twigxi Online twigxi komentáře u knih

Jmenuji se Martina Jmenuji se Martina Ivona Březinová

Tuto serii jsem cetla uz jako nactileta a hrozne se mi libila. Pani Brezinova se dokaze opravdu dokonale vcitit do detske duse. Vim, ze tenkrat jsem je precetla vsechny hned po sobe. A ted po letech jsem si pro srovnani precetla aspon tuto jednu a ano, bavilo me to i ted.

04.04.2024 4 z 5

Myši Natálie Mooshabrové Myši Natálie Mooshabrové Ladislav Fuks

Moje srdcovka! Horor a groteska je kombinace, kterou Ladislav Fuks umel zpracovat opravdu genialne. Dokaze ctenare dokonale mast a svadet na falesne stopy. K tomu ta ponura atmosfera, bizarni prostredi a charaktery, jejichz opakujici se vety pusobi hypnoticky, tisnive...
Komu se libil Spalovac mrtvol, urcite by mel sahnout i po tomto mene znamem, ale nemene uzasnem dile.

09.09.2023 5 z 5

Mizení Mizení Jiří Březina

Serie ma opravdu vzestupnou tendenci a je dil od dilu lepsi. Takhle si predstavuju kvalitni ceskou detektivku. Top strop!

03.02.2023 5 z 5

Díky za každé nové ráno Díky za každé nové ráno Halina Pawlowská

Vzdycky se mi moc libil film a konecne jsem se dostala ke knizni predloze. Prestoze je s filmem totozna, kniha me moc bavila. Krasne napsano.

05.12.2022 5 z 5

Prak Prak Michal Vrba

Strhujici, napinavy pribeh! Navic napsany krasnou cestinou, ktera na me pusobila, jako by autor psal v jine dobe. Toto je moje prvni setkani s autorem, ale rozhodne ne posledni.

28.11.2022 5 z 5

Laskavé bohyně Laskavé bohyně Jonathan Littell

Genialne napsane, strhujici dilo. Cetla jsem s tezkym srdcem a zatajenym dechem, ale nemohla jsem se odtrhnout.

10.12.2021 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Rekonstrukce se mi moc libila. Patrani v minulosti mam v knihach obecne moc rada a autorka toto tema zpracovala opravdu vyborne. Za me konec nemohl byt lepsi. Doporucuji!

07.11.2021 4 z 5

O malé Aničce O malé Aničce Lasse Sandberg

Jako mala jsem tuto knihu milovala! Precetla jsem ji snad tisickrat. Bavilo me hrat si s Anickou a hledat predmety v krasnych ilustracich. Moc mila a hrava knizecka a pro maleho clovicka presne do ruky.
Dlouho jsem si nemohla vzpomenout jak se jmenovala. Po usilovnem hledani na internetu (nevedela jsem presny nazev) jsem to uz malem vzdala a tak me moc potesilo, kdyz na me tady na databazi odnekud vykoukla. Nostalgie!

21.10.2021 5 z 5

Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Sice uz davno nejsem pubertak, ale kniha se mi libila. Petra Soukupova ma zvlastni dar videt svet detskyma ocima, ale tema opravdovyma, neprikraslene. Nebo mozna ocima podobneho ditete, jakym jsem byla i ja, proto je mi to svym zpusobem blizke.

Tento vylet jsem si uzila.

24.11.2020 4 z 5

Slabikář Slabikář Jarmila Hřebejková

Slabikar jeste po moji mamince.

31.07.2020 5 z 5

Strašidlo minulosti Strašidlo minulosti Jaroslav Velinský

Skvela detektivka. Celou dobu jsem se bavila a byla jsem napnuta az do konce, ktery pro me byl velkym prekvapenim. Urcite si prectu i dalsi ze serie s Otou Finkem.

10.12.2019 5 z 5

Konec punku v Helsinkách Konec punku v Helsinkách Jaroslav Rudiš

Miluju tento styl psani. Svezi, ctive a hlavne verohodne.

Libi se mi vykresleni postav a hlavne to, jak autor pracuje s jejich jazykem. Pro me timto uplne vystupuji z knizky a vidim je jako by stali prede mnou. Bavi me s nimi prozivat jejich osudy.
Navic to nevyzniva naplano, protoze nakonec se vsechno hezky propoji, vsechno dava smysl a myslim, ze prave proto si tuto knizku velice rada nekdy prectu znova.

07.08.2019 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Narozdíl od seriálu, který nepochopitelně roztahali asi na osm hodin, výborný thriller, který má spád a dokáže překvapit.

14.12.2018 4 z 5

Písečná žena Písečná žena Kóbó Abe

Po přečtení jsem ze sebe ještě dlouho vyklepávala písek.
I teď, pět let po přečtení, v sobě vnímám její otisk. To pro mě značí dobrou knihu.
Je pomalá, rozvleklá. Jakoby se nic neděje, ale vlastně se toho děje hodně.
Je těžká, zvláštní. Přesně můj šálek japonského čaje.

14.12.2018 5 z 5

Nevíš dne, nevíš hodiny Nevíš dne, nevíš hodiny Dominik Dán

Jsem nemocna, takze jsem pribeh poslouchala v ramci Cetby na pokracovani na CRo. Zajimavy pribeh, ale ta vedlejsi linka (Sabinka) me bavila vic, nez ta hlavni. Kazdopadne na dalsi dil z teto serie se moc tesim. Je videt, ze autor vi, o cem mluvi, takze pribeh i samotny vysetrovaci tym vyznivaji velmi verohodne. Za to rozhodne palec nahoru.

07.03.2024 3 z 5

Amerikána Amerikána Chimamanda Ngozi Adichie

Tohle byla opravdu vyzva! Bohuzel, nesdilim vseobecne nadseni. Kniha je napsana sice ctive, ale prilis caste odbihani od tematu k novym a novym postavam a vzpominkam me nakonec prece jen udolalo. Od poloviny jsem se do cteni musela nutit a nebyt vyzvy, nechala bych ji nedoctenou.
Rasova tematika byla zajimava a jsem rada, ze jsem se dozvedela neco vic. Na druhou stranu se mi ale zdalo, ze autorka tlaci na pilu a vidi diskriminaci i tam, kde neni. Postavy a jejich pribeh mi nicim zajimavy neprisel. Cekala jsem v tomto typu romanu jiny konec. Takhle to bylo nejake...mdle.

11.12.2022 1 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Zklamani roku. Tak moc jsem se na knihu tesila, ale prijde mi, ze tentokrat uz autor opravdu jen vari z vody. Vubec mi to nepripadalo vtipne, do cteni jsem se musela nutit. A hlavne jsem nechapala, jak se ze sympaticke Marie, kterou jsem v predchozich dilech mela tak rada, stala takova protivna megera. Ne, vubec jsem se nemohla zacist. Nove postavy mi nesedely a uz vubec jsem nepochopila ty utrzky nejakych pribehu a sahodlouhe dopisy. Nuda, nuda, nuda!

21.11.2022 1 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Libi se mi Ladislavuv humor a ocenuju odvahu udelat si legraci sam ze sebe a psat i o choulostivych tematech. Tim u me ziskava plusove body. Jedine co mi v knize chybelo byla mapa trasy (tu jsem si vyhledavala na internetu) a nejake fotky mist, kterymi prochazel. Urcite si prectu dalsi pokracovani.

19.04.2022 3 z 5

Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Nektere informace byly zajimave, treba japonske lazne, pohreb, brigada v obchode, ale autorka bohuzel zajimavosti moc nema. Vubec jsem nepochopila tu kratinkou zaverecnou kapitolu o navratu do Japonska, kdyz tam omilala jen skolku. Naopak jsme se vubec nic nedozvedeli o tom mezidobi, kdy bydleli ve Francii, ze se ji narodilo dalsi dite popise v jedne jedine vete. O samotnem manzelovi pise poskrovnu a vcelku jen to, ze je to hulvat a je nepretrzite v praci. Z jeho zapisku, kterych bylo velice malo, jsem si na nej nazor nijak nevylepsila. Na zaver knihy bych cekala i od nej nejake vyjadreni nebo shrnuti, ale on proste najednou zmizi. Jsou vubec jeste manzele?
Tohle teda nebyl zadny zamilovany pribeh, jak by se dalo cekat z obalky nebo samotneho jmena knihy. Clovek by cekal, ze budou jako dve hrdlicky, kdyz se za nim odstehovala takovou dalku. Jako blog urcite zajimave, ale jako kniha je to nedotazene.

11.10.2021 3 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Skvele, stejne jako prvni dil. Mozna snad i o neco lepsi. Velice prijemne me prekvapil vyvoj nekterych postav. Pekne se to rozjizdi a jsem zvedava na pokracovani.

18.09.2021 5 z 5