TaNya_ komentáře u knih
Jenom kdyby to do nás netlačili kdysi na té střední, tak bych se ke sbírce dostala snad i dřív. A přitom je to krásná záležitost. To je potom o češtináři a jak dokáže lidem zprotivit veškerou klasiku.
Velmi dobré a rafinované. Řešení mě nenapadlo, jen drobná část z něho.
Hlavní příběh je mírně upozaděn na úkor důkladného prozkoumání Gaimanova světa v London Below a vedlejších příhod (které jsou za mě tahounem celé knížky). Nikde není psáno, že ústřední linka musí být ta nejzajímavější. Jeden z mých nejoblíbenějších autorů tu vytvořil úžasné postavy a celé se mi to četlo tak dobře jako nějaká pohádka.
Moc se mi to líbilo. Severskou mytologii u nás známe spíš okrajově a tahle čtivá sbírka doplňuje možné mezery. Škoda že nebyla dvakrát tak dlouhá.
Měla jsem strach, že to Paolini nezvládne, že jako spousta mladých spisovatelů skončí s jednou dobrou knihou/sérií a tím to hasne. No nejenom že přeskočil do úplně jiného žánru, ale opravdu se mu podařilo vyrůst...
Jelikož jsem to jako vždy četla v originále, tak jsem obě části měla v jedné knize. Podle mě to tak mělo být, jedná se o celek a nehodí se ho dělit. Jsem ráda, že jsem tomu dala tak brzo šanci, protože těch 920 stránek mě naprosto pohltilo. Drobné výhrady mám, obzvlášť k rychlejšímu zakončení, ale jinak jsem velmi spokojená.
Co se mi nepozdává, tak kritika některých, co se technických aspektů týče. Sci-fi je jeden z mých oblíbených žánrů a ač nejsem fyzik, tak bylo vidět (aniž bych ještě přečetla jeho doslov), že si autor dal na výzkumu záležet.
Budu sledovat s jakou další knihou za pár let přijde. Jen tak dál, doufám, že si získá i další čtenáře, nejenom z řad teenagerů.
Bylo poznat, že knihu napsal Bachman a ne King, což zmiňoval i sám autor ve své předmluvě. Absolutně nedoporučuji filmovou adaptaci, na jedné straně je totiž skvělá kniha a na druhé béčkový a předlohu prznící film.
Celkem zajímavý námět o nenávisti vlastní rodiny a dostizích. Úvodní a prostřední část byla lepší než zakončení, protože i když překvapilo tak nebylo moc uvěřitelné. Ale napětí mě drželo až do rozuzlení.
Moje první setkání s PKD a vyrazil mi dech. Zbožňuju ten pocit, když v půlce knížky zjistím, že jsem nejspíš narazila na dalšího oblíbeného autora.
Vulgarismy mě neobtěžovaly a příběh byl zajímavý. Skvělý nápad a potěšil mě konec. Ne každý autor YA žánru má odvahu uzavřít knihu s kapkou rozumu a ne tak aby všechny potěšil/a.
Tenhle díl byl lepší než dva předchozí i když i tady bych ocenila víc napětí a nevědomosti. Ale to odhalení na konci bylo příjemné. Navíc mě zajímá Assad a kde to teda vlastně bydlí.
Uh, nebylo to špatné, ale já v tom cítila jasnou inspiraci z Kingova "It". Ale ten kleptomanský závěr jsem nečekala.
Příběh o tom jak Geralt ztratí meče. Je to komická představa, obzvlášť, když člověk rád hraje Witchera jako hru. Teprve se chystám na hlavní knížky, tak se moc těším, protože toto mě navnadilo dokonale.
Kupodivu je toto jedna z mála příležitostí, kdy mi zfilmovaná verze přišla celkem dobrá.
Hm, chtěla jsem tomu propadnout a potenciál to mělo opravdu slušný, ale ta politická nenávist mi to znechutila. Když to shrnu, tak z toho mám spíše kladný dojem, ale ač věřím v rivalitu národů, tak co je moc, to je moc a pak už je to přitažené za vlasy.
Na to že tenhle žánr skoro vůbec nečtu to bylo dobrý. Příběh mě chytl a nějaký ty vady v logice tomu odpustím.
S touhle knížkou jsem si doplnila velký restík. Je to nutnost každého, kdo si sem tam přečte něco o upírech. Ač mě to bavilo, tak vždy dám přednost Kingovu Salem's Lot/Prokletí Salemu.
Ta myšlenka je skvělá, ale část s obláčky mi chvílu zabrala než se mi dostala pod kůži. Nakonec z toho byla ta zajímavější linka. Nicméně některé pasáže trochu nudily. Určitě mám od něho oblíbenější knížky.
Dlouho jsem odkládala a vyplatilo se. Není to pohádka jako pohádka, ale je to moc hezký příběh. Asi to nebude moje nejoblíbenější, ale stojí za to ju znát.