Tucaka komentáře u knih
Naprostá PECKA!
Ačkoliv první díl Iluminae byl pro mě naprosto nepřekonatelný, ukázalo se, že i přesto dokáží spisovatelé překvapit a napnout čtenáře mnohem více. Nenechte se odradit na první pohled je kniha doslova "obří" .. avšak rozložení písmen, design, popisování děje od SPIRA dodává příběhu dynamičnost. V jednu chvíli očekáváte jistý konec, autoři vás ale v příštích minutách vyvedou z míry. Geniální...
Dlouho jsem se rozhodovala, jestli mám ohodnotit 3mi nebo 4mi hvězdičkami.
Kniha se mi líbila, avšak stále jsem se nedokázala vcítit do pocitů Madeline. Zkrátka nejsem romantička.
Knihu jsem nedočetla... VŽDY jsem knihy dočítala,
jakožto milovník fantasy jsem do Pána prstenů vkládala obrovské naděje a očekávání, proto mě neskutečně mrzí, že už se nadále nedokážu NUTIT tohle číst.
Nechápu jak tohle může být nejlépe hodnocená kniha, znám spoustu jiných knih, které by zasloužily dostání lepší chvály...
V příběhu jsou absolutně nepodstatné informace, číst o tom jak si Pipin našel nového kamaráda na 20 stránek mě opravdu nezajímá. Vyskytují se zde absolutně nepodstatné rozhovory, které dále nemají nic společného s další zápletkou.
Pro mě 3. díl Pána prstenů absolutně nejhorší.
Vzhledem k mému věku jsem si některé věci moc nepřipouštěla. Každopádně nejvíc mě vyrazil dech příběh o Celeste... neustále jsem přemýšlela, co bych dělala, kdybych se dostala do její situace.
Určitě se chystám shlédnout i filmové zpracování.
Moc jsem nerozumněla. Některé pasáže pro mě byly pochopitelné, jiné zas ne. Krátké, výstižné, pro maturitu naprosto perfektní... ale já na tu poezii zkrátka nejsem.
Za mě lepší Křest sv. Vladimíra.
Ze začátku pro mě bylo velice těžké pochopit vztahy mezi několika rody. Pletly se mi jména - Sidonia von Imperian a Imperátor? Možná někdy trochu zavádějící.
Každopádně vykreslení budoucnosti, otázku náboženství a technologie bylo naprosto fascinující.
Kdybych mohla ohodnotit více hvězdičkami, rozhodně bych neváhala. Je až neuvěřitelné, jak mě dokázala kniha přikovat k sedačce a nutit číst dál a dál.
Parádní nápad na příběh, ovšem spoustu věcí příběh kazí.. jednoduchý a strohý styl psaní, nedostala jsem se do příběhu (prakticky jsem s hrdiny necítila), český překlad jmen typu: Maslenka, bratr Slupka naprosto otřesné ...
Kdybych mohla dát víc hvězdiček za hodnocení, neváhala bych. Absolutně perfektně napsané, dojemné, napínavé.
Člověk se zamýšlí během čtení nad svými vlastními volbami.
Skvělé čtení, k maturitě naprosto perfektní. Rozhodně něco na zamyšlení pro dnešní generaci.
Než se člověk zorientuje jestli příběh stále pokračuje v přítomnosti nebo jestli Miloš vzpomíná je težké. Ideální pro maturitu - kraťoučké, myslím, že i celkem snadno pochopitelné.
Akorát se někdy člověk diví, jaké intimníscény jsou v knize, a kroutí hlavou, jak tohle může být v kánonu.
Achjo, u příběhu podobného typu slza vždycky ukápne. Ačkoliv se mi první díl líbil, druhý byl naprosto nepřekonatelný.
Mám trochu smíšené pocity. Chvílemi byla kniha čtivá a chvílemi jsem se musela nutit do čtení.
Začáteční putování s Chodcem bylo pro mě velice zdlouhavé a nudné, avšak pokračování z Roklinky už stálo za to :)
Popravdě, knihu jsem četla jen na doporučení kamarádky. Po přečtení anotace mě kniha nelákala.
Ale rozhodně TO STOJÍ ZA TO! Posledních cca 200 stránek jsem hltala jak nic. Fakt parádní příběh.
P. Hawkins zase nezklamala ..
Stejně jako u dívky ve vlaku se informace na sebe nabalují. V jednu chvíli si myslíte, že všemu rozumíte, vše chápete, a v další chvíli vás totálně dostane opak.
Poslední větu knihy jsem dlouho rozdýchávala :D
Tak tuhle knihu napsal psychicky narušený spisovatel, jinak si to neumím vysvětlit :D.
Měla jsem spočítat slova, kolikrát napsal: růžolící dívka v červených šatech, muž s tvrdým bílým límečkem a červenou kravatou a počet, kolikrát se zblázní žena s perlovým náhrdelníkem a perem ve vlasech.
Zakončení knihy jsem absolutně nepochopila, stejně jako nechápu, proč je kniha v kánonu pro maturitu z českého jazyka.
Nejhezčí a nejdojemnější příběh, který jsem kdy četla. Přestože nejsem taková citlivka, tohle mě dostalo.
Celá série mi přišla spíš pojatá jako dětská pohádka. Na to, jaká obrovská bitva se odehrává nikdo nezemře? Dobře .. jedna z nich a to jsem snad i čekala, že se na konci knihy záhadně objeví.
Pro mě žádné napětí neposkytovala, avšak vykreslení a charakteristika osob byla naprosto ohromující, to se musí nechat.
Na tohle se dá jen říct: ,,SARAH, VAL SEM DALŠÍ DÍL!" (spoilery)
Čtivá, napínává, co dodat. Moje skrytá duše to beztak přála Rhysovi víc než Tamlinovi. Feyre mě ve druhém díly připadala jako nehorázná ,,chudinka". Ano prožila si hrůzy s Amaranthou a má právo se sesypat, ale v polovině knihy jsem už měla chuť řvát: ,,Pane bože tak už se vzchop!" Podle toho, co zažili její přátelé některé věci až moc prožívala.
Tamlin se sice zachoval jako arogantní sobec, ale překvapila mě nenadálá změna tak hlubokých citů Feyre.
Každopádně na další díl budu netrpělivě čekat a určitě DOPOUČUJU!