stanza komentáře u knih
Má první kniha od paní spisovatelky.))) Strhující příběh tří generací mě opravdu uchvátil a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Zdánlivě jednoduché povídaní o rodině nás provede zvolna celým dvacátým stoletím. Krásné.
Upřímná zpověď skvělého biatlonisty nám otvírá dvířka do biatlonového světa a ukáže nám jeho touhu, sílu, disciplinovanost a také charakter na cestě za vítězstvím, ale i porážkou.
Pěkná kniha nejen pro fanoušky biatlonu.
Děkuji Martine, kéž bych měla jen část tvé vůle a píle nejen ve sportu i v životě.))))
" Stejně jako život v přírodě je vrcholový sport živočišný, nemilosrdný. Stejně jako ve vlčí smečce musí mít každý předem dané postavení, aby život skupiny harmonicky plynul. Dokud se mladý vlk necítí dost silný, aby ovládl starého...." MF
Další z knih které jsem zbytečně dlouho obcházela a úplně zbytečně.))
Anna byla na svůj věk inteligentní a vyspělá mladá dívka toužící po pochopení a lásce.
Toho se jí bohužel nedostálo, ale jedno přání se jí splnilo, stala se spisovatelkou.
Pěkné, zpočátku jsem se ztrácela v postavách, ale pak se to rozjelo a četlo se dobře.))
Happy end příliš americky....Ale i tak mě to nakonec dojem nezkazilo..
Krásna kniha antických příběhu, které by měl znát každý a neměla by chybět v žádné knihovně. Znovu po čase čtená se syny a i jim se zalíbila.))))
Protože jsme se nedávno stali majiteli britského kocourka, pořídili jsme si i tuto pěknou knihu která je určitě pomocníkem nejen pro začínající chovatele.)))))
Ps: i náš kocourek se kočce na obálce náramně podobá...
Klenot klasiky, české poezie, který jsem ocenila až po čase a určitě se k němu budu ráda vracet.
A opět nadčasové dílo))) Satirické, lyrické a ironické prvky.
"Chtíc ukázati v poezii, čím se česká duše liší od duše jiného národa, stačí citovati Havlíčka "..... ( J. Vrchlický k 50. výročí Havlíčkovi smrti)
Karel Čapek jinak .))) V milostné korespondenci.
Opravdu povedená kniha plná příběhů, výzev i silných zážitků.
Historické okamžiky i osobní vzpomínky aktérů závodu i lidí ze zákulisí jsou úchvatné.
Velmi smutný příběh o prosté, lidské krutosti a slabosti který se však velmi dobře četl.))
Helenu Šmahelovou jsem znala pouze jako spisovatelku dívčích románků.)))
K její psychologické próze jsem se dostala až díky této milé knize, ale určitě nebude poslední. Touha po lásce a štěstí se mi líbila.
Milé počteníčko od pana spisovatele Čapka, který miloval zvířata.
Děkuji "Čtenářské výzvě" že objevuji knihy které mě zatím unikaly. Další krásná klasika která nezklame a měl by jí přečíst každý.. ))))
Velmi silná kniha. Hrůzy nesmyslné války se nesmí zapomínat. Ještě dlouho po přečtení jsem cítila pocit smutku.
Krásný a silný příběh ze života houževnatého starce mě dojal.)
Nádherná klasika. Doporučuji přečíst a zamyslet se.))) Já se určitě ke knize někdy vrátím.