Titi Titi komentáře u knih

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Je to třetí kniha, kterou jsem od Charlotte Link četla a jsem nadšená. Autorka píše čím dál líp, napínavě od prvních stránek. Závěr knihy je naprosto nečekaný, doslova mě šokoval.

21.10.2014 5 z 5

Samotářka z Mill River Samotářka z Mill River Darcie Chan

První polovina knihy mě hodně bavila. Je to celkem smutné čtení, příběh Mary McAllisterové je psán ve více časových liniích a je hodně dojemný. Závěr knihy je jak z amerického filmu, kdy se skoro všichni diváci rozpláčou.
Jednu hvězdičku přidávám autorce, která se nedala odradit nezájmem nakladatelů a knihu vydala na vlastní náklady jako e-knihu za 99 centů.

17.09.2014 4 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Uff! Před chvilkou jsem dočetla. Z této knihy se budu nějakou dobu vzpamatovávat.

03.09.2014 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Detektivka s krásnou atmosférou. Nepřirovnala bych ji ani k Midsomeru a už vůbec ne k Agathtě. Ta by se totiž nedopustila zásadní chyby jako Louise Penny a do domu po mrtvé by nikoho cizího nepustila a prohledala by ho hned. Proto jedna hvězdička musí pryč.

18.06.2014 4 z 5

Příběhy domů slavných - Na známé adrese Příběhy domů slavných - Na známé adrese Blanka Kovaříková

Tuto knihu zasypávám hvězdičkami. Lahůdka pro všechny fanoušky hlavně prvorepublikových herců, ale i těch poválečných. Nejenže jsem se dozvěděla historii domů a spoustu zajímavého o obyvatelích, ale i to, jak vypadalo okolí, jaké krámky byly v blízkosti, co se s domy stalo po revoluci. Pokochala jsem se velkým množstvím fotografií, kniha je opravdu nádherně zpracovaná. Snad nejvíc jsem se dojala nad příběhem paní Slávky Budínové, jejíž dům je na obálce knihy. Zaskočil mě smutný konec života Eduarda Kohouta, a tak bych mohla vyjmenovávat dál.

29.05.2014 5 z 5

Zahrada po 4 roční období Zahrada po 4 roční období Mariana Felnerová

Překrásná kniha nejenom obsahem, ale i vzhledem. Absence papírového obalu je spíš výhodou, nepomačká se, neztratí se. První dvojlist není jako obyčejně bílý, ale rovnou vpadneme do zahrady mezi stromy a hortenzie. Fotografie nejsou nijak speciálně upravované, jak je známe z německých knih nebo objednávkových katalogů. Jsou tak, jak je příroda stvořila.
Jak už psala v komentáři magnolia, kniha je velice čtivá a psaná s láskou. Autorka během 10ti let vytvořila zahradu jako bývaly kdysi na venkově, většinou s tradičními květinami jako je hvozdík, flox, macešky, levandule a spoustu dalších. Z knihy jsem opravdu nadšená.

19.03.2014 5 z 5

Přemožitelé času 01 Přemožitelé času 01 Milan Codr

Přemožitelé času vycházeli v nákladu 100 000 a přesto to tehdy byla podpultovka v trafikách.

27.01.2012 5 z 5

Zakladatelka rodu Zakladatelka rodu Cynthia Harrod-Eagles

I když nedávno přečtené Pilíře země nasadily laťku hodně vysoko, tento román mě vůbec nezklamal.

30.11.-0001 5 z 5

Elizabeth radí jak zhubnout, být hezká a šťastná Elizabeth radí jak zhubnout, být hezká a šťastná Elizabeth Taylor

Knihu jsem kdysi dostala a byla pro mě velkým zklamáním. Taylorová ji napsala v době, kdy radikálně zhubla - za pomoci chirurgů si nechala odsát tuk, vylepšit obličej a dokud to všechno drželo pohromadě, tak udílela rady.
O něco zajímavější byla část o jejím životě doplněná fotografiemi, ale ani toto nezměnilo moje zklamání.

14.05.2017 2 z 5

Naše hrady Naše hrady Vladimír Liška

Vladimíru Liškovi jsem se záměrně vyhýbala. Má neuvěřitelně široký záběr, od Ježíše Nazaretského, přes UFO, Karla IV., paranormální jevy, Čachtickou paní, až po upíry a kdoví co ještě. Od takového autora přece nemůžu čekat nic pořádného!
Kupodivu Naše hrady mě překvapily. Kniha je psána velice čtivě a poutavě, zaujaly mě pověsti, nádherné černobílé fotografie, kterých je v knize hodně. Najdeme zde hrady známé, i ty méně známé, i zříceniny. Jen nějak nechápu, jak mohl svolit k tak příšerné obálce, jak přes nějaké barevné sklíčko. Možná je to záměr, kdo ví...

10.05.2017 4 z 5

Babí léto Babí léto Magda Váňová

První povídka mě dost nudila, naštěstí byla krátká. U druhé povídky jsem se zarazila - to snad nepsala Váňová! Absolutní odpad a do odpadu jen tak něco nedávám. Ke třetí povídce můžu říct jen tolik, že znám pár rodin, kde je žena generál, ale aby se její dcery musely vzdát svých lásek a vzít si toho, koho generál nařídí a z manžela udělat poslušného tajtrlíka? To je v dnešní době hodně silná káva.
Víc jak 2* dát nemůžu, bohužel....

01.05.2016 2 z 5

Pan Werich z Kampy Pan Werich z Kampy Jiří Suchý

Začátek se mi vůbec nelíbil. Jiří Suchý se rozhodl v této knize vypořádat účty s Ivanem Mládkem. Měl si to s ním vyřídit na stránkách Reflexu, kde Mládek napsal něco o Werichovi a panu Suchému se to nelíbilo.
Kniha je naštěstí rozdělena do 2 dílů, první jsou vzpomínky J. Suchého a druhý, zajímavější, napsal Ondřej Suchý. Protože už jsem od těchto 2 pánů dost o Werichovi četla, kniha mi nepřinesla celkem nic nového, pár fotografií, které jsem naznala a úryvek z dopisu.
Škoda, že na první straně přebalu je Werichova dobová pohlednice z NDR, zadní strana obálky je nádherná. Werich je tam vyfocen na Kampě, kde se dívá z okna svého domu - ta by se spíš hodila na přední stranu.
Je mi to líto, jen 3* s odřenýma ušima.

31.08.2014 3 z 5

Divoké lupiny Divoké lupiny Charlotte Link

Druhý díl se mi líbil o hodně víc, než první. Není jen o Felicii, i když stále je ona tou hlavní hrdinkou. Prožíváme 2. světovou válku z pohledu Němců civilistů i německých vojáků. Je to kniha nesmírně působivá, často hodně drsná, hlavně boje v Rusku a blížící se konec války. Právem si zaslouží maximum hvězdiček.

24.08.2014 5 z 5

Brigita Brigita Hana Rebeka Šiander

Jak by na světě bylo krásně, kdyby všechno tak sladce končilo. Ještě že jsou v knize 2 záporné postavy, jinak by z ní tekl cukrkandl. První polovina mě celkem bavila, potom jsem měla co dělat, abych knihu dočetla.

16.08.2014 3 z 5

Nové povídky Nové povídky Zdeněk Svěrák

Krásné pohlazení...

12.08.2014 5 z 5

Prach jsi a v prach se obrátíš Prach jsi a v prach se obrátíš Chris Tvedt

Další výborná - vlastně vynikající!!! - severská krimi. Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout, i když rodina protestovala. Závěr je naprosto nečekaný. Rychle si musím sehnat další knížku od tohoto autora.

04.08.2014 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Nejnudnější detektivka, jakou jsem kdy četla. Kdo má načteno, pozná vraha celkem brzo a ani nemusí být napnutý, jestli se náhodou nespletl. Kdyby knihu skutečně napsal nějaký neznámý Robert Galbraith, tak by se za chvíli prodávala ve výprodeji. Doprčic, tak jsem se těšila... :o(

20.07.2014 2 z 5

U Janáčků: Podle vyprávění Marie Stejskalové U Janáčků: Podle vyprávění Marie Stejskalové Marie Trkanová

Tato kniha vznikla na základě vyprávění Marie Stejskalové, která byla od mládí služka v rodině Leoše Janáčka, až do smrti Zdeňky Janáčkové. Čtení je to spíše smutné - smrt dvou dětí, Janáčkovy výbuchy hněvu, manželství po smrti dětí nebylo šťastné. Přesto je to nádherná kniha se spoustou dobových fotografií, vřele doporučuju.

20.03.2014 5 z 5

Život v pražských ulicích Život v pražských ulicích Zdeněk Míka

Kniha s překrásnými dobovými fotografiemi obyčejného života z různých koutů staré Prahy. Jedním slovem: nádhera!

25.03.2013 5 z 5

Anastázie Anastázie Colin Falconer (p)

I když mě zajímá všechno o Romanovcích, této knize jsem se bránila jak čert kříži. Proč číst nějakou vymyšlenost, když se podle testů DNA prokázalo, že celá carská rodina byla zavražděná? Nakonec mi to nedalo a vůbec nelituju. Autor to vyřešil naprosto skvěle....víc prozradit nemůžu.

06.03.2013 4 z 5