Titi komentáře u knih
Skvělé! Napínavé od začátku až do konce. Jen se pozastavuji nad zařazením knihy do románů pro ženy. Je to detektivka a i když je tam láska, sex, tak přece jen ty vraždy jsou dost drsné.
Vraha jsem začala tušit až v druhé polovině knihy. Potom to pro mně bylo ještě víc napínavější, jestli jsem se spletla nebo ne. :) Dobrá kniha.
Napínavé, depresivní, ke konci velmi dojemné čtení. Jen mi strašně vadilo, že (asi) překladatelka 2x spletla jméno hlavní hrdinky s dívkou, která po ní pátrá. Překlepy se stávají, ale toto jsem ještě nezažila.
Kniha typu "číst a nemyslet" nebo raději vůbec nečíst? I blbost se dá napsat čtivě, takže jsem ji dočetla. Moje první setkání se Sandrou dopadlo prabídně. Vynahradila mi to v Závisti. ;)
Romány pro ženy moc nečtu, tahle byla výjimkou a hodně mile mě překvapila. I když je po pár stránkách celkem jasné, jak se příběh bude dál vyvíjet, tak je to krásná odpočinková knížka, která mi vyloženě sedla.
Po výborné Dívce se sněhem ve vlasech, je tato kniha pro mě zklamáním, až je mi to líto...
Thriller (jak je psáno) to není ani omylem. Spíše román pro ženy s krimi zápletkou. Začátek se mi líbil, potom se ale zklouzne do líčení životů jak Magdaleny, Petry a dalších. To by mi ani tak nevadilo, v detektivkách to vítám, jenže je toho až moc a to, o co by tu mělo jít především je postaveno dost do pozadí. I když je celá kniha psaná čtivě, tak bohužel víc hvězdiček dát nemůžu.
Tato kraťounká e-kniha je jakýmsi úvodem k Deváté dívce, kterou se chystám číst. Zadarmo si ji můžete stáhnout na buxu: http://data.bux.cz/img/pdf/prvni_obet.pdf
Dvojice Kovac a Lisková mi jsou sympatičtí, autorka píše velice čtivě, a rozhodně se na Devátou dívku těším ještě víc, než kdybych toto nečetla.
Výborná kniha, stejně jako první díl Vražedná čísla. Dost mě zarazilo, že tak dokonale propracované detektivky jsou ve výprodeji za pouhých 52 Kč.
Velice dobrý psychologický thriller. Začátek je pomalejší, ale napětí se postupně zvyšuje. Vraha jsem začala tušit až na samém konci knihy. Těším se na další díl této série.
První díl rozsáhlé ságy je věnován hlavně Felicii, se kterou prožijeme její mládí, první lásku, poznáme celé příbuzenstvo a hlavně prožijeme 1. světovou válku. Přiznám se, i když se mi kniha tuze moc líbila, tak mi přijde až přehnané, že Felicia byla téměř u všeho důležitého v té době. Na druhou stranu jsem se díky tomu hodně věcí dozvěděla nebo osvěžila v paměti.
Ještě musím dodat jednu věc: za svůj život jsem přečetla dost knih a nikdy, podotýkám NIKDY, jsem nezažila tolik chyb, jako v této knize. Děs a běs!
O Africe bylo v knížce vlastně jen pár stran, jak dopadne Emmin vztah s partnery bylo celkem jasné. Jediné co mě v knize zaujalo byl případ s krádeží obrazu. Autorka píše sice čtivě, ale výsledek nic moc. Kniha na prázdniny, k vodě....
Téměř do poslední chvíle jsem si myslela, že to bude jasných 5 *. Jenže ten konec byl tak prapodivný, že jednu hvězdu musím ubrat.
Překrásná kniha, nádherný román o jedné starší ženě a její rodině. Uklidňující, dojemné. Vychutnávala jsem si každou kapitolu, každou stránku.
Ze začátku mi trošku vadilo, že se román odehrává ve 3 časových liniích, ale vše do sebe krásně zapadalo. Strhující příběh s nádechem tajemna a Kate Morton se stává mojí oblíbenou autorkou.
Nereálné, ale naprosto super napsané. Ještě teď se směju té šachové partii na lodi :)
Knihu jsem původně půjčila pro mamku. Odradilo ji 845 stran, tak jsem si ji přečetla já. Musím říct, že kdyby existovala kategorie Překvapení roku, tak tato kniha jí bude...alespoň pro mne. Opravdu pěkné počteníčko.
Kniha se klidně mohla jmenovat Všechno o sexu, protože tam téměř nic jiného nenajdete.
Trošku jsem se pousmála anotaci "přijatelná dámská četba" :) Asi to znamená průměr. Podle mě jde o celkem vydařený příběh z doby osídlovaní Austrálie, i z doby současné.