snoopylady komentáře u knih
Mám přečtené všechny knihy od této autorky, které vyšly v češtině a všechny jsou skvělé.
V tomto případě dva při prvním zdání odlišné případy detektiva Toma Douglese do sebe začnou postupně krásně zapadat.
Kniha nepostrádá napětí, zápletku na často diskutované téma, dokonce je i se špetkou spirituality.
Poslední kapitola na mě působila výhružně, až mě zamrazilo.
Moc se mi líbilo zpracování knihy. Kromě hlavní zápletky byly krásně vykreslené myšlenkové pochody jednotlivých postav.
Trochu mě mrazí při pomyšlení, že lidé se drží své vize o pomstě - oko za oko, zub za zub, ať to stojí, co to stojí, a že jsou schopni pro to obětovat vlastní život.
Velmi čtivé, otevřený konec mi nevadil.
Zajímavé téma, dobře zpracované. Během jednoho hlavního příběhu se dozvídáme zážitky jiných dětí, které si (údajně) pamatují svůj předchozí život.
Kniha je čtivá, jen těch doplňujících zážitků tam na můj vkus bylo moc.
Velmi zajímavá mi přišla sonda do duše matky, která ztratila syna.
Na pět hvězdiček to není, ale pěkné čtyři dávám.
Bylo to lepší než Babička, ale na Oveho to nedosahuje. Knihu bych se zřejmě odložila, začátek byl na mě příliš zdlouhavý, ale vzhledem k tomu, že jsem ji nečetla ale poslouchala, díky Valerii Zawadské jsem nakonec udělila slabší 4 hvězdičky.
Zajímavý příběh, i když na mě příliš zdlouhavý a autorka se v hodně věcech stále opakuje dokola. Pokud by kniha měla poloviční počet stran, bylo by mé hodnocení vyšší
Kniha popisuje nelehký život tří generací žen. V knize je krásně vykresleno prostředí lidské charaktery. Kniha se četla velmi dobře a plynule.
Nebyl to špatný příběh - něčím zvláštní a originální. Přesto, že jsem téměř od začátku věděla "kdo je kdo", kniha se četla plynule. Byla i napínavá. Na pět hvězdiček to není, ale slušné čtyři dávám.
Uf, dost těžké čtení. V porovnání s autorčinými zážitky se mi mé problémy zdají malicherné.
Klobouk dolů, jak se s tím dokázala poprat a nikdy svůj boj nevzdala.
Dlooouuuhá kniha, nicméně ani jedna strana mě nenudila. Perfektní psychothriller, napínavé od první strany do poslední včetně konce.
Velmi pěkně popsána obsedantně kompulzivní porucha, posttraumatická stresová porucha i to, že se s tím dá něco dělat, pokud člověk chce.
S hlavní hrdinkou jsem prožívala strach i pocity bezmoci a fandila jí, aby to všechno zvládla.
Knihu jsem "přečetla" jako audioknihu. Líbilo se mi zpracování, kdy každý vězeň byl namluven někým jiným. Zajímavé příběhy lidí, kteří se z různých důvodů ocitli na zcestí. Některých mi bylo líto, věřím, že kdyby měli jiné podmínky v životě už od dětství, dopadlo by vše jinak. Naopak u jiných jsem nechápala jejich činy...
Kniha je velmi napínavá od začátku do konce. Některé situace mi přišly nereálné, nicméně to neubralo na čtivosti.
Skvěle napsaná kniha. Jeden příběh vyprávěný z několika úhlů pohledu každého z aktérů.
Četlo se úplně samo, ani chvíli jsem se nenudila.
Ze začátku mi kniha přišla trochu zmatečná, nicméně postupně se postavy a děj rozmotávaly.
Kniha je rozdělena na 4 části, které nás provedou postupně přítomností, minulostí a nakonec rozuzlením.
Kniha se četla plynule, dávám plný počet.
Výborný námět, výborně popsaná krajina i dobové dění. Možná jsem při čtení této knihy nebyla v tom správném rozpoložení, ale přišlo mi, že některé události nebyly dotažené do konce a popsané tak, abych nemusela tápat a přemýšlet, jak to vlastně celé bylo.
Jednání dvou z hlavních hrdinek mi přišlo nelogické, ale styl vyprávění to zachránil, dávám pěkné 4 hvězdičky.
Nápad dobrý, ale myslím, že autor měl raději napsat méně povídek a víc propracovat postavy a jednotlivé příběhy. Dávám lepší 3 hvězdičky.