Čtenářské výzvy a není nic takové jak se zdá být a jak jsem si představovala dle obálky a názvu. Nicméně příběh je to pěkný, těsím se na pokračování a jsem zvědavá na film.

29.01.2020 4 z 5