stgeorge stgeorge komentáře u knih

Sbohem, armádo Sbohem, armádo Ernest Hemingway

Kniha se mi líbila, jen jsem měl pocit, že čtu Remarqua.

29.06.2021 5 z 5

Bubu a generál Bubu a generál Otfried Preussler

Jedna z mých prvních knížek. Tenkrát mne nadchla (před padesáti lety). Věřím, že se bude dětem líbit i dnes.

29.06.2021 5 z 5

Počátky Počátky Petr Eismann

Komplikovanost děje a postav, asi tak na úrovni pohádek Boženy Němcové. Za sebe mohu doporučit čtenářům max. do 12 let.

28.06.2021 2 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Tak trochu se stydím přidat tento komentář, protože bych řekl, že kniha je spíše cílena na čtenářky nežli na čtenáře. Jinak kniha i celá série mi přišly zajímavé a v mnoha ohledech i nápadité. Dokonce i cestování časem není plné nesmyslů a do knih dobře zapadá. Podle první knihy byl natočen i TV seriál. Ten poměrně věrně knihu kopíruje, ale herci a jejich výkony nepatří mezi ohromující.

08.11.2020 5 z 5

Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Kniha je dobrá, ale film mi přišel lepší.

08.11.2020 3 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Poprvé jsem knihu četl jsem v osmdesátých letech na vojně v samizdatovém vydání. Kniha mne tehdy hluboce zasáhla, ačkoliv vliv mělo i prostředí a doba, ve které jsem dílo četl. Rozhodně doporučuji.

08.11.2020 5 z 5

Vládci strachu Vládci strachu Jiří Kulhánek

Za mne nejlepší kniha od Kulhánka. Děj není sice tak košatý, jako např. u navazujícího Nočního klubu, ale díky tomu mi kniha přijde myšlenkově kompaktnější.

19.10.2020 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Musím se přiznat, že detektivka není můj nejoblíbenější žánr. Kniha Mráz od francouzského spisovatele Miniera, bohužel ke zvýšení mé obliby tohoto žánru nijak nepřispěla. Chování postav i jednotlivé dějové linie jsou často velmi nepravděpodobné. Kniha se snaží gradovat, ale výsledkem je, že po dlouhém čekání na jednotlivé chody se vám na konci dostane narychlo uklohněný a přibouchnutý eintopf. Knize nepřispívají ani chyby typu: Maďar hovořící francouzsky se silným slovanským akcentem (a ještě navíc v Maďarsku vystudovaný oceánograf) nebo "... nezapomeň si odjistit pistoli, aby se dostal náboj do hlavně..". Asi se pokorně vrátím ke své sci-fi a fantasy. Za sebe knihu nedoporučuji.

06.10.2015 2 z 5