twigxi twigxi komentáře u knih

Lauro, ty jsi ale číslo Lauro, ty jsi ale číslo Ivona Březinová

Pekna kniha. Libi se mi, ze knizky pani Brezinove pusobi prirozene. Pani autorka se proste dokaze do duse pubertaka vzit naprosto dokonale! Tesim se na dalsi, ktera me prenese zpatky v case. :)

Prave ted je mozne poslechnout v aplikaci mujRozhlas jako audio na pokracovani a je to moc pekne zpracovane a nactene.

15.06.2022 5 z 5

Deník bulimičky Deník bulimičky Diana Fey

Porad dokola to same. Cist to bylo pro me doslova utrpeni. Myslim, ze kniha by mohla byt klidne o polovinu kratsi. Davam hvezdu za odvahu a za ten konec. Zajimalo by me, jak to s autorkou pokracuje dal. Snad zije stastny zivot.

11.06.2022 2 z 5

Jistý Plume Jistý Plume Henri Michaux

Velice kratka, ale pusobiva kniha. Absurdni, snove podivno.

03.05.2022 4 z 5

Hrob v horách Hrob v horách Hans Rosenfeldt (p)

Hlavni kriminalni zapletka byla v tomto dile opravdu velice slaba, tesila jsem se na prostredi hor, ale toho se mi dostalo jen minimalne, stejne jako nejakeho napeti a originality. Ke konci jsem uz preskakovala, protoze me to vubec nebavilo.
Propletene vztahy vysetrovaciho tymu a jejich blizkych se zacinaji odvijet slibne a zajima me, jak budou pokracovat dal, ale nemuzu se ubranit pocitu, ze uz zacinaji byt prece jen hodne prekombinovane.
Slibny konec me sice navnadil na dalsi dil, ale bylo to hodne na silu.

06.12.2021 2 z 5

Aokigahara - Les sebevrahů Aokigahara - Les sebevrahů Jeremy Bates

Prekombinovane.

13.11.2021 1 z 5

Váš kluk prostitut? Váš kluk prostitut? Cyril Valšík

Bohuzel jsem se v tom trochu ztracela. V knize bylo prilis mnoho postav, ktere jsme tim padem nemohli poznat prilis do hloubky. Na konci se pak o kazdem v jedne vete dozvime, jak to s nimi bylo dal. To mi prislo trochu malo.

13.11.2021 2 z 5

Bílé otrokyně Bílé otrokyně Václav Pavel Borovička

Cekala jsem asi neco jineho. Pribehy byly docela nezazivne, zpetne uz si ani na jeden z nich nepamatuju.

10.08.2021 3 z 5

Byla jsem otrokyní v satanské sektě Byla jsem otrokyní v satanské sektě Ulla Fröhling

Mozna tomu dam jeste dalsi pokus do budoucna, ale prozatim ponechavam knihu nedoctenou. Dej mi pripada hodne pritazeny za vlasy a styl psani velice zmateny.

Edit: docteno

10.08.2021 2 z 5

U řeky Piedra jsem usedla a plakala U řeky Piedra jsem usedla a plakala Paulo Coelho

Jako -nactilete se mi kdysi docela libila. Byl to tenkrat hit a s kamaradkama jsme si Coelhovy knihy doporucovaly, pujcovaly a probiraly.
V ramci ctenarske vyzvy jsem si ji precetla znova v roce 2021 - v dobe pandemie a v touze precist si neco pozitivniho, povznasejiciho, co pohladi na dusi. Byla jsem v soku co to ctu! :D S odstupem tech let musim uznat, ze je to kniha plna klise, neni psana ani nijak vyzralym stylem a do oblibenych ji urcite zaradit nemuzu.

10.08.2021 1 z 5

Čtyřlístek Čtyřlístek Jaroslav Němeček

Jako mala jsem milovala komiksy a Ctyrlistek byla moje srdcovka! ♡
Bohuzel uz nevim, ktere konkretni sesitky jsem cetla, takze pisu komentar k prvnimu dilu serie. Ale vim, ze vsechny dily, ke kterym jsem se dostala, se mi moc libily.

27.03.2021 5 z 5

Můra Můra Katja Kettu

Poslouchala jsem jako audioknihu na ceste autem do Yellowstonskeho narodniho parku. Letni priroda byla v kontrastu se zimni krajinou v knize, pohodova cesta v kontrastu se syrovosti pribehu. Bavilo me to. A prednes pani Gajdosikove byl opravdu mimoradny. Neoposlouchany hlas a tak trochu zvlastni prednes mi ucaroval. Zadny interpret by k takovemu pribehu nemohl sedet lepe.

25.03.2021 5 z 5

Ku-ku! Jen po mně vztáhněte ruku. Ku-ku! Jen po mně vztáhněte ruku. Josef Lada

Krasne leporelo ktere jsem mela jako mala a pak ho cetla i male sestricce.
Nadherne ilustrace pana Lady a klasicke, ceske rikanky - to je opravdu pohadkova kombinace.

15.03.2021 5 z 5

Patálie v Panonii Patálie v Panonii Achille Gregor

Prijemna, vesela cesta do Madarska. Hodi se zvlast ted, kdyz se cestovat neda. Mila knizka.

29.04.2020 4 z 5

Malá kniha židovské moudrosti Malá kniha židovské moudrosti Martin Horan

Precteno v ramci ctenarske vyzvy. Prijemna kniha.

14.12.2019 3 z 5

S duší Japonky S duší Japonky Denisa Ogino

Krasna kniha. Mam rada pribehy ze zivota a tento je zajimavy a velice poutave napsany. Navic se mi autorka zda jako velice prijemna a sympaticka zena. Celou dobu jsem ji fandila. Moc rada bych si precetla i prvni dil, ktery ted neni bohuzel k sehnani.

12.12.2019 5 z 5

Svítání na západě Svítání na západě Otokar Březina (p)

Knuhu jsem si vybrala do ctenarske vyzvy a vyzva to opravdu byla!

Predem se priznavam, ze poezii nerozumim a bezne ji nevzhledavam. Aby mi kniha nezustala jako jedina neohodnocena, davam ji prumerne 3 hvezdy.

Mam sve oblibence, ke kterym se rada vracim, ale bohuzel pana Brezinu mezi ne nezaradim. Pro me zatim zustava nepochopen.

12.06.2019 3 z 5

Jsi divný - část II Jsi divný - část II Oliver Heyn

Ještě horší než první díl. Ještě více nelogické chování postav. Přemýšlím, jestli to snad celé nemělo být bráno jako parodie. Tohle snad nikdo nemůže myslet vážně, zvlášť když si to hraje na příběh "podle skutečné události".
Sloužilo mi to už jen na trénování v rychločtení a do čtenářské výzvy.

19.01.2019

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Sice předvídatelné, ale bavilo mě to. Mám ráda knížky s tématem opuštěných, tajemných míst.

11.10.2018 4 z 5

Nuselskej punk Nuselskej punk Metoděj M. Alexa

Tohle mě bavilo! Sice ve většině případů spíš smutné příběhy, ale s takovou až milou, hořkosladkou příchutí. Skvěle vykreslené, svérázné charaktery. Ty prostě autor znal, nebo někde viděl, protože byli neskutečně plastičtí. Punk's not dead!

11.12.2024 4.5 z 5

Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Co cekat od knihy, ktera je napsana o necem, o cem vlastne (skoro) nic nevime? Kniha se toci kolem veci okolo, kolem podobnych pribehu cizich lidi a vypovedi svedku, ktere nas "hrdina" kdysi nekde potkal, coz vede k odbihani od tematu k tomu danemu cloveku, ktery me ale vubec nezajima. Naprosta nuda.

17.09.2024 1 z 5