sulcv komentáře u knih
Klasická Toulavá kamera. Hezké typy na výlet míst známých i neznámých. Kdo se pravidelně kouká na Toulavou kameru v televizi, moc nového zde nenajde, ale po čase určitě získá na hodnotě.
Knížky Miloslava Stingla mám rád. Je to oddechové čtení i když jde, jako v této knížce, o smrt. Vždycky se dozvím spoustu zajímavostí. Kdo má rád cestopisy určitě nebude zklamán.
Krásně zpracovaný průvodce. Součástí jsou i slevy na vstupy a služby, kterým ale končí platnost na konci roku 2016. I bez slev průvodce vřele doporučuji. Jsou zde nejen zajímavá místa k návštěvě, ale i možnost parkování v jednotlivých městech, ubytování, půjčovny kol, stravování atd.
Kroniku jsem přečetl od začátku, až do konce. Bohužel, tím že je to kronika, je řazena dle data, takže pokud něco vyhledávám, je to složitější i když pomůže jmenný rejstřík.
Já jsem knihu přečetl celou a občas do ní nakouknu, abych si něco zjistil, nebo upřesnil. Pokaždé objevím něco nového.
Pro toho, kdo potřebuje najít něco o Ústeckém kraji, nebo se sem hodlá vydat, určitě zajímavá knížka.
Knížka je zpracovaná hezky. Je plná fotografií a zajímavostí. Obávám se však, že se postupem času stává jen hezkou vzpomínkou jak to kdysi vypadalo. Stezky se mění, modernizují, vznikají nové a jiné zcela zaniknou. Jako typ na výlet může leckomu posloužit.
Historie legendárního Jeepu od prvních prototypů přes válečné nasazení , až po jeho nástupce. Knížka je plná fotografií.
Kniha určená fandům městské dopravy. Je zde historie městské dopravy v celé České republice. Vývoj, schémata, vedení linek a různé zajímavosti. Kniha je vydaná v roce 2003, takže vedení linek a číslování spojů je již neaktuální.
Staré pohledy Českého ráje a něco málo z historie. Určitě zajímavá knížka pro každého, kdo má rád Český ráj.
Staré pohlednice a něco málo z historie. Zajímavá knížka pro toho, kdo má k tomuto regionu blízko.
Velice zajímá a obsáhlá kniha o Trnovanech, které byli v sedmdesátých a osmdesátých letech z velké části zbourány.
Parádní knížka o Teplicích. Hodně, hodně fotek a kreseb, které ukazují staré Teplice i místa která již zcela zanikla. Doporučuji hlavně všem kteří v Teplicích bydlí, či k nim mají vztah.
Nádherně zpracovaná publikace o Teplicích. Obrovské množství fotek na kterých může každý posoudit jak moc se Teplice změnili. Kniha je určena hlavně teplickým patriotům.
Zajímavé čtení z mexického venkova, kde žijí ti nejchudší vesničané, kteří se snaží na svých políčkách vypěstovat alespoň něco. Jen škoda, že jako záchrana a jediná pomoc vystupují komunisté.
Napínavé čtení od začátku až do konce. I když je knížka určená pro děti a mládež, přečetl jsem jí jedním dechem i v pětatřiceti :-)
Klasika. Dílo popisuje velmi poutavě květnové povstání v Praze. I když je kniha psaná z levicového pohledu, je to velice dobré čtení.
Kniha pro každého zájemce o MHD v Teplicích. Historie podniku a spousta fotografií.
Pro toho, kdo se zajímá o historii Teplic je toto báječná knížka plná starých fotek.