syskas syskas komentáře u knih

Podpis vraha Podpis vraha Stephen J. Cannell

Výborná kniha, zaujímavá, napínavá. Rozuzlenie príbehu bolo kombináciou toho, čo som tak trochu dávno tušila a prekvapení. Mám rada aj TV seriály tohto autora, škoda, že už viac toho nenapíše...

19.12.2015 4 z 5

Smrť, akú si zaslúžiš Smrť, akú si zaslúžiš David Bowker

Kombinácia detektívky, komédie a paródie na jedno aj druhé. Dosť mi vadila tá hromada (podľa mňa) zbytočných vulgarizmov. Záver bol naozaj dobrý, ten pobavil najviac :-).

09.12.2015 4 z 5

Návrat Návrat Rachelle Dekker

Príbeh sa mi páčil, ale zopár vecí ho rušilo, preto iba tri hviezdičky.
Je napísaný príliš rozvláčne (napr. opisy psychického stavu...), niektoré veci ako keby sa stále opakovali. A niektoré veci autorka vyslovene odflákla - alebo naozaj niekto verí, že o viac ako 250 rokov sa budú používať rovnaké pištole ako dnes, autá s pneumatikami, ktoré sa tými pištoľami dajú prestreliť alebo dokonca sádrokartón? :-)).

13.03.2019 3 z 5

Vyvolenie Vyvolenie Rachelle Dekker

Tento žáner nemusím a ani neviem, ako sa kniha dostala do môjho zoznamu kníh, ktoré chcem prečítať. Ale stála za to. Ukazuje, ako málo stačí na to, aby sa ľudia nechali ovládnuť, zmanipulovať, presvedčiť takmer o hocičom...

22.02.2019 4 z 5

Malá kniha o veľkej ceste životom Malá kniha o veľkej ceste životom Soňa Švarcová

Vyzerá to relatívne ľahko. Stačí si zaželať. Ale dávajte si pozor na to, čo si želáte. Lebo sa vám to môže splniť. Ale úplne inak, ako ste si predstavovali :-)).

22.02.2019 4 z 5

Máriin testament Máriin testament Colm Tóibín

Patrím k tým, ktorým táto kniha nič nepovedala, nič nedala. Nič nové, nič zaujímavé. A naozaj neutším, za čo dostala cenu...

13.02.2019 1 z 5

Jar, leto, jeseň, Agáta Jar, leto, jeseň, Agáta Silvia Bystričanová

Príjemná oddychovka prečítaná na jeden šup, v jednu noc, za pár hodín.

11.02.2019 4 z 5

Žáby a francouzáky Žáby a francouzáky Sarah Mlynowski

Fajn oddychové čítanie. Len stredná časť bola príliš dlhá a stále o tom isto - Ráchel zachraňovala ples a Miri zachraňovala celý svet :-). Ale záver sa mi páčil - aj pekný aj poučný.

11.01.2019 4 z 5

Dvaadvacet centimetrů něžnosti Dvaadvacet centimetrů něžnosti Johannes Mario Simmel

Krásne, milé, príjemné, optimistické, dobre sa čítali. Uvítala by som aj ďalšie.

04.01.2019 5 z 5

Príbeh stratenej dcéry Príbeh stratenej dcéry Elena Ferrante

Výborné, zaujímavé, hoci záver trochu sklamal.

30.12.2018 4 z 5

Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Napísať ten istý príbeh, len z pohľadu inej postavy, to chce odvahu. Ale podarilo sa. Len mi prekážali tie rozvláčne opisy erotických scén, to naozaj nemalo konca - rovnako ako v prvej knihe.

03.11.2018 3 z 5

Čudujem sa, že som taký veselý Čudujem sa, že som taký veselý Johannes Mario Simmel

Simmel je vždy zárukou dobrého čítania. Páčilo sa mi, ako sa postavy vyvíjali, ako ich ovplyvnilo to, čo prežili pred tým, ako zostali spolu zasypaní.

26.10.2018 4 z 5

Beznádejná Beznádejná Colleen Hoover

Pomalý začiatok, príliš dlhé romantické scény a neskutočne dokonalý Holder. Keby toto autorka zmenila, tak by to bola výborná kniha na 5 hviezdičiek. Rozuzlenie a záver výborné.

01.10.2018 3 z 5

V cudzej koži V cudzej koži Karin Alvtegen

Výborná kniha, aj pokračovanie si viem predstaviť...

19.09.2018 5 z 5

Krvilačné tety a iné zvery Krvilačné tety a iné zvery Saki (p)

Vtipné, trefné, výstižné. Nechce sa veriť, že poviedky majú viac ako 100 rokov. Ľudia sa za ten čas vôbec nezmenili :-).

06.08.2018 5 z 5

Prebuď sa! Prebuď sa! Daniela Peleščáková

Oddychovka, ľahko predvídateľné, občas niektoré veci neboli úplne domyslené a nemali logiku, ale v tomto druhu literatúry to nie je prekážkou.

02.08.2018 3 z 5

Neviditelná oběť Neviditelná oběť John Sandford (p)

Obľúbila som si tohto autora aj detektíva. Jeho príbehy sú vždy dobrá voľba.

19.07.2018 4 z 5

Cukríkový test Cukríkový test Walter Mischel

Veľmi zaujímavé čítanie. Len škoda, že miestami je to až príliš odborné a laik sa tak trochu stráca.

16.07.2018 3 z 5

Oběť v pasti / Nečekaná oběť / Tajná oběť Oběť v pasti / Nečekaná oběť / Tajná oběť John Sandford (p)

Čim viac príbehov s Davenportom som prečítala, tým viac sa mi páčia.

14.07.2018 5 z 5

Tichá oběť / Ledová oběť / Noční oběť Tichá oběť / Ledová oběť / Noční oběť John Sandford (p)

Davenport je vždy dobrá voľba.

01.07.2018 5 z 5