TerezaaBaarova TerezaaBaarova komentáře u knih

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Mrazení, slzy na krajíčku, syrovost, bezvýchodnost a tragičnost to jsou pocity, které mě celou dobu čtení provázely... myslela jsem, že to nedám. A nechci už nikdy nic takovýho číst. Štítek bestseler si opravdu zaslouží a paní Karin Lednická je opravdu Paní Spisovatelka! Klobouk dolů a pět hvězdiček!

24.02.2023 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Asi bych se opakovala, kdybych psala, že pani Mornštajnová píše opravdu skvělé knihy!
Přiběh byl opět silný a vůbec mi nevadilo, že tentokrát se odehrává na domácí scéně. I tak se dostává pod kůži a vy chcete číst dál a dál.
Opravdu mohu jen doporučit, 5z5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Krásná kniha! Čte se sama, ikdyž jde o velmi těžké téma!
Opravdu mne vzala za srdce a všem ji doporučuji!
Paní Mornštajnová je moje oblíbená česká spisovatelka a když šáhnete po jakékoliv její knize, nikdy neprohloupíte.

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Věděla jsem, že kniha bude jiná. Vypravečka je smrt, je to velmi neobvyklé, ale zvyknete si.
Tragický, smutný ale krásný příběh.
Malá hrdinka mi přirostla k srdci velmi rychle.
Vždy čtu komentáře a doporučení a občas jsem zklamaná, že jsem se nechala napálit. Tentokrát ne! Tentokrát kniha předčila svou pověst!

15.07.2020 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Poprava online a Hunter s Garciou.. mazec! Tohle byl zas fičák. Sáhnutím po knize od Crise Cartera nikdy neprohloupíte!
Myslím, že 5. díl byl zas pecka a byl svůj! Není třeba tu vypisovat, co se v knize dělo, protože když si jednou oblíbíte Roberta Huntera, tak přečtete celou sérii a komentáře Vás vlastně neovlivní.

Popravčí Popravčí Chris Carter

Zvrácené a čtivé!
Tento díl byl ještě lepší než díl předchozí. Huntera i Garciu jsem si oblíbila, gradace příběhu začíná tak v půlce knihy a tak už Vás jen mrazí... jen doufám, že takový úchylný vrahové jsou opravdu jen v knihách!

Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

Tenhle typ knih je přesně to, co chcete. Nemůžete se odtrhnout. Napínavé je to stránku od stránky a sympatické postavy jen podtrhávají excelentnost celé knihy!
Evie a Cyrus Haven zase spolu proti celému světu, kde je vše zahalené to závoje tajemství. Není třeba psát, že se to vynikající kniha, která snad bude mít další pokračování.
Děkuji za nepřekonatelný čtenářský zážitek!

30.07.2022 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Za mě opět krásný přiběh tří žen, babičky, dcery a vnučky - vypravěčky.
Přiběh je opět silný, těžký, ale kniha má spád a čte se dobře.
Knihy od autorky mají vždy jednoduchý sloh a řádky ubíhají samy.
5z5

Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Objednala jsem ji už v předprodeji, protože tahle Sayer mě opravdu čapla... a výsledek?
Musím to vstřebat.... kdybych mohla dat 10 hvězd udělala bych to!
V tomhle díle, který přetékal emocemi čtenáře samotného dochází k vývinu Sayer, její povahy, jejich démonů a její budoucnosti...
Nemůžu napsat nic víc, protože bych mnoho prozradila!
A subjekt 037? Haha, dočtete se sami.......

23.04.2021 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Ježiš marja, slíbila jsem si, že po každý Carterovce dám jinou knihu, abych to nezhtla všecko naráz a pak neměla nic. Jsem slabá... a okamžitě otevírám další díl, jelikož ...SPOILER... Lucien.... mrazí mě!

Zloba Zloba Chris Carter

Nejlepší, 6. díl strčí všechny předchozí do kapsy (všech 5 jsem do teď vychválila). FBI, minulost, Robertovo soukromí... hustěěěěě!!!!!

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Detektivka jak má být, sympaťák Hunter bude fakt sexy krasavec...to mě baví, geniálně promyšlené, zápletka a napětí. Super počtení na odreagování od těžkých thrillerů, a budu pokračovat v sérii!

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

A je tu opět neodložitelný díl!
Robert sexysuperinteligentní policajt s insomnií a jeho dobrácký kolegova Garcia jsou moji nejoblíbenější hrdinové. Všechny knihy jsou poklad a vy, kdo to nevíte, tak jděte do toho! Ani jedna není slabá, ani jedna není nudná, ani jednou nebudete zklamaný!

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Noční můra začíná, super čtivost, masakrózní příběh začleněn do dnešního světa.... prostě opět typický Carter a jeho hnusný až mrazivý vraždy. Za těch 8 dílů byly i lepší, ale to této vůbec neubírá na kvalitě, jen se mi třeba Já jsem smrt líbila víc.

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Carter svými knihami nasadil laťku hodně vysoko. Protože po přečtení jeho knih už nebudete nikdy (skoro nikdy) považovat další detektivku za dobrou.
Já jsem smrt, Hunter nezklamal a tentokrát byl i Garcia! Pachatele jsem neodhadla a za to u mne Carter získává další plusové body!

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Drsná detektivka, sic trochu slabší než díly předchozí..
SPOILER!
Tentokrát mě Carter zmátl... o vrahovi se psalo, jako o muži, mechanikovi, ale nakonec to byla žena...chápu, že český překlad tomu moc nepomohl, ale co už... i ženy můžou být vyšinutý vražedkyně! Jdu na další díl!

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Co je asi nejdeštivější jsou dětské říkanky v knihách pro dospěláky. Z toho fakt zamrazí.

Severská detektivka/thriller, kterej chceš číst, obsahovala všecko, co chceš - zápletku, symbolické vraždy, detektiva, policajtku, psychopata a dobrej konec.

21.02.2021 5 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Smutná povídka, smutný příběh jedné krátké lásky. Někdy se to tak stane, že to prostě nevyjde. Nádhera! Dojalo mne to.

16.01.2021 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Opět geniální a neskutečně charismatický Hunter!!!! Co víc dodat? Že vraždy byly zas zvrácený, nechutný a odporný? Kde se to furt v Chrisi Carterovi bere? Tuhle sérii musí číct každý, kdo má rád detektivky!

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Prostě celá ta česká klasika je zahalena ve tmě. Opět nádherný příběh, který stojí za přečtení, musíme číst i takové příběhy, které v nás zůstanou i po roky a roky, kdy čteme Nesba, Bryndzu a Cartera.

16.01.2021 5 z 5