tulipa komentáře u knih
Dvě rozervané duše, které se hledaly, aby se mohly společně postavit nesvobodě. Trošku je mi líto, že ta jejich cesta nepokračuje na více stránkách, ale rozumím tomu. Ztratila by se tím ta tajemnost, neurčitost, duch knihy.
Neuvěřitelný vhled do tehdejší doby. Při čtení máte pocit, jako by jste v té době žili. Je vidět, že autorka se této problematice věnuje dlouhodobě a je velmi znalá. Hrdě ji zařadím mezi autorky jako Alena Mornštajnová, Kateřina Tučková či Hana Kornerová. Dobré dílo se musí ocenit. Děkuji
Hodně dlouho jsem nečetla tak strašnou blbost. Nemůžu si pomoct, těžko říct, jestli je to tím, že kniha je spíše špionážní než detektivní, ale kolikrát jsem si během knihy klepala na čelo, jestli si ze mě dělá autor srandu..následně jsem se musela zasmát, když jsem zjistila, že nedělá a že to myslí upřímně vážně. Knihu jsem dočetla jenom proto, že jsem si zde přečetla komentář, který uváděl, že knihu nemáme odkládat, jelikož od půlky se knížka "rozjede". A když už jsem byla v třičtvrtině příběhu a pořád nic, tak jsem si prostě řekla, že to dočtu, třeba mě překvapí i ten konec.. nepřekvapil, jenom jsem si říkala, kde se v knize vzalo takového sentimentu. Mám ráda sentiment, bohužel ovšem ne v tomto případě. A zasazená dějová linka o matce, která je zachycena na fotografii ve vyhlazovacím táboře.. omlouvám se, dějiny holocaustu mě zajímají a respektuji tuto strašnou dobu, ale do tohoto příběhu to prostě nepatří.. Nechápu, tak vysoké hodnocení..
Tato kniha mě dohnala k slzám. Každý z nás by neměl zapomenout na růži pro Algernon. K titulu jsem se dostala v rámci čtenářské výzvy pro rok 2024. Jsem za to ráda.
Je to neuvěřitelná kniha. Anna i přes to, jaký měla život, se nikdy nelitovala a uměla se radovat ze života. Po přečtení si musíte říkat: "Na co si to pořád stěžujeme"?. Setkala jsem se osobně s paní Körnerovou, je to úžasný člověk, a musím říct, že umí i nádherně vyprávět, nejenom o Heřmánkovém údolí. A když ji slyšíte vyprávět, že se to VŠECHNO, co se v té knížce odehrává stalo, tak tomu ani nemůžete uvěřit. Jak může být někdo, tak strašně statečný.
Bylo to napínavé a i přes velkou tloušťku knihy nemůžete přestat číst. Věřím, že každý si v tomto středověkém románu najde to své.. někdo stavbu katedrály se všemi popisy, někoho zaujme život středověkého mnicha a někdo jako já bude fandit Jackovi a Alieně..
Od Roberta Bryndzy jsem četla pouze Dívku v ledu a ráda jsem dala šanci i jeho další knize, i když z jiné série. Velice čtivé, děj asi trochu předvídatelný, ale kdoví, co se v knize nakonec semele. Přečteno za jeden den, kniha mě prostě nepustila.
Četla jsem to na třikrát. Nějak mi tahle kniha od Browna přišla nejhorší, ale i tak je to dobrá kniha. Také mi trošku nesedl konec, pořád jsem čekala, že ještě něco přijde. To se ale nestalo.
Po dlouhé době kniha, která mi svými pasážemi ježila chlupy na rukou, místy mě rozplakala a několikrát rozesmála. Myslím, že kniha má v sobě spoustu moudra. O to více,že hlavni postavou je skoro osmiletá Elsa, která ve mně vzbutovala obrovské pocity smutku, zároveň jsem jí ale celou dobu fandila, aby se necítila tak jiná a aby v sobě našla superhrdinu. Protože svět potřebuje superhrdiny.
Tohle mi autorka snad ani nemuze udelat?jak ted vydrzim bez dalsiho dilu?obdivuji pani stehlikovou za neuveritelnou fantazii a za vymysleni tak uzasneho pribehu. A ty promyslene postavy, miluji Ilan i petadvacitku a ted ani poradne nevim, jak to vypada v nizinach..snad bude brzy dalsi dil.druhou polovinu knihy jsem doslova zhltla..
Neuvěřitelně popsaná doba plná teroru, strachu a ponižování. Výborně přiblíží tehdejší Rusko, navíc vás od začátku příběh nepustí a vám nezbývá nic jiného než pokračovat a pokračovat dokud nepřečtete poslední řádek. Jedna z nejlepších knih, co jsem poslední dobou četla. Vřele doporučuji.
Musím říct, že případy oddělení Q mě nadchli. Kromě toho, že romány z této knižní série jsou mimořádně napínavé, taky musím říct, že mají dojemné konce. Alespoň pro mě.
Začátek knihy mě úplně nepohltil, asi proto, že už bylo předem dané, že knížka pojednává o geochagingu...konec byl ovšem bravurní. Pět hvězdiček dávám také proto, že se mi líbí hlavní vyšetřovatelé Beatrice a Florian.
Moje první kniha se soukromým vyšetřovatelem Rakerem. A hned je z toho závislost. Napínavé a chytré. Moc se mi líbila ústřední myšlenka filmového průmyslu.
Občas mi vadilo, že se hodně přeskakovala z různých kapitol. Jinak to je napínavé, čtivé. Určitě si přečtu další díl.
Líbilo se mi, že kniha byla napsaná jednou z pohledu Sage, poté z pohledu Lea, Minky či pana Webera. Historické vyprávění mi přišlo věrohodné. Jen mi je líto toho konce..
Ta knížka mě učarovala. Jedno z nejkrásnějších čtení.
Knížka Vyhnání Gerty Schnirch byla první knihou, kterou jsem od Kateřiny Tučkové četla. Musím říct, že je to velmi smutný příběh, který chytne za srdce. Myslím, že by se tato kniha měla zařadit do povinné četby ve školách, aby i dnešní mládež věděla, že tomu není zase tak dávno, co se u nás děly hrozná zvěrstva - černá skvrna na našich dějinách. Jelikož jsem si po přečtení tohoto příběhu autorku velmi oblíbila, hned jak vyšly Žítkovské bohyně, tak jsem si je koupila a staly se součástí mé knihovny. Musím říct, že mě osobně se více líbilo "Vyhnání Gerty Schnirch", ale i přesto, si koupím hned další knihu, která od Kateřiny Tučkové vyjde.
Musím říct, že některé pasáže z knihy jsou poučné i zajímavé, ale z celé knihy si budu spíše pamatovat pouze slova jako "akcie" či "podniková strategie"; Kniha mě nijak extra nezaujala, spíše jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne. A ikdyž jsem tušila, jak to celé skončí, tak musím říct, že ten konec byl fakt přitažený za vlasy.