Terie Terie komentáře u knih

Mrtvý na pláži Mrtvý na pláži Anna Johannsen

Přišlo mi, že čtu slohovou práci nějakého středoškoláka. Nebo se překladatelka až moc držela striktního německého originálu, nevím. Nálepku thriller bych tomu asi taky nedala, spíš taková poněkud průměrná rádoby detektivka. Jedna hvězda za obálku, druhá za celkem slušnou čtivost.

06.01.2023 2 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Nevím, tohle mi moc nesedlo. Ačkoliv má kniha samé pozitivní recenze, já bych tomu víc jak 2,5 hvězdičky nedala. Určitě jsem četla lepší knížky s lgbt postavami a tahle kombinace sexu s politikou fakt není můj šálek čaje.

03.11.2022 2 z 5

Malé pikantní vraždy Malé pikantní vraždy Jussi Adler-Olsen

Já myslím, že by měl Adler-Olsen zůstat u normálních detektivek z Oddělení Q a nepouštět se do rádoby vtipných kousků ve stylu Stoletého staříka. Tohle mě nijak extra nenadchlo, promiň, Jussi.

09.09.2022 2 z 5

Stínové eso Stínové eso Amanda Foody

Přišlo mi to jako slabší odvar Šesti vran. Čte se to celkem dobře, ale nijak neuchvátí. Co ale pro čtení dost rušilo, bylo velké množství chyb v textu, i když kniha prošla korekturou.

09.08.2022 3 z 5

Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Kdyby tak šlo dát aspoň milion hvězd... To byl tak úžasný, kouzelný příběh, určitě ho budu číst ještě mnohokrát.

20.03.2022 5 z 5

Kočičí kavárna Kočičí kavárna Charlie Jonas

To bylo hrozně fajn počtení v téhle šílené době :) Nepříliš dlouhý příběh s happyendem, slunná Itálie a kočičky zahrnuty (i když každé zvlášť) :)

10.03.2022 5 z 5

Když padaly hvězdy Když padaly hvězdy Jan Kucin

Na to, že jde o prvotinu, je dílo velmi zdařilé. Sice mi cca prvních sto stran trvalo se pořádně začíst, uvažovala jsem i o tom, že knihu odložím a nedočtu, ale jsem ráda, že jsem vytrvala. Nakonec se děj slušně rozběhl a příběh byl zajímavý. Uvidíme, jakým směrem se série bude ubíhat dál. Držím palce :)

02.02.2022 4 z 5

Rytíř Sedmi království Rytíř Sedmi království George R. R. Martin

Oproti sérii Píseň ledu a ohně teda celkem slabota. A při překladu druhé povídky si měl překladatel rozmyslet, jestli bude přízvisko sera Lucase Lučiště nebo Inchfield - na začátku strany tak, na konci zas onak.

25.06.2021 3 z 5

Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Tak tohle bylo fakt boží, hrozně jsem si to užila od začátku až do konce. Skvělá souhra vlkodlaka a upírky v komiksovém provedení, vtipné a milé. Určitě se ke knížce budu vracet. :)

02.03.2021 5 z 5

Ikabog Ikabog J. K. Rowling (p)

Příběh zajímavý a i tady dobro nakonec zvítězí nad zlem, ale na můj vkus je tu poněkud velké množství vražd na knihu pro děti od 7 let. Jakože tenhle se nehodí lordovi do krámu, tak ho zabijeme? A spolu s ním celou jeho famílii? Fakt nevím teda. V 7 letech pro mě největší drama bylo, když děcko zůstalo po škole, zatímco jeho kamarádi si mohli hrát venku a tady se morduje jak na běžícím pásu. Ale s Ikabogem bych se ráda skamarádila, to zas jo. :)

08.12.2020 3 z 5

Svatba duchů Svatba duchů Peter May

Taková fajn detektivní jednohubka. Sotva se nadechnete, už to skončí. Námět je podle mě zajímavý, určitě to šlo rozepsat jako plnohodnotný román, takhle to na mě působilo trochu odfláknutě. Ale celkově se mi to líbilo.

10.11.2020 3 z 5

Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Dlouho jsem odkládala četbu, protože jsem nechtěla, aby to skončilo. Je to zvláštní pocit, když víte, že už nic nového nebude. Žádné nové příběhy ze Zeměplochy. Ale nic nebrání tomu, přečíst si všechno několikrát znovu (jak už se u některých knih stalo). Díky za všechno, Terry.

17.08.2020 5 z 5

Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Fajn letní oddechovka. Hodně mi to připomnělo Papírovou princeznu od Erin Watt.

15.08.2020 3 z 5

Řád zlomených křídel Řád zlomených křídel Aliette de Bodard

Pěkná obálka, zajímavý nápad, ale to je asi tak všechno. Zápletka nic moc, žádnou postavu jsem si nedokázala oblíbit (Selene mě dokonce celou knížku fakt vytáčela). Prvních cca 100 stran nuda, až jsem to chtěla odložit, ale vytrvala jsem a nakonec to celkem ušlo. Tím ale pro mě série skončila, dál už nejdu. Škoda, vypadalo to fakt fajn.

19.03.2020 3 z 5

Padělatelé Padělatelé Bradford Morrow

Jediné, co se mi na knize líbilo, je obálka. Námět zajímavý, ale provedení už o ničem. Na to, jak málo stránek kniha má, se to strašně táhlo. V knihovně určitě nezůstane, pošlu ji dál, nějakému čtenáři, který ji ocení víc než já.

23.12.2019 1 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Zajímavý námět, i když způsob vražd na mě asi moc drsný. Ale mělo to spád, konec byl pro mě překvapující. Určitě si přečtu další autorčiny knihy. Celkový dobrý dojem ale zabíjelo neskutečné množství chyb v textu e-knihy, ke konci téměř v každé větě. Škoda, dost to kazilo čtení.

17.08.2019 4 z 5

Osud Tearlingu Osud Tearlingu Erika Johansen

Celkově tato trilogie není špatná, nápad je zajímavý, děj má spád, spousta akce... Nicméně si nemyslím, že bych to celé někdy četla znovu. No a nakonec hvězdička dolů za ten závěr, to se nepovedlo a mám z toho poněkud smíšené pocity. Na jednu stranu je to určitě dobrý nápad, na druhou stranu je to vůči Kelsee nefér, za to, co všechno pro svoje království udělala... Je mi jí líto.

10.06.2019 3 z 5

Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Milá a vtipná oddechovka :)

06.06.2019 4 z 5

Mentalista Mentalista Thomas Erikson

No já nevím. Podle popisu to vypadalo na skvělou věc, námět byl zajímavý, ale provedení už horší. Kniha se strašně vlekla, občas se stalo něco zajímavého. Konec se snad ani nedá označit za konec, takový nedodělaný. A o množství chyb v interpunkci ani nemluvím. Do dalších dílů už nepůjdu.

25.01.2019 3 z 5

Klan Rudé lišky Klan Rudé lišky John Flanagan

Jako všechny knihy Johna Flanagana přečteno jedním dechem, ale... Will Treaty? Treaty?! A Blaze jako klisna? Jako vážně? Až na ten tragický překlad a občasné chyby v textu celkem příjemná četba.

08.01.2019 3 z 5