T.Dino komentáře u knih
Další klasika a top kniha od mistra Fjodora. Jediné s čím jsem se moc neztotožnil, nebo spíše to bude subjektivní pocit a mojé mylné očekávání, byl hlavní hrdina Aljoša. Očekával jsem trochu větší angažovanost této osoby. Jinak ano, byla to čisté duše dodržující všechny mravní zásady.
Těžká kniha, nemyslím tím po literární stránce, ale po životní stránce. Osudy lidí uvnitř jsou dávno zpečetěny, i když chtějí pracovat, to je na tom to smutné v porovnání s dnešní dobou.
Toto je srdcovka, která se mně vryla přímo do duše a srdce. Snad jediná kniha u které jsem vypustil pár slz, prozatím. :)
Člověk pořád něco hledá, ale pak si uvědomí, že musí hledat uvnitř.
Dostojevskij mě neustále učí ohledně psychologii člověka. Pokud jste třeba manažerem a vedete lidi, tak vám to nepřímo pomůže i rozeznat a popsat lidské rysy a jejich chování.
To, jak zevrubně popisuje člověka, ať už z estetické stránky nebo po duševní stránce, je opravdu masterpiece!
Celkem jsem se nutil se do této knihy pustit, ale jakmile jsem začal, tak jsem nemohl přestat. Nejsem žádný historik a ani nemám obsáhlé povědomí o římské historii, ale i přesto mě kniha velmi bavila.
Je směšné, jak moc věcí zůstalo v dnešní době, ctižádost a vypočítavost lidí. Navíc si osvojíte i nějaké základy z římské historie. Můžu jedině doporučit.
Jak může někdo napsat, že je tato kniha odpad? Asi to bude člověk, který spí 5 hodin denně a méně, protože se špatně vyspal a jeho emoční intelegence je na bodě mrazu.
Za mě top kniha, která se kupodivu i lehce četla, ale to může být i tím, že jsem nedávno měl zkoušku z biochemie a anatomie, takže si člověk osvojí nějaké základy. Ale nebál bych se toho, v knize je vše srozumitelně vysvětleno a doloženo na výzkumech. Knihu píše neurovědec, který se specializuje na spánek.
Kniha je plná informací, které vám otevře oči a je mířena všem lidem, od normální pracujícího člověka po manažera či rodiče.