TerkinKnižnySve komentáře u knih
Eva Hrašková - Hra s ilúziami
Počet strán: 239
Vydavateľstvo: @marencinpt
Žáner: #romantika
Takto nejak som si predstavovala pokračovanie.
Veľa vecí sa vysvetlilo a hoci sa pár veci riadne zamotalo aj tie boli dotiahnuté do zdarného konca.
Túto knihu som si užila tak ako prvú, hoci tam nebolo toľko beznádeje bola som rada, že autorka Júliu postavila na nohy aby bola schopná pomôcť ľuďom, ktorý ju potrebovali a mohla pomôcť aj sama sebe.
Juliin ex však nesklamal - taky isty kreten ak nie aj väčší a veru do života by som mu nepriala veľa zdarov!
Ďakujem dievčatá za ďalší skvelý týždeň v #spolocnecitanie
@myreading.adventures
@dzulshudakova
@knihomolka_zuzka
@kristakiksi
@stepankova.vlasta
@knihomolky_spod_tatier
@nikabookworm
A ďakujem autorke za výbornú knihu @evahraskova
Kniha c. 67/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #milujemeknihyslovenskychautorov #marencinpt #evahraskova #hrasiluziami
#vzájomnápomoc #ilúzia #láska
Kým Michal potrebuje Júliine profesionálne služby, aby zachránil vzťah poznačený neverou, Júlia sa snaží nájsť v živote stratenú rovnováhu. Presvedčená o tom, že nevinné priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje, a posmelená skutočnosťou, že sa Michal druhýkrát stane otcom, sa rozhodne vycúvať aj z tohto pseudovzťahu a ustáť nový život sama s dcérou. Keď nájde pod dverami zastrčený odkaz s volaním o pomoc, je to práve Michal, kto sa ju snaží ochrániť.
Kto je autorom odkazov, ktoré sa množia a ako môže Júlia pomôcť niekomu, koho identitu nepozná? Súhra okolností jej opäť do cesty privedie Simonu. Keďže Júlia neverí na náhodu, rozhodne sa napraviť svoj prvý neúspech pomôcť jej. Zdá sa, že hra s ilúziami neskončila. Keď sa do nej zamieša láska, môže spáliť všetko. Čo skrýva rúško ilúzií a kto je v skutočnosti stratená duša, ktorá zúfalo volá o pomoc? Aby ste zistili pravdu, nestojte pred zrkadlom. Aj obraz, ktorý vidíte je totiž len ilúziou...
Čo je vlastne v živote skutočné?
Victoria Jenkins - První, která zemře
Počet strán: 353
Vydavateľstvo: #knihyomega
Žáner: #thriller #horor #detektivka
Výborná zápletka, dej nás okamžite vsunie do vraždy. nikto nevie kto, nikto nevie prečo.
Privolaná je dvojica Alex a Chloe, perfektná detektívna dvojica.
Musím povedať, že tu to od začiatku ukazovalo na jedneho vraha, až dokial sam nebol zabitý Takže treba riešiť a hľadať nanovo!
Dej bol veľmi zamotaný, stopy viedli všade len nie tam kde boli. Čo sa mi samozrejme veľmi páčilo.
Ale musím povedať, že cca po 130 stranách som mala chuť knihu zavrieť, pretože sa to točilo stále okolo toho istého a mňa chytala mierna depka.
Našťastie sa to potom rozbehlo
A teda na konci som zírala a chápala, rivalita a pomsta to je to najhoršie čo môže byť a ten najlepší predpklad k vražde.
Štafeta č. 151
Kniha č. 60/2024
#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #victoriajenkinsauthor #prvnikterazemre
#nebezpečnétajomstvo #vyšetrovanie #smrť
Jedné horké letní noci spadne mladá žena ze střechy a zemře. Na tichou ulici je přivolána vyšetřovatelka Alex Kingová. Oběti Keiře Northové bylo dvacet let, byla šťastná a bezstarostná. Její smrt vypadá jako nehoda, ale na koberci je rozbité sklo a svědek zaslechl hádku. Je možné, že ji chtěl někdo zabít? Keiřini přátelé se nezdají tak nápomocní, jak by Alex čekala, a pitva odhalí, že Keira skrývala tajemství: byla v pátém měsíci těhotenství. Alexův tým brzy pochopí, že všichni Keiřini nejbližší přátelé mají tajemství, za jehož uchování by byli jistí lidé schopní i zabít. Jakmile si Alex uvědomí, že Keira by mohla být jen první obětí na dlouhém seznamu, její vodítka ji zavedou k vlastnímu prahu. Alex se musí potýkat se svými démony - dokáže chytit vraha, než zemře někdo další?
Hannah Whitten - Vlku zaslibena
Počet strán: 421
Vydavateľstvo: #kingcool
Žáner: #fantasy
Krasna temna Fantasy, ALE...
Zdĺhavé opisy, ktoré mi skôr vadili ako davali knihe naviac, neskoršie vsuvky z Valydie - ano bolo to treba ale nie až tak veľa.
Celkovy dojem z knihy, nebyť tychto veci čo som vymenovala by bol úžasný!
Redarys a Eammon - druhoradena a vlk - skaza, priateľstvo, laska, veľký boj!
Rozplyvala som sa Trošku mi to pripomínalo krasku a zviera - zakliaty princ a dievča, ktoré mu roztopí a zachráni srdce
Celý svet, ktory sa odvíjal v Divokom lese s ľuďmi, ktorý tam uviazli a museli žiť nanovo. Mágia lesa, ktorú sa snažil Eammon udržať a chrániť, pri niektorých pasážach mi aj slza vybehla.
Záver bol úžasný, akčný a krásny
Ďakujem, že sme čítali tuto knihu v #spolocnecitanie - @dzulshudakova @myreading.adventures @nikabookworm @nika_bookslover @stepankova.vlasta @mishule_books , sice je aj druhá časť ale nie som si uplne istá ci ju nutne musim prečítať.
kniha č. 56/2024
#recenzieTerka #kniznizavislaci
#kniznarecenzia
#skbookstagram
#milujemeknihy2
#hannahwhitten #vlkuzaslibena
Obsah:
#obeta #vlk #nadprirodzenéschopnosti #trón #prekliatie #božstvá #mágia #klamstvo #adaptácia
Reda je první Druhorozená dcera po několika staletích, takže její život má jediný účel: má posloužit jako oběť Vlkovi z Lesa – v naději, že ten světu navrátí bohy, které uvěznil.
Redě se téměř uleví, když odchází. Sužuje ji nebezpečná síla, kterou neumí ovládat. Drží se jediné jistoty – že v Divém lese už nebude ohrožovat své blízké. Že už se to nebude opakovat.
Ukáže se však, že legendy lhaly. Vlk je muž, ne zrůda. Její magie je drahocenná schopnost, ne prokletí. A jestli se ji nenaučí ovládat, prastará božstva proměněná v monstra Divý les pohltí a spolu s ním i celý její svět.
Laurent Turlin - Čínska tlaková automasáž
Počet strán: 157
Vydavateľstvo: @knihy_anag
Žáner: #zdraví
12 najdôležitejších akumpresurných bodov tradičnej čínskej medicíny.
O akumpresúre už určite počul každý i na to na čo slúži, samozrejme i ja.
Ale tato kniha mi otvorila nové možnosti ako sa dá sám sebe pomôcť aj pri "obyčajných" bolestiach či problémoch ako je štikútka, nevoľnosť dokonca i zápcha, bolesť v krku, chrípka, bolesť zubov a mnoho ďalších.
Myslím, ze túto knihu by mala vlastniť každá domácnosť, samozrejme ísť k lekárovi je normalne ale dať si rýchlu pomoc alebo svojim blízkym je na nezaplatenie.
Ďakujem, že som mala možnosť prečítať a priučiť sa niečomu noveho v ramci #spoluprace s vydavateľstvom @knihy_anag
#recenzieTerka #recenznivytisk #kniznarecenzia #nakladatelstvianag
Obsah:
Tento perfektní úvod do problematiky čínské tlakové automasáže určený pro začátečníky představuje 12 klíčových akupresurních bodů pro léčení běžných neduhů a zdravotních potíží podle principů čínské medicíny. Úvod do čínské automasáže. Po jednoduchém přehledu meridiánového systému energetických drah v těle a snadno pochopitelných instrukcí k různým technikám masáží následuje uvedení do každého z 12 bodů v řadě a také popis, jak je využít k léčení široké škály potíží, počínaje bolestmi hlavy, ischiasem a únavou, až po nespavost, cestovní nevolnosti, a dokonce i bolest v krku! Celá kniha je protkána srozumitelnými ilustracemi a schématy spolu s tipy na další užitečná doplňková ošetření.
Lenona Štibláriková - Táto krajina nie je pre slabých
Počet strán: 181
Vydavateľstvo: @vydavatelstvohydra
Žáner: #fantasy
V budúcom živote chcem byť nekromant!
Fakt vážne!
Spolupráca s duchmi, ovládanie ich duši pri pomoci so zločinom a riadnym nakopaním zadkov zlým a je jedno či ľuďom či nadprirodzeným.
Veľmi vtipne ale i strašidelne a sadisticky vyrozprávaný príbeh o mladom nekromantovy, ktory stoji na tej správnej strane, ktorého chcú použiť na jednu nekalú prácičku, kde spozná druhého nekromanta.
Vincent bol výborný humorista, pri ktorom som sa veru nenudila a jeho armada verných boka výborná!
Je to útla knižka, takže dej rychlo napreduje a ani neviete a už je po ňom.
Čo myslíte ako skončí tento boj?
Víťazstvom či prehrou?
Ďakujem za túto knihu poskytnutú v rámci našej #spoluprace s @vydavatelstvohydra a @soyka.katarina a ďakujem za úžasnú knihu @lenona1.autorka
Kniha č. 45
#recenzieTerka
#recenznivytisk #kniznarecenzia #milujemeknihy2 #milujemeknihyslovenskychautorov #podporujemeslovenskychautorov #lenonastiblarikova #tatokrajinaniejepreslabych #kniznizavislaci #zanrovavyzvasfreyou
#poviedky #upíri #lov
Nestáva sa často, aby mal Vincent Varga starosti, s ktorými by si nedokázal poradiť. Veď má vždy k dispozícii špeciálne komando bojových duchov a vlastnú moc nekromancie. Preto je zvyknutý na rýchle a úspešné konce akýchkoľvek problémov. Pokojne si žije na vidieku, občas zametie s nepokojným duchom, sem-tam si zapoľuje v lesoch na ľudožravé víly. Lenže zrazu ktosi veľmi neodbytný nástojí, priam prikazuje, aby sa okamžite zbalil a dostavil do Bratislavy! Posiela za ním, na východné Slovensko, jednu podivnú bytosť za druhou, mieša sa mu do života a stále dookola opakuje: Poď, poď... ! Naštvaný Vincent odoláva. Ale dokedy? Čaká ho kopec zábavného zabíjania, pri ktorom budú lietať guľky, hlavy i duchaplné bonmoty.
Poviedka z tohto cyklu získala Cenu OZ Fantázia pre najlepšiu fantasy poviedku roku 2017.
M. M. Matra - Posledná kvapka krvi
Počet strán: 299
Vydavateľstvo: Autor Matra
Žáner: #thriller
Uvažovala som kedy napísať recenziu, či tak ako vždy po prečítaní, kedy mnou hýbu emócie alebo tomu dať čas.
Rozhodla som sa hneď po dočítaní, pretože aj keď je tato kniha jeden velky krvavý masaker je to hlavne veľmi silná kniha (aspoň pre mňa)
Filip, mladý chlap, ktorý zistí smutnú vec a po porade s lekárom, ktorý mu odporučí venovať sa svojim tajným túžbam (tu som sa zasmiala nad tou iróniou - keby ten vedel), sa teda začne venovať svojej túžbe po krvi. Ten masaker, ktorý je hneď v úvode knihy hne žlčou a je to teda fakt hnus!
Monika, výborná detektívka, ktorú priradia k prípadu zavraždenej - silná žena, ktorá nenechá zo sebou vymiesť podlahu a dokáže si nad bandou kolegov určiť svoje miesto tak, že sa jej boja.
Dej knihy bol úžasný! Vražda, vyšetrovanie, vražda, vyšetrovanie a takto to ide až do jedneho momentu, kedy Filip zistí, že predsa len nie je až taký stratený ako si myslel.
Musím povedať, že som si Filipa veľmi obľúbila i napriek tomu aké to bolo zvrátené hovädo bez kúska citu.
Na knihe som sa dokonca aj zasmiala, občas mi to prislo ako paródia na triller - v dobrom.
A na konci knihy som plakala :(
Túto knihu zaraďujem medzi TOP kníh a ďakujem za ňu. @autormatra
A ďakujem za štafetu Stanislava Sedlackova
Kniha č. 44/2024
Štafeta č. 144
#recenzieTerka #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznastafeta #kniznizavislaci #podporujemeslovenskychautorov #skbookstagram #mmmatra #poslednákvapkakrvi #milujemeknihy2 #milujemeknihyslovenskychautorov #topkniha
#krvavý čin #temnota #krv #láska
Na prvý pohľad obyčajného čašníka Filipa postretne v živote nečakaný osud. Neutíchajúca túžba po krvi ho donúti k ohavným činom, avšak s ušľachtilou myšlienkou. Zdá sa, že všetko smeruje k jasnému koncu s jediným cieľom, pred smrťou ešte uspokojiť svoje túžby. To ho však privedie k poznaniu pocitov o ktorých si myslel, že sú pre neho naveky stratené. Pochopí, že aj pokazený produkt, za ktorý sa považuje, dostane šancu milovať a byť milovaný. Láska sa ukáže byť dostatočne silnou, aby viedla súboj s narastajúcou temnotou v jeho mysli. Bude to ale stačiť? Na túto otázku nájde odpoveď v slede nečakaných udalostí, ktoré sa odohrajú po jeho prvej vražde. Všetko to vyvrcholí v neočakávaný záver plný dramatických zvratov a odhalení. Nakoniec pochopí, že v najväčšej tme žiaria hviezdy najjasnejšie.
Natália Hammerova - Tiché srdcia
Počet strán: 245
Vydavateľstvo: #nataliahammerova
Žáner: #romantika #erotika #fantasy
Do tejto knihy som išla ako do romantiky s prísľubom fantasy.
Čo sa tyka romantickej časti- ktorá mi mimochodom vo fantasy vôbec nevadi, ba práve ju veľmi oceňujem, tu bola veľmi veľmi a veľmi. Tak veľmi prehnane až mi z nich bolo zle. Samozrejme klišé typu milujen ťa aj ja teba.. všetci poznáte môj názor (teda tí čo čítajú moje recenzie).
Napriek tomu som knihu čítala, pretože, veď predsa to fantasy!
Veľké plus dáva knihe, že je písaná jednoducho a tým padom ju máte zhltnutú behom dňa.
A čo sa týka fantasy? Bolo výborné! pol knihy uvažujete, ktorá bytosť tu bude vystupovať - upír? nesmrteľný? Či čo!
Druhá a tretia časť knihy boli dobré a určite pridali hviezdičky navyše boli tam výborné zvraty, kde som prezila aj tu romantiku
Ďakujem za štafetu @madamme.de.ludrigova
Kniha č. 51/2024
Štafeta č. 132
#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #kniznestafety #azkviz2024 #zanrovavyzvasfreyou #podporujemeslovenskychautorov #tichesrdcia #skbookstagram #milujemeknihy2
Obsah:
Magický príbeh o osudovej láske, bolesti, nenávisti, ale i o nádeji, snoch a zázrakoch.
Príbeh dvoch sŕdc, ktorých tlkot síce utíchol, no predsa zostali živé.
Lara Dearmanová - Ďáblův spár
Počet hodín: 11 hod 10 min 39 sek
Vydavateľstvo: @audioteka_czsk @bookmediacz
Interpret: Pavla Gajdosíková, Petr Kubeš
Moja prvá vypočutá audiokniha.
Ďakujem, ze som sa do toho dala.
Knihu som počúvala som u dokopy 9 dní.
A poďme na knihu.
Tým, že bola nahrávana a krásne podelené hlasy pri ženských a mužských postavách počúvala sa výborne.
Novinárka Jennifer príde k prípadu zavraždených dievčat, pomaly si pospája všetky drobnosti a je s toho prípad ako "brno" a zapojí do toho aj inšpektora Gilberta, ktorý jej samozrejme neverí ale postupne to dáva zmysel i jemu.
Celú knihu tu máme náhľad vraha a spôsob ako sleduje svoje obete a čo s nimi robí.
Musím povedať, že uz od začiatku som tušila kto by to mohol byť a musím pochváliť autorku, že ma dokázala odradiť a prejsť na inu stopu, dokonca i do slepých uličiek.
Dej bol skvelý a napínavý - zrejme aj tým, že som ho počúvala a tým pádom bola atmosféra úplne iná ale verím tomu, že knižna verzia by určite nesklamala!
Vo videu je malý úryvok
Kniha č. 45/2024
#recenzieTerka #audiovýzvasfreyou #audiokniha #audioteka #skbookstagram #milujemeknihy2 #laradearman #dabluvspar
#sériovývrah #pátranie #novinárka
Nová série atmosférických detektivních románů, zasazená do prostředí Normanských ostrovů, která zaujme příznivce Ann Cleevesové nebo Petera Maye.
Novinářka Jennifer Doreyová se po několika letech pobytu v Londýně vrací na rodný ostrov Guernsey, aby si uspořádala život a našla ztracený klid. Začne pracovat v místních novinách a těší se, že v poklidném kraji, kde se zná každý s každým, bude psát o místní politice a třeba se i trochu nudit. Když se však jednoho podzimního večera na pláži objeví tělo psychicky labilní utonulé dívky a policie chce případ uzavřít jako zjevnou sebevraždu, Jennifer to nedá a pustí se do pátrání. Díky své houževnatosti odhalí sérii nápadně podobných úmrtí, k nimž na Guernsey za posledních padesát let došlo, a přiměje ke spolupráci i Michaela Gilberta, zasloužilého policejního inspektora těsně před penzí. Je možné, že na ostrově už padesát let řádí sériový vrah a nikdo si toho nevšiml?
Teagan Hunter - Svadba na Blind
Počet strán: 253
Vydavateľstvo: @zeleny_kocur_sk
Žáner;: #romantika
Druhé pokračovanie výbornej romantickej komédie.
Prvotné sklamanie, že už tam nie je Harper a Collin ako hlavne postavy, bolo o to lepšie prekvapenie, že teraz ich úlohy prevzali Rhodes a Ryan a prečo?
Pretože táto bláznivá dvojica - mrzuté zviera a praštená kráska dali celému deju úžasný svieži nádych.
Dokonca musím priznať, že som si túto dvojicu obľúbila viac, pretože, hupsly do toho po hlave a až potom si to uvedomili - všetko a o to to bolo vtipnejšie.
Tie smutnejšie časti boli krásne a ja som sa opäť roztopila ako svieca
Ďakujem i za túto štafetu @madamme.de.ludrigova
Kniha č. 41
Štafeta č. 128/2
#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #teaganhunter #svadbanablind
#tajomstvo #priateľstvo #láska
Čo sa stane vo Vegas... tam nie vždy ostane! To som už zistil. Vraciam sa domov s jagavou obrúčkou na prste. Moja žena? Ryan Bellová. Sme úplné protiklady. Ona je žiarivá a usmievavá. Ja som mrzutý a poznačený – doslova. Keby sme náš sobáš anulovali, nikto by sa o ničom nedozvedel.
Jediný problém? Streamovali sme to online a teraz sú toho plné médiá. Nemôžem dopustiť, aby mi takýto typ pozornosti zničil kariéru, a Ryan tiež potrebuje moju pomoc. Dohodneme si plán: staneme zosobášení rok, budeme hrať svoje úlohy a napokon sa v tichosti rozvedieme. A bude to v suchu. A okrem toho, neexistuje, aby sa Kráska zaľúbila do Zvieraťa...
SVADBA NA BLIND je jedinečný ľúbostný príbeh zo sveta hokeja. Je to moderný príbeh Krásky a Zvieraťa, beauty influencerky a mrzutého zjazveného hokejistu, doplnený humorom a vzrušením... a so šťastným koncom.
Teagan Hunter - Pukom do srdca
Počet strán: 276
Vydavateľstvo: @zeleny_kocur_sk
Žáner: #romantika
Ľúbite hokej a romantiku?
Ja rozhodne nie!
A i napriek tomu ma táto kniha očarila.
Harper potrhla výtvarníčka, ktorá miluje horory a robí rôzne hororové diela (možno vďaka nej)
Collin hokejovy hráč, milovník hororu s neskutočne romantckým srdcom (možno vďaka nemu)
A možno vďaka ich humoru, výborným doberačkam pri ktorých som sa šúlala smiechom, klišoidnej láske alebo velmi vášnivým scénam.
No hold aj môj ľad sa roztopil ako svieca
Ďakujem za túto príjemnú humornu oddychovku @madamme.de.ludrigova
Štafeta č. 128/1
Kniha č. 40
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #kniznastafeta #stafetovyzavislak #milujemeknihy2 #skbookstagram #teaganhunter #pukomdosrdca #zelenykocur
#zamilovanosť #hokej #kariéra #láska
Prežívam najhorší rok svojho života. Prišiel môj tím pre prehru v šiestom zápase o pohár? Áno. Zatkli ma a zničili mi dobré meno? Áno. Prešlo ma skoro auto, keď sa to moje pokazilo? Aha – hetrik.
Tento rok sa mi končí zmluva s tímom Carolina Comets, a ak v ňom chcem zostať, musím sa dať dokopy. Potrebujem sa uvoľniť, nie si hľadať vzťah. Keď však v zoznamovacej apke narazím na to pekné dievča, ktoré ma takmer zrazilo, viem, že ho tentoraz nemôžem nechať odísť.
Harper je zábavná, múdra a hokej ju vôbec nezaujíma. Mal by som sa sústrediť len na kariéru, a predsa na Harper nedokážem prestať myslieť. Viem, že by som sa do nej nemal zamilovať... ale tuším sa to už stalo.
Frederik P. Winter - Jezevec
Počet strán: 370
Vydavateľstvo #vendeta
Veľmi zaujímavá kniha.
Celý čas uvažujete, kto je ten Jezevec? Je to on? Či ona? Či kto!
Ale musím povedať, že jedna z hlavných postáv mi tam strašne liezla na nervy, že som si chvilku želala byť Jezevec a skántriť ju, strašne namyslená osoba čo vidí len seba.
Príbeh knihy vás núti čítať ale zároveň je to jedna z tých knih, ktoru čitate čitate a strany neubúdaju a neubúdaju ale to nič pretože dej je miestami mrazivý, miestami nepochopiteľný sem tam strašidelný ale rozhodne veľmi psychologický.
Na začiatku každej kapitoly mame náhľad do myšlienok Jezevca a ten bol vskutku nechutný v niektorých častiach. A rozhodne sa mi páčil tento štýl knihy v knihe.
Za štafetu ďakujem @stafety.rachel.roo
Kniha č. 25/2024
Štafeta č. 125
#recenzieTerka #kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #frederikpwinter #jezevec #skbookstagram #milujemeknihy2
#záhadnýrukopis #vrah #vraždy
Každý rok v noci na 6. listopadu se sériový vrah zvaný Jezevec prokopává skrz podlahu sklepa do domů svých vybraných obětí, které potom beze stopy mizí pod zemí stejně jako jejich vrah.
Jednoho rána nalezne redaktorka Annika Granlundová přede dveřmi své kanceláře hlínou ušpiněný rukopis. Jmenuje se Jsem Jezevec. Rukopis je zvráceným životopisem sériového vraha žijícího pod zemí. Annika v něm vidí svoji šanci, jak zachránit nakladatelství, jemuž hrozí bankrot. I přes zřejmé spojení se skutečným, dosud nevyřešeným případem vražd se Annika rozhodne rukopis vydat. Její rozhodnutí ji ale ovlivní víc, než by si kdy dokázala představit, a brzy ji začne vtahovat hluboko do temnoty, již poznala jako malé dítě.
S přibližujícím se osudným datem se čím dál jasněji vyjevuje spojení mezi rukopisem a skutečným vrahem a otázky okolo vydané knihy se hromadí. Kdo je Jezevec doopravdy? Kdo knihu napsal? A co se ve skutečnosti schovává v hlíně pod zemí?
Tomáš Galierik - Linda a kľúč od Andary
Pocet strán: 404
Vydavateľstvo: @vydavatelstvomaxim
Žaner: #detskakniha #scifi #fantasy
Krasna kniha.
Pred 14 rokmi zmizla Lindina mama a Linda pred rokom našla kľúčik, keď zistila, že sa nim otvárajú dvere bola prekvapená ale kam vedú?
Tu sa začína dobrodružstvo, kde Linda zistí, že ma schopnosti a nie len tie. V Andare získa nových priateľov, učiteľov ale i nepriateľov. A zisti, že jej mama je na živé a pokúsi sa ju nájsť.
Podari sa jej to?
Nuž to už si prečítajte sami.
Kniha je plná akcie, pubertiakov a aj humoru. Určite odporúčam všetkým, ktorý majú radi fantasy a hlavne mladšej generácií
Ďakujem za možnosť knihu si prečítať @tomi.gali
Kniha č. 23/2024
4* dávam preto lebo dej bol podla mňa kúsok viac zbytočne natiahnutý
#kniznarecenzia #recenznivytisk #recenzieTerka #kniznizavislaci #podporujemeslovenskychautorov #tomasgalierik #lindaaklucodandary #skbookstagram
Obsah:
V deň svojich pätnástych narodenín Linda vo vzduchu z dlhej chvíle pootočí starodávnym kľúčom, ktorý jej ostal po zmiznutí mamy ako jediná pamiatka, a odrazu sa jej život radikálne zmení. Svetelné dvere ju zavedú priamo do Andary – sveta velebiaceho moc prírody, ktorý si ľudia kedysi dávno vytvorili ako kópiu toho reálneho a v ktorom platia iné zákony a iný čas.
Túžba odhaliť, čo sa stalo s jej mamou, ju ženie vpred. Je taká silná, že sa jej rozhodne pomôcť aj výnimočná sila ovládajúca tento tajomný svet. Naučiť sa ovládať získaný dar môže znamenať viac ako len cestu k mame. Linda netuší, že sa sama stáva zbraňou proti zlu, ktorému sa doteraz nedokázal nik iný postaviť. Ani samotná Andara. Dosiaľ nepoznaná moc však zároveň priťahuje nepredstaviteľné nebezpečenstvo...
Lisa Jewellová - Rodina z domu tieňov
Počet strán: 364
Vydavateľstvo: Vydavateľstvo TATRAN
Žáner: #thriller #detektivka
Musím povedať, že som trošičku sklamana po nadupanej jednotke, bola tato druhá časť taky slabší čajíček.
Samozrejme v napätí ste celú knihu, hádate, hľadáte, dúfate, že všetko skončí dobre.
Tu sa venujeme trošku viach Reachel A Michaelovy - čo bolo fajn pretože toho chlapa by som bola zabila i v prvej časti takže ten náhľad do ich života bol dobrý.
Ďalej hľadanie Phina, kde ste čakali všetko možné.
Objavi sa tam i postava z prvej knihy, pri ktorej som teraz plakala pre to, čo urobil aby všetko dal "do poriadku"
A celú knihu som uvažovala nad tým, že stačilo povedať pravdu a nikto by nikoho nesúdil...
Ale ďakujem za štafetu za prvú i druhú knihu bola to úžasná počítaná. Anna Slobodnikova
Štafeta č. 121/2
Kniha č. 18/2024
#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #milujemeknihy2 #lisajewellauthor #rodinazdomutienov
Obsah:
#rodinnétajomstvo #temnétajomstvá #tajomnýdom #tieň #nešťastné manželstvo #rodina
V jedno skoré ráno zavolajú detektíva Samuela Owusu k hroznému objavu na brehu Temže. Našlo sa tam vrece kostí a forenzné vyšetrovanie odhalilo, že nález súvisí s prípadom spred tridsiatich rokov, keď v starom sídle v Chelsea našli troch mŕtvych dospelých a živé bábätko. Aj Rachel Rimmerovú prekvapí nepríjemná správa – jej manžela Michaela zavraždili v jeho francúzskom dome. Miestna polícia ju žiada, aby sa dostavila na vypočúvanie a odpovedala na delikátne otázky o Michaelovej minulosti, Rachel však na ne vôbec nechce odpovedať.
Lucy Lambová ušla pred tridsiatimi rokmi po veľkej rodinnej tragédii z Londýna, ale teraz sa konečne vrátila domov. Keď sa s deťmi ako-tak usadí a plánuje kúpiť vlastný dom, jej brat utečie. Lucy tuší, že odišiel, aby našiel chlapca z ich spoločnej minulosti, ktorého tieň ich stále prenasleduje. Všetci nástojčivo hľadajú odpovede na otázky súvisiace s navzájom prepletenými záhadami. Pomaly zisťujú, že ich spája viac, ako si to vedia vôbec predstaviť.
Michael McDowell - Chladný měsíc nad Babylonem
Počet strán: 327
Vydavateľstvo: #fobos
Žáner: #horor #thriller
Mne sa tati kniha páčila.
Priznám sa, že v tomto prípade som si najskôr prečítala recenzie, ani nevien prečo ma to napadlo a toe teda nie su vôbec dobré.
Ale ako píšem v úvode mne sa táto kniha páčila boli tam vraždy , bola tam ducharina, bolo tam psychické zhrútenie.
Prečo ale dávam len 3 hviezdy?
Nuž preto, že mi tam niečo chýbalo, možno o kusok viac zimomraviek, či ešte kúsok viac duchov ?
Každopádne knihu hodnotím kladne a je to výborná oddychovka, keďže tu páchateľa poznáme v podstate od začiatku, tak celý dej uvažujeme spolu s postavami ako ju sakra usvedčiť!
Kniha č. 12/2024
Štafeta č. 119
#kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #milujemeknihy2 #recenzieTerka #chladnymesicnadbabylonem #michaelmcdowell
#nadprirodzenébytosti #dôkazy
V Babylonu, typickém ospalém jižanském městečku se žhavým sluncem, hustou mlhou a zrádnými bažinami, vzrůstá děs – kdosi tu totiž připravil o nevinnost i o život Margaret Larkinovou, mlčenlivou čtrnáctiletou dívku. Vrah je zdánlivě nepolapitelný a místní šerif si s případem neví rady. Zabiják se však rád zbavuje důkazů v řece Styx. A Styx je zdrojem nadpřirozené síly. Čím více hrůz tedy tento vrah spáchá, tím silnější zdejší entity jsou. Nevinní byli zavražděni... řeka chce vykoupení. V temných hlubinách vody a bahna se pomalu rodí zvláštní, téměř lidská postava, která vraha začne pronásledovat. Sleduje ho ze stromů. Pohrává si s jeho smysly. A když pak večer vyjde chladný měsíc, začínají se dít příšerné věci...
Autor hororového bestselleru Elementálové nás opět zve do tajemných krajin své úžasné fantazie.
Barbora Gero - Mŕtvi neplačú
Počet strán: 180
Vydavateľstvo: @historicke_detektivne_pribehy
Žáner: #detektivka #historia
Útla kniha skrívajuca jeden tajomný príbeh.
Škoda, že som začala až piatou časťou ale nevadilo to.
Rýchly vstup do deja, ktorý čitateľa okamžite pripúta.
Leopold, šikovný lekár, či vyšetrovateľ (tu mi trošku chýbalo, ako sa dostal k vyšetrovaniu)
Prípad bol jasný až dokiaľ neprišiel Leopold a ukázal všetkým, že nie vždy je všetko tak ako to na prvý pohľad vyzerá.
Bola som unesená celým priebehom, pretože podľa mňa to neni sranda prísť na to, kto za tým stoji bez novodobej techniky
Kniha bola skvelá a ja ju určite odporúčam i keď dostala 4 hviezdy pretože mi tam trosku vadili všetky tie historické fakty, ktoré boli pre mňa až príliš.
Za štafetu ďakujem @recenzienika
Kniha č. 9/2024
Štafeta c. 118
#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #podporujemeslovenskychautorov #zanrovavyzvasfreyou #mrtvineplacu #barboragero
#prípad #Vianoce #vyšetrovanie #vraždy
Historická detektívka MŔTVI NEPLAČÚ zavedie čitateľov do vianočnej Viedne v roku Pána 1868. Lesk a bieda metropoly monarchie skrýva spleť osudov a udalostí, ktoré sú tragickým obrazom ľudskej duše.
Leopolda Sanitasa čaká náročný prípad. Brutálna vražda mladej ženy a nájdenie jej rozštvrtených údov ohromí celú Viedeň a dolapenie vraha nenechá na seba dlho čakať. Prípad sa však zamotáva nájdením ďalšej mŕtvoly.
Je chytený vrah skutočným vinníkom? Podarí sa Leopoldovi vyšetriť brutálne vraždy žien? Dokáže zhodnotiť falošné dôkazy, ktoré sa mu podsúvajú? Nájde skutočného vraha alebo je všetko inak, ako sa zdá?
Aj na tieto otázky dostanete odpoveď v piatom príbehu z radu historických detektívok.
Jiří Sivok - Líp už bylo
Pocet strán: 129
Vydavateľstvo: Nakladatelství Golden Dog
Žáner: #scifi #horor
Tlieskam
Totalny masaker bez nároku na šťastný koniec.
V prvej polke knihy som bola mierne zmetená zo všetkého, v druhej polke už mi to bolo fuk pretože to bola jedna nálož za druhou, jeden hnus za druhým a tak to má byť v zrnkách temnoty, preto ich zbožňujem , pretože toto spĺňa všetky moje požiadavky čiernej duše!
Pecka!
Ďakujem za štafetu Lucie Svobodová a dakujem za knihu Jiří Sivok
Kniha č. 3/2024
Štafeta č. 115/1
#stafetovyzavislak #kniznastafeta #kniznarecenzia #recenzieTerka #zrnkatemnoty #ctuhoror #goldendog #jirisivok #lipuzbylo #podporujemeceskeautory #autorskastafeta
#dystopický #atomovabomba #postapokalyptické #dystópia
Dvanáct let po atomové sprše.
Osm let po všudypřítomné temnotě jaderné zimy.
Šest dlouhých roků od doby, kdy lidé zjistili, že z nitra planety Země uniká plyn hubící plody v tělech matek.
A pak je tu Cappy. Jako jeden z mála přežije útok ruských nájezdníků na Temelín a chce se dostat zpět do Českých Budějovic.
Cesta je však nebezpečnější, než si dokáže přestavit. Neuvědomil si totiž, že LÍP UŽ BYLO.
Adam Kováčik- Nemé hlasy
Počet strán: 256
Vydavateľstvo: @adam_kovacik_
Žáner: #detektivka #thriller #horor
No, čo s touto knihou?
Zaujímavá v zmysle povesti, zaujímavá v ramci deja, no ten koniec bol najlepší a nie len preto, že som sa ozaj začínala báť.
Tomáš, dedic domu a rodinnej kliatby spojenej s Veselicou v Oravskej Veselej.
Celá kniha sa nesie v tomto duchu povesti na dušičky o Veselici a jej nenarodených deťoch.
No kto je ta Veselica a jej deti?
Musím povedať, že v určitých pasážach som bola z knihy mierne zmätená a 4 hviezdy dostala za to, že som sa vážne nebála až ku koncu, chcelo by to viac nadprirodzena aby mnou prešli zimomriavky.
Kniha sa rýchlo číta čo je výborné, ľúbim knihy s malo stranami, pretože tam nie je čas na zdĺhavé zbytočnosti.
Adam vie písať krasne opisy, takže sa cítite ako by ste boli na Babej hore s Tomášom.
Ďakujem za možnosť zúčastniť sa tejto štafety @mama_nad_knihou
A ďakujem za poskytnutie knihy @adam_kovacik_
Štafeta č. 113
#kniznastafeta #kniznarecenzia #stafetovyzavislak #autorskastafeta #milujemeknihy2 #recenzieTerka #nemehlasy #adamkovacik
#príbeh #napätie
Mysteriózny triler Nemé hlasy-mrazivý príbeh z ikonickej hory nášho severu
Na Slovensku je množstvo hôr, ktoré skrývajú nevšedné tajomstvá a sú sprevádzané svojím hrôzostrašným, no autentickým folklórom. Jedným z nich je aj Babia hora, ktorá na Poľskej strane dodnes nesie svoje nechválene známe meno Diablak. Kniha Nemé hlasy je dôkazom toho, že návrat domov nie je vždy najlepšou alternatívou, najmä keď človek znenazdajky prichádza na to, že sa v jeho tieni skrýva aj niečo iné, než len čerstvo posekaná tráva pozemku zosnulého starého otca.
Kniha, ktorá vám naženie husiu kožu
Nemé hlasy sú príbehom muža, ktorý sa vracia do svojej rodnej dediny po tom, čo jeho dedo, horár, záhadne zmizne na Babej hore. Tomáš v malej piecke nachádza obhorený pracovný denník, v ktorom si dedo zapisoval prácu, no okrem nej, odrazu v strede denníka natrafí na kresbu lesa s postavou ženy, ktorá má na hlave nasadenú lebku jeleňa bez parožia.
Kto je tá záhadná postava a prečo ju dedo kreslil?
Riley Sager- Poslední oběť
Pocet strab: 368
Vydavateľstvo: #vendeta
Vyborna kniha!
Ďakujem za možnosť zúčastniť sa spoločného čítania na túto knihu @knihydobrovsky @kate_valter
Bolo to skvelých 7 dní ,kedy sa mi kniha postupne odkrývala časť po častiach.
Cítila som sa akoby som sledovala serial, ktorému vždy v tom najlepšom skončili strany na ten deň a ja som čakala ako to bude pokračovať ďalej.
Hlavná postava v alkoholickom opare, ktorá sa snaží rozlúsknuť zmiznutie kamarátky.
Pre mňa bol vrah jasný od samého začiatku, ale... mala som pravdu?
Moje myšlienkové pochody boli vskutku zaujimave, pretože podozrivý bol neskôr každý , ešte aj ta voda v jazere!
Ako sme išli dejom a dostali sa na úroveň mystery srdce mi poskočilo a bola som v siedmom nebi!
A ten záver bol úžasný! Absolutne som to nečakala a o to väčšie prekvapenie to bolo!
Takže za mňa je celkove hodnotenie 5 , pretože dej bol rýchly, výborne sa rozvíjal a bola som viac a viac napnuta ako kšandy! Neprišlo mi tam jedine hluché miesto len výborný pribeh plný napätia!
Nečítala som este nič od tohto autora a možno som aj rada, pretože som nečakala nič čo by ma sklamalo a bola som knihou úprimne v dobrom prekvapená!
Ďakujem vsetkym spolucitatelom za skvely týždeň
Martin Petráš
Jitka Dudychová
Renča Mašová
Lucie Svobodová
Nika Vachová
#bookstormingbloggers #knihydobrovsky #recenznivytisk #kniznarecenzia #recenzieTerka #spoluprace #milujemeknihy2
#posledniobet #rileysager #spolocnecitanie
#strata #posadnutosť #vina
Nedávno ovdovělá herečka Casey Fletcherová se ukryla před bulvárními novináři do letního sídla u klidného jezera ve Vermontu. Vyzbrojena dalekohledem a zásobou lahví svého oblíbeného alkoholu si krátí čas pozorováním Toma a Katherine Royceových, kteří bydlí v domě na protější straně jezera. Je to nádherný pár: Tom je bohatý technologický inovátor, Katherine bývalá modelka.
Jednoho dne Casey zachrání Katherine před utonutím v jezeře a vznikne mezi nimi přátelství. Čím více se však poznávají a čím déle Casey sousedy sleduje, tím je jasnější, že manželství Katherine a Toma není zdaleka tak dokonalé a klidné, jak by se mohlo zdát. Když Katherine náhle zmizí, Casey se pokouší zjistit, co se s ní stalo. Odhaluje přitom děsivé a temné pravdy, v jejichž světle se příběh o voyeurismu a podezírání mění v příběh o vině, posedlosti a o tom, jak moc může zdání klamat.
Riley Sager ve své nové knize Poslední oběť namíchal typickou směsici výrazných postav, psychologického napětí a překvapivých zvratů, nad nimiž budou čtenáři žasnout až do poslední stránky
Gregg Olsen - Ozvěny minulosti
Počet strán: 282
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller #detektivka
Musim povedat, že tento príbeh bol neuveriteľne zamotaný.
Začíname jednou rodinou, skočíme na vraždu, ďalšia rodina, ďalšia rodina a pomedzi to nám detektívka rozpráva svoj príbeh, ktory bol lepší ako samotna vražda.
Čítanie som si užila a aj som sa rýchlo zorientovala v postavách ale chýbal mi tam taky ten wau efekt, pri ktorom by si kniha vyslúžila 5
Myslím, že tu išlo hlavne autorovi o to aby nam predstavil detektívku a vražda bola len taka vedľajšia dejová linka.
Urcite sa ale teším na druhú časť a pevne verím, že tam sa už autor rozhodne, ktorou drahou pôjde.
Štafera č. 111
Dakujem @knihy_s_marcelom
#kniznastafeta #kniznarecenzia #recenzieTerka #stafetovyzavislak #greggolsen #ozvenyminulosti
#spomienkynadetstvo #súvislosti #komunita #temnáminulosť
Když Ruth Turnerová vejde do kanceláře šerifa a tvrdí, že její sestra Ida Wheatonová je už déle než měsíc nezvěstná, instinkty detektiva Megan Carpenterové říkají, že je třeba udělat víc, než jen podat hlášení. Spěchá k Idinu statku v kopcích nad Snow Creek a najde její dospívající děti samotné a vyděšené. Nemůže si nevšimnout, že tu není televize, žádné videohry, nic z vnějšího světa. Cosi na rodině Wheatonových nesedí a Megan se vrací bolestné vzpomínky z dětství.
Pak je v opuštěném pickupu poblíž domu Wheatonových objeveno tělo a Megan je přesvědčena, že spolu případy souvisí. A aby mohla dopadnout vraha, musí nejprve odhalit tajemství izolované komunity Snow Creek. Sama má ale svá vlastní tajemství...
Vzadu v její skříni je schovaná krabice kazet s nahrávkami jejích terapeutických sezení před více než třinácti lety. Dokáže se konečně postavit minulosti? A pomůže jí znovuprožití vlastního bolestného příběhu vyřešit složitý případ, který se rozplétá v kopcích nad Snow Creek, než bude ztracen další nevinný život?
Claire McGowan - Nejistá oběť
Počet strán: 310
Vydavateľstvo: #nakladstelstvivendeta
Žáner: #thriller
No, kniha sa mi čítala ťažko.
Aj keď od tretej časti to už bolo v celku fajn a štvrtá časť bola výborná viac ako 3 hviezdy si nezaslúži.
Dej s ktorého som bola polku totalne zmätená, sledovať tri postavy naraz je niekedy o hubu.
Čo sa týka hlavných postáv Suzi, Elle a Nory - 3 ženy ťažko skúšané osudom, jedna ma väčšieho vola než tá druhá.
Psychické tyranie, ktoré si zažívala Suzi či neustále podvádzanie, ktoré mala Elle.... A Nora? bola tá zlá či nakoniec spása?
Ale dobré psycho podmienky na thriller splnene.
Určite knihu neradím medzi zle ale druhy krát ju uz čítať nemusím.
Štafeta č. 109
Ďakujem za štafetu @sarka.smetanova13
#kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznarecenzia #recenzieTerka #nejistaobet #clairemcgowan
Antonacia:
#vzornamanzelka #osudmanželky #kamarátstvo #tajomstvo #obeť
Suzi udělala něco hodně špatného. A teď za to platí. Těhotná a vystrašená žije se svým žárlivým manželem Nickem v chalupě na samotě.
Když se do jediného domu v okolí přistěhuje Nora, Suzi je za novou kamarádku vděčná. Tak moc, že se jí chystá svěřit tajemství, které ji tíží. Ale Nora je jiná, než se na první pohled zdá. Je možné, aby už věděla, co Suzi provedla?
Elle tráví den za dnem ve svém dokonalém domě, zcela pohlcena rolí ukázkové manželky. Ale když se dozví o manželově zradě, začnout ji znovu pronásledovat dávné události, na které by nejraději zapomněla. Udělá cokoli, aby zůstaly utajeny, i kdyby to znamenalo vraždu. Koneckonců, nebylo by to poprvé...
Tyto ženy, zamotané do svých tajemství a lží, si brzy uvědomí, že mají společného víc, než by si dokázaly představit. Když je šokující událost svede dohromady, jejich životy se navždy změní.