stellapotapecka komentáře u knih
Výjimečně dobré: Poklad, Svatební košile, Holoubek, Vrba, Dceřina kletba
Lepší průměr: Kytice, Zlatý kolovrat, Štědrý den, Svatojánská noc, Záhořovo lože, Věštkyně
Totálně nesedlo: Polednice, Vodník
Po hvězdičce za jazyk, polské reálie a hlavně naprosto trefně primitivní rozhovory - jejich náplň i provedení.
Bohužel knize chybí schopnost upoutat k sobě čtenáře tak, aby ji nedokázal pustit z ruky. Jsem na straně 75 a mám pocit, že je to nejméně strana 275. Asi ji pustím.
UPDATE:
Nepustila jsem a nakonec toho nelituji. Pokaždé, když kniha zvolní tempo děje, dostane mě nějakou maličkostí. Procházky ve dvou. Propiska Zdislav Sztorm. Rusácký počasí. Roštěnka, co blije kameny. Přidávám hvězdičku.
"Kluci chodili ověšení řetězy, vlasy měli nabarvené na žluto a holky byly dohola. Tihle snobové kouřili jen zelený pákistánský haš. Místní dělnická mládež je mlátila na potkání. Dlouho nevydrželi. Dorostu už nestačily karty, kostky, konečně svobodný tisk a pivo. V parku začal běhat muž obarvený na růžovo. Temnou zelení se mihla šafránová sárí buddhistů. Přišli lovit duše. Feťáci se smáli. Nanejvýš tak šestnáctiletý kluk tvrdil, že je veteránem války v Zálivu. Omlazuje ho prý znalost bojových umění. Začal verbovat. Tvrdil, že je Korejec. Měl úspěch. Používal kombinovanou techniku: drogy a filmy. Cizí slova, která se tu používala, heroin a pervitin, začala být vytlačována výrazy z asijské kung fu produkce."