TomTomis komentáře u knih
Od poloviny knihy člověk tak nějak začíná tušit, jakým směrem se kniha bude ubírat. I tak je plná akcí a peripetií. Svět zpracovaný zajímavým způsobem- od nadpřirozených schopností allomantů přes vylíčení postavení lidí ve společnosti, až k zajímavým a postupně odkrývaným skutečnostem různých národů, bytostí...
Těším se na další díl.
Knize vyjadřuji podporu 100%--- krátká, čtivá, jazykově zdařilá. I když bych sem tam něco vytknout mohl, nechce se mi! Knížka mě svým malým rozsahem uspokojila a příběhem dojala.
Oj, další příběh skupiny dobrodruhů za mnou. Chvílemi se mi zdá, že čtu pohádku. Oproti sérii Píseň ledu a ohně, kde umírá hodně postav, tady hlavní hrdinové prochází světem takřka bez úhony.
Má to své kouzlo.
Geniální povídky, některé opravdu mikro. K této knize se vracím velmi často, i když v ní už jen zalistuji a přečtu si některou z jeho mini povídek, postřehů ze života.
Kniha má kouzlo. Mít ale takový vztah matka -syn- asi bych spokojený nebyl. Ale kniha není o mně. Stojí za přečtení, i když některé pasáže by mohli být nepatrně jasnější.
Horší než první díl. Ale ne nijak výrazně, jen nesmí člověk čekat od románu to samé jako od prvního dílu.
První díl za mnou:) Tedy dočtený už před pár měsíci. Stále váhám, zda se vrhnout do dalšího dílu, nebo si ještě dát odpočinek. Některé pasáže mi přišly jednotvárnější. Démon za démonem, neustálý strach lidí. Jsem zvědavý na pokračování, ale váhám ...
Tohle je kniha svižná, rychlá. Má svoje tempo a i když je zřejmě určena hlavně dospívajícím, což dávno nejsem, měla svoje kouzlo.
Další díl této ságy mě jaksi poněkud zklamal. Možná je ale chyba jen na mé straně, neboť půl knihy jsem četl papírově a zbytek jako e-knihu, což se ukázalo jako skoro nesnesitelná záležitost. Od této chvíle nedám dopustit na papír.
Tento díl je velmi rozsáhlý a dějově docela nahuštěný. Opět rozbíhající se linie, které se zase spojí, aby část věcí vysvětlily... Nyní si od této série dám delší klid. Ale jednou se vrátím...
Uf. Měl jsem pocit, že autor na něčem jede. Létající žirafy, nosorožci- výbuchem zřejmě odkudsi vystřelení... Příliš náhod, efektního střídání akčních scén. Četlo se dobře, jen se člověk musel oprostit od toho, že se jedná o nereálný děj. Samozřejmě se v knize dá objevit i ledacos chytrého- poukazujícího na nešvary dnešní doby atd.
K této knize se musím časem vrátit. Zůstal mi z ní takový zvláštní pocit. Mnohé jsem podle mě neodhalil. Škoda, že spoustu líčených filmů člověk nezná...
Kniha se mi dostala do rukou úplnou náhodou. Četla se jedním dechem. Příběh o zvláštní lásce, hledání sebe sama. Hrdinka se prodírá svými pocity a hledá sama sebe. Nejednoduchá cesta.
Nenáročná fantasy. Dva díly přečteny, ale nevím, zda se dostanu dál.
Tato kniha mě jaksi zklamala. Čekal jsem od ní více než jen děj plný hrátek s časem, když jsem měl pak už pocit, že nevím, kde mi hlava stojí. Trochu lituji i koupě, ale třeba jsem na tento text ještě nedozrál.
Moje první kniha od tohoto autora. Dal jsem na vychválení, ale okouzlení se nekonalo. Některé scény se člověku vryjí do paměti. Ale jako celek mi to příliš nefungovalo. I tak za mě dobrá kniha.
Místy kouzelné, místy neskousnutelné. Cestu k této autorce jsem myslím zahájil ne její nejlepší prací. Zkusím časem dát šanci ještě některé její knížce.
Tuhle knihu miluju. Můžu si pustit k tomu i cd. Nejlépe je číst ji nahlas a užívat si zvláštní kouzlo textů naší jazzmanky:)