Toňula Toňula komentáře u knih

Strach Strach C. L. Taylor

Jako první knihu autorky jsem četla Spánek, který mě dost zaujal a díky kterému jsem se rozhodla postupně přečíst všechny knihy C.L.Taylor. A v případě Strachu jsem se utvrdila v tom, že autorka umí napsat příběh, který vás vtáhne natolik, že ho přečtete téměř na jeden zátah. Pokud Spánek byl napínavý a místy nevšední svým vyprávěním, Strach byl opravdu mrazivým thrillerem, který pohledem několika postav výborně graduje napětí a až do samého konce nechává čtenáře v nejistotě, jak vše dopadne. A tak to má být.

15.04.2020 4 z 5

Pán hor 6 Pán hor 6 Hana Marie Körnerová (p)

Poslední díl čtivé ságy mé oblíbené autorky, stejně jako předchozí díly poutavé vyprávění plné zajímavých zvratů s překvapivým zakončením v současnosti. Škoda, budu své oblíberné hrdiny postrádat..

02.01.2020 4 z 5

Lituji, čekají mě Lituji, čekají mě Agnès Martin-Lugand

Vždy na počátku další autorčiny knihy mám pocit, že tentokrát příběh nebude nic moc..Ale posléze se děj rozjede a vyprávění nabírá na zajímavosti a hloubce až do samého finále. Opět velká spokojenost..

05.12.2019 4 z 5

Pán hor 4 Pán hor 4 Hana Marie Körnerová (p)

Další zamímavé osudy hrdinů rodu De Braie, tentokrát je v centru pozornosti Christina, Sebastianova dcera, která si díky své povazu zkomplikuje život a její cesta k nalezení lásky je strastiplná a plná bolesti. Už se těším na další osudy.

05.12.2019 4 z 5

Návrat Návrat Kathryn Taylor

Souhlasím s ostatními, že tento závěrečný díl už byl trochu navíc, ale jinak stejně čtivý jako předchozí, hrdinové sympatičtí.

19.09.2019 3 z 5

Návrat do Cornwallu Návrat do Cornwallu Liz Fenwick

Na počátku jsem měla trochu problém se začíst, ale postupně mě příběh vtáhl díky své členitosti, prolínání přítomnosti s minulostí a několika úhly vyprávění.

19.09.2019 4 z 5

Rozhodnutí Rozhodnutí Kathryn Taylor

Stejně jako předchozí díl milé, odpočinkové čtení, lidský příběh se sympatickými hrdiny, důstojné pokračování ságy.

02.09.2019 4 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Zajímavý příběh s realným základem, ale souhlasím s ostatními, že první část knihy byly poměrně zajímavější než ta druhá, která působí dojmem, jakoby spisovateli došel dech a chtěl překotně dovést příběh až do současnosti. Nicméně stojí zapřečtení, obzvlášť pro mne, která se chtěla především dozvědět něco více o této pozoruhodné brněnské stavbě a docela mne navnadil k tomu, abych vilu v budoucnu navštívila.

06.05.2019 3 z 5

Vdova z Wall Street Vdova z Wall Street Randy Susan Meyers

Zajímavá kniha, ačkoliv jsem se místy ztrácela co se týče Jakeových finančních machinací..Přiznávám, že jsem netušila, že jde o příběh na základě skutečné události, každopádně postava Phoebe a její postupné rozkrývání manželova podvodu, její vyrovnávání se s jeho sobectvím a pokrytectvím a v závěru její síla začít po tom vše znovu,mě zaujala.

17.04.2019 3 z 5

Vodní andělé Vodní andělé Mons Kallentoft

Tentokrát jsem nebyla tolik nadšená jako u předchozích knih s Malin - i mně už spíše vadí přeskakování mezi věcností a lyrikou, raději bych byla za klasické vyprávění..Nechybí napětí a zajímavá zápletka, ale ty básnické vsuvky mě rušily a Malinin opětovný boj s akoholismem..Škoda..Asi si dám chvíli pauzu on Kallentofta..

15.04.2019 3 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Milý, prostý příběh o stáří, vzpomínkách, věčnosti lásky a rodinném poutu dvou žen, tety a neteře, které si v životě byly oporou a které si vzájemně dokázaly dát více než matka s dcerou právě kvůli nepříznivým okolnostem života.

15.04.2019 4 z 5

Andělská tvář 1 Andělská tvář 1 Hana Marie Körnerová (p)

Četla jsem i lepší autorčiny knihy, ale přesto jsem nebyla zklamána - docela čtivý historický příběh, ve kterém nechybí láska, napětí i tajemno. Matně si vzpomínám i na film, který sice kritika strhala,přesto nemám pocit,že byl vyloženě špatný.

22.03.2019 3 z 5

Hlídej si svou holčičku Hlídej si svou holčičku Zdenka Hamerová

Na českou detektivku to nebylo špatné, čtivé, poměrně napínavé, akorát hlavní postavy mi nebyly příliš sympatické a ačkoliv jsem s nimi soucítila, hlubší vztah jsem k nim nenašla. Po románech M.Klevisové mám asi přece jen náročnější požadavky na českou detektivku. Ale i tak spokojenost a určitě zkusím i další autorčiny knihy.

15.02.2019 3 z 5

Se mnou jsi v bezpečí Se mnou jsi v bezpečí K. L. Slater

Čekala jsem možná trochu více, ale přesto nejsem zklamaná, příběh čtivý, ačkoliv hrdinka ztrácela postupně mé sympatie a konec byl poněkud překombinovaný, rozhodně slušný psychothriller.

10.01.2019 3 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Stejně jako u prvního dílu naprostá spokojenost, rodinné ságy mám ráda a navíc kombinace osudů jednotlivých postav s líčením válečných útrap a celkově pozadí doby dělá z knihy pozoruhodné vyprávění pro více generací čtenářů.

08.10.2018 4 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Dlouhé čekání na další příběh z mé oblíbené série se vyplatil. Kniha sice obsáhlá, o to více jsem se na ni těšila a rozhodně nezklamala.Jako obvykle několik příběhů, které se vzájemně prolínájí, též minulost s přítomností, kromě známých postav poznáváme další protagonisty smutných příběhů lidských zklamání, beznaděje, ale i pochopení a odpuštění. Jen doufám, že dalšího příběhu z pera mé oblíbené autorky se dočkám brzy. Bravo,Camillo!

25.09.2018 5 z 5

Doktorka z konce světa Doktorka z konce světa Meredith Appleyard

Ačkoliv děj byl předvídatelný, docela mi kniha sedla, sympatičtí hrdinové , lidský, čtivý příběh..

06.09.2018 4 z 5

Jarní mrtví Jarní mrtví Mons Kallentoft

Po mírném zklamání v předchozím díle opět spokojenost-Malin se snaží být lepší matkou, odolává démonu alkoholu a nadto řeší poměrně komplikovaný případ smrti dvou děvčátek, to vše proloženo lyrickými pasážemi promluv mrtvých. Kallentoft je bezesporu zajímavý autor píšící netradiční krimi.

13.06.2018 4 z 5

Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Mám ráda autorčiny knihy a ani tato mě nezklamala, opět řeší problémy mladé hrdinky, prolíná současnost s minulostí, jejíž důsledky ovlivňují hrdinčin nynější život, zejména nejasné vzpomínky na matku. Příjemné odbočení od detektivek a thrillerů, které se u mě v poslední době těší takové oblibě.

28.05.2018 4 z 5

Znám tajemství Znám tajemství Tess Gerritsen

Přečteno během několika dní, napínavé, čtivé, stejně jako všechny předchozí knihy mé oblíbené autorky.

22.05.2018 5 z 5