spike.jp spike.jp komentáře u knih

Účetnictví 2011 Účetnictví 2011 Jitka Mrkosová

Jestli studujete účetnictví na střední škole ekonomického směru, ekonomické lyceum nebo obory podobného zaměření, doporučuji vám vydání této knihy. Jsou vysvětleny srozumitelně základy běžného účtování i pokročilejší operace. Kromě teorie je na stránkách učebnice spousta příkladů na procvičení. V příloze je základní účtový rozvrh.
Vyzdvihl bych rozdělení učiva do několika celků. Účtovat na naučíte postupně. Velmi dobrá kniha, zatím jsem se nesetkal s lepší učebnicí. Kvalita od Computer Press.

25.03.2012 5 z 5

Bod zlomu Bod zlomu Malcolm Gladwell

S odstupem času velmi zajímavá kniha. Zpočátku jsem nebyl tak nadšený a dost jsem pochyboval, jestli autor není žvanil. Přibližně desítka příkladů sociálních epidemií (pojem dle knihy) na 200 stránkách spolu zdánlivě moc nesouvisí. Po zamyšlení to ale smysl zhruba dává. Některé pasáže jsou zajímavé samy o sobě (sezamova ulice, kriminalita v new yorkském metru, kouření u dětí) některé už méně (vlna sebevražd na mikronézských ostrovech). Novinářský styl, faktické informace (nedohledával jsem) a nové pojmy. Po přečtení možná přijdete na to, jak tyto sociální a informační epidemie vznikají a šíří se. Možná to je ale úplně jinak. Přečtěte si.

14.04.2012 4 z 5