SPimy komentáře u knih
Tohle mě kdysi neskutečně chytlo. Okamžitě jsem se začetla - ještě v knihovně. A ten, kdo nevracel několik týdnů 3. díl zpátky do knihovny, by si tedy zasloužil :-) Nakonec jsem trojku skočila a četla prostě dál. Podotýkám, že to byla četba tak v 6. třídě základní školy, zkrátka pro mládež.
Zvláštní příběh o tom, jak stále těžší a těžší nemoc jednu duši opravdu vysoko povznese.
Na úvod - Kunderu moc nemusím. Intelektuální popis nitra postav, ve kterých se vesměs najde jen hnůj. Ale pravdou je, že tento román se čte lehce, shltnete ho. Román opravdu nabízí řadu témat, marně ale přemýšlím nad slovy jako je naděje, pravá láska, pravé přátelství, skutečná úcta ať už k druhému nebo k životu. Nemyslím, že jsou všichni takoví - bezvýchodní.
Máme hezčí knížky z této série. Vysvětlení, jak funguje auto, je značně odbité. Syna baví, ale mě netěší ji číst. Také řazení obrázků mi přijde trochu chaotické.
Knížka mě zklamala. Má pohyblivé části, ale vše se okamžitě poškodilo, ač se syn opravdu snažil dělat vše opatrně. Jinak ji má moc rád, ale provedení mě zklamalo. Je to hezká první minipedie, dozvíte se zajímavosti, obrázky fajn.
Chcete vědět, o čem jsou rodinné konstelace? Velmi stručně, ale hlavně srozumitelně a krásně vysvětlené základní pojmy a podstata této metody. Text je rozdělený do mnoha krátkých kapitol, které se zabývají důležitými tématy jako je Láska, která spojuje, Sex, Dokonalost, Jak se podaří náš partnerský vztah, Oddat se, Co dělá člověka šťastným. Texty pokládám za velmi obohacující i pro někoho, kdo se o konstelace nezajímá. Kniha obsahuje i konkrétní příklady z praxe.
Čtivé rozhovory, ve kterých se dozvíte řadu zajímavých názorů. Osobně paní Prekopovou obdivuji.
Velice hezky napsaná užitečná knížka. Sama jsem nemohla ověřit v praxi, ale od známých mám potvrzeno, že to skutečně pomáhá. Doporučuji.
Knížečka není obsáhlá, ale neskutečně výstižná. Čtivě napsáno.
Šikovný přehled pro učení k maturitě. Moc mi pomohl.
K čemu je ta která bylinka a ten který vitamín důležitý?
Přemýšleli jste už o tom, že každá nemoc má svůj důvod? Pan M. Hrabica dává návod, jak začít uvažovat o tom, proč právě vy máte tu a tu nemoc a proč se vám vrací v určitých chvílích některé problémy. Z mého pohledu existuje srozumitelnější cesta, ale jsem i tak za tuto knížku vděčná.
Krásné fotografie, spíše obrázková podoba, méně čtení, naprosto k ničemu, cestujete-li bez peněz, stopem, pod stanem a pod. Chcete-li jezdit pronajatým vozem po zemi, doporučuji!
Řada nepřesností či zastaralých údajů. Přesto ve své době stále nejpřínosnější průvodce, pokud jste chtěli cestovat po zemi jinak než s cestovní kancelářů, v hotelu a s dostatkem peněz :-)
Scénáře televizních skečů Létajícího cirkusu Monty Pythonů. Zakoupila jsem nadšeně v době, kdy byl problém sehnat přímo jejich filmovou podobu. Dnes už trochu nechápu, lepší si pustit skeče než si je jen číst. Dvojka je o něco slabší než jednička. Skeče jsou méně sourodé a hůře se čtou.