Szilvia1 Szilvia1 komentáře u knih

Dlouhé stíny Dlouhé stíny Leila Meacham

Dlouhé stíny jsem přečetla v madařštině,byla to moje první knížka od této autorky a od té doby jsem ve střehu,kdy jakou knihu vydá a hned se na tu knížku těším.Je mojí velmi oblíbenou autorkou.

07.05.2021 5 z 5

Královna Paříže Královna Paříže Pamela Binnings Ewen

Knížka je velmi pěkná,četla jsem nejprv o tom,jak stvořila parfém Chanel No.5,a ted zase o tom,jak přežila válku.Autorka píše velmi dobře,doufám,že bude mít i jiné knížky.

24.04.2021 5 z 5

Sicilští lvi Sicilští lvi Stefania Auci

Byla to pěkná kniha,mám ráda rodinné ságy.Autorka psala tak,aby čtenáře chytla a podle mě se jí to podařilo.Doufám,že i druhý díl bude takhle napsán a bude to také zajmavý.

23.03.2021 5 z 5

Venkovská svatba Venkovská svatba Barbara Hannay

Kniha se mi líbila,ale autorka má i lepší knihy.

17.03.2021 4 z 5

Tajemství italské vily Tajemství italské vily Caroline Montague

Kniha se mi moc líbila.Já jsi myslím,že kniha je o tom,jak pomahájí jeden druhému a nikdo se nezajíma,že kdo je kdo.doufám,že druhá knížka bude stejně dobrá(když bude).

04.03.2021 5 z 5

Sága rodu Hardacrů Sága rodu Hardacrů C.L. Skelton

Moc jsem se těšila na tuto knížku,a nezklam jsem se.Je to krásný příběh.

20.02.2021 5 z 5

Let orla Let orla Peter Watt

Ve třetím díle nastupují děti postav z prvních dvou dílu,ale i tak je to poutavé čtení,i když i já jsem první díly zhltla s nadšením,ale jsem zvědavá i na další díly,co se bude dít dál.

22.01.2025 4.5 z 5

Gala & Dalí: Nerozluční Gala & Dalí: Nerozluční Sylvia Frank

Pěkný příběh.

19.11.2024 4 z 5

Dcera štěstěny Dcera štěstěny Dilly Court

Pěkný příběh.

14.08.2024 4 z 5

Mary a její víra v lásku Mary a její víra v lásku Ella Perkins

Druhý díl o chuvách byl o něco lepší,protože se tady víc dělo u Mary,která se zamilovala ale ne do toho pravého.Je tady zmínka samozřejme i o předchozích chuvách a o zakladatelce ustavu.Je to pěkný oddechový příběh.

20.12.2023 3 z 5

Pandora Pandora Susan Stokes-Chapman

Příběh byl pěkný,bylo tam tajemství,trošku napínavého ale bylo to předvídatelný.

29.03.2023 4 z 5

Zatmění Zatmění Winston Graham

Pátá část série Poldarku je hlavně o záchraně doktora Dwighta,který je v zajateckém táboře,v příběhu se něco dozvíme i o obyvatelech Nampary ale i osudech jiných.Konec je smutný,ale nutí čtenáře číst další díl,aby se dozvěděl o dalších osudech rodiny Poldarku a jejích známých.

20.05.2022 5 z 5

Křesťanská otrokyně Křesťanská otrokyně Iny Lorentz

Třetí díl o Marií je plný cestování z jedné krajiny do druhé,ale i tak je to napínavý díl.Byla jsem zvědavá a držela jsem palce Marií,aby se znovu shledala se svým milovaním manželem a se svými dětmi.Byla to krásná série.

17.03.2022 5 z 5

Píseň vodopádu Píseň vodopádu Sofia Caspari

Třetí díl argentinské ságy je dokonalým koncem jedné rodinné kroniky,která připlula do Argentiny,aby si zlepšila podmínky žití,našla štěstí a lásku.Ve třetím díle ságy jsme se střetli zase s Annou a Viktorií,i když ne ony byly hlavními hrdinkami této části příběhu.Hrdinkami byla její vnučka(Annina) a Viktoriina švagrová,která se starala o Viktorinu vnučku Stellu.Byla to pěkná sága,přečetla jsem bych od téhle autroky i jiné knížky ,kdyby vyšly.

02.01.2022 5 z 5

Laguna plameňáků Laguna plameňáků Sofia Caspari

Druhý díl argentínské ságy byl o víc postav než v prvním díle,ale bylo to pěkné čtení.Líbilo se mi číst zase o Anně a Juliusovi,jak si žily dál pěkně,Viktorií,jak se navzdory potížím s jejím prvním manželem nevzdá svoji druhé lásky.Je tady i hodně politiky,která je do příběhu pěkně zasazená,a naknec všechno dobře dopadne.Jsem zvědavá na třetí díl,doufám,že i ten díl bude pěkný.

29.12.2021 5 z 5

Krajina snů Krajina snů Tamara McKinley

Knížka byla o holce,která se narodila v maringotce a celý život jeli od jednoho místa ke druhému místu jako cestující divadlo.Pak se k nim přidal jeden muž,který nebyl zrovna ten,za koho se vydával,a později udělal dost ošklivou věc,ale za to dostal co si zasloužil.Příběh byl o tom,jak se musíme naučit žít i s tajemstvím,a ta tajemství někdy vyjdou na povrch.Autorku mám ráda,píše velice krásné knížky.

31.10.2021 5 z 5

Cedrový dům Cedrový dům Pauline Peters (p)

Třetí díl série Victorie Bredonové byl napínavější,ale ani předchozí díly nebyly nějak zlé.V příběhu se líbí postava komorníka Hopkinse,že dává pozor na victorií a ještě i píše do novin pod pseudonymem články o domácnosti a má ještě i čas si trošku zahrát na detektiva.určitě si přečtu i další díl,protože mě zajímá,jak to s nimi dopadne.

29.10.2021 5 z 5

Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

Třetí díl a zároven i poslední díl Paní ze Severu byl pěkně napsaný,čtivý a krásný.Je to o znovu nalezení života z nelehké situace jako je autonehoda,ztráta milého a babičky,a predevším skoro ztráta střechy nad hlavou.Musí přijít na to,jak se z takové situace vyjít zase na výsluní,ale Solvejži se to podaří,a ještě si najde svoji životnou lásku.je to pěkná knížka.Doufám,že i další série bude tak pěkně napsaná.

01.09.2021 5 z 5

Kéž bych ti to dokázala říct Kéž bych ti to dokázala říct Hannah Beckerman

Knížka byla velmi smutná.Je smutné,když sestry spolu nemluví,i když bydlí blízko sebe a v jednom měste a ještě smutnější je když pravda vyjde najevo,a ta pravda někdy není taková jaká si mysleli,že to je pravda.Knížka je pěkně napsaná.

02.08.2021 3 z 5

Recepty pro druhou šanci Recepty pro druhou šanci J.D. Barrett

Knížka byla na začátku trošku nudná,ale jak přišel Frankie a Lucy musela vyluštit záhadu kolem jeho umrtí,tak tam už to bylo o něco lepší,ale konec ten byl trošku přitahaný za vlasy.knížka byla spíš oddechovka.

01.08.2021 3 z 5