Svilka komentáře u knih
Další známá pohádka z edice Malé pohádky. Její zpracování se mi ale tolik nelíbilo jak u jiných pohádek z této edice.
Po přečetní “Hany” jsem si musela přečíst další knihu od této skvělé autorky. Kniha se četla velmi dobře, opět výborný styl psaní. Ale nedokázala jsem se ztotožnit s hlavní postavou/vypravěčkou Anežkou. Možná byla nejvíce sympatická veselá a přátelská Anna, ale nejvíce zajímavá postava pro mě byla Alžběta - na povrch tvrdá, bezcitná, cílevědomá a uvnitř naopak citlivá a srdečná žena, která by nikdy nezradila a neopustila svoje nejbližší. Kniha má i zajímavý děj, který by mohl mít trošku větší spád, proto dávám jen 4 hvězdičky.
Pěkné pohádky plné moudrosti a ponaučení. Myslím si ale, že zaujmou spíše dospělého než dětského čtenáře. Pro mě byla nejkrásnější pohádka "Až opadá listí z dubu".
Velmi pěkné leporelo pro ty nejmenší. Pohádka je jedna z mých nejoblíbenějších, vždycky když nám ji jako dětem četli, dostali jsme chuť na koblížky :-).
Tak až takto splácenej příběh jsem nečekala. Hlavní zápletka je zde uvařená z vody, hlavní postavy se chovají nelogicky a celkově spousta věcí mi zde nedávala smysl. To neustálé vracení se do minulosti, kde jedna změna vždy ovlivnila osudy více lidí, je také dost nepromyšlené. Hvězdičku navíc dávám pouze za dobrou čtivost knížky, ale jde hodně poznat, že text nepsala sama Rowlingová.
K R.U.R. jsem se dostala díky čtenářské výzvě a jsem za to ráda. Na povinnou četbu je to fajn čtení s jednoduchou češtinou. Kniha je jedním slovem nadčasová, Čapek zde poukazuje na nebezpečí přetechnizovaného světa, kde je skoro celé lidstvo vyhlazeno Roboty. Nakonec láska předčí technický pokrok.
S podobnou tématikou jsem četla už mnoho knih, ale tahle má rozhodně jeden z nejsilnějších příběhů, na který jen tak nezapomenu. Knížka je tak moc dobře čtivá, že jsem si ji šetřila a četla jsem úmyslně pomalu, dokonce některé pasáže jsem si musela přečíst víckrát za sebou. Doporučuji!