Twinny Twinny komentáře u knih

První starosti První starosti Jacqueline Wilson

Sérii jsem přečetla celou. Docela pěkné. Pokud si chcete přečíst románek pro dospívající dívky, doporučuji spíš Alici od Karen McCombie.

27.12.2018 4 z 5

První láska První láska Jacqueline Wilson

27.12.2018 3 z 5

Konec času Konec času Jeanette Winterson

Doporučuji pro čtenáře do dvanácti let. Starší z ní moc mít nebudou. Ale je to pěkná kniha s příjemným příběhem pro začínající čtenáře.

27.12.2018 4 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Kniha není tak rozsáhlá jako předchozí díl, přesto v ní nic nechybělo. V žádném Harrym mi nic nechybělo. Tady možná Fred a George, kteří se zde objevují méně. Ale to je logické. Příběh jde ruku v ruce s Harrym a tady se běh života dvojčat z jeho cesty trochu odklonil.
O to víc jsem hltala nová a důležitá odhalení. Úžasný díl. Smutné zakončení.
6/2011

27.12.2018 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Je válka. Skrytá, neviditelná. Všem na očích, ale přitom odmítaná a zakázaná. Připomíná mi to Podivnou válku, neboli tzv. Válku v sedě. Všichni brojí, všichni se připravují, ale nikdo nic nepodnikne. Každý čeká na první krok nepřítele.
Harry je prý nesnesitelný. Pro někoho možná je. Pro mě ne, jen na něj všechno padá. Puberta, tlak veřejnosti, tíha ticha před bouří. Před temnou a vražednou bouří...

27.12.2018 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Tradice se musí ctít. Nejen v mudlovském světě, ale i ve světě čar a kouzel. Máme to ale štěstí, my mudlové, že jsme se mohli setkat s dalšími zvyklostmi kouzelného světa.
Hlavní hrdinové se postupně dostávají do puberty, ale o to víc je milujeme. Já určitě.

27.12.2018 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Z pohádky do temného příběhu. Začíná to nenápadně. Útěk mnohonásobného vraha z nejstřeženějšího kouzelnického vězení na světě. Domnělý vrah se snaží pomstít zradu svých přátel. Nic jiného nemá smysl, jen pomsta a ochrana jeho kmotřence. Netušil však, že tento čin pomalu, ale jistě přivede sotva uzdravený svět do nové války...
Po Vězni z Azkabanu jsem věděla, že tuto sérii dočtu. Už nebylo cesty zpět.

27.12.2018 5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Miluju tuhle sérii. Moje první knihy. Krásné zakončení. Plakala jsem. Několikrát. V různých částech. Ztráta některých mých přátel (vždy píšu o postavách jako o postavách, ale zde jsou mými přáteli) hodně bolela.
Jen ten epilog tam být nemusel.

27.12.2018 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Kdybych psala tento komentář po prvním přečtení, byl by plný otázek. Dnes jsou všechny otázky zodpovězeny. Ale společné zůstává jedno. Nadšení z prvních knih a nekonečná vděčnost za únik z reality nehezkých chvil školních dní.
2/2011

27.12.2018 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Moje první kniha. Láska na celý život.
Nikdy jsem ke knihám netíhla, ale první část Relikvie smrti v kině byl tak úžasný zážitek, že jsem musela znát Harryho příběh. Doma jsem otevřela Kámen mudrců a ještě ten večer přečetla rovné čtyři kapitoly. Už je to sedm let, ale vzpomínky na první čtení asi nikdy nevychladnou.
1/2011

Vládce stínů Vládce stínů Cody McFadyen

Výborný thriller. I po dvou letech si pamatuji detaily, což nemohu říct o spoustě knih, které jsem četla ve stejné době. Právem má své místo v mé knihově. Jen je škoda, že do češtiny nepřeložili další díly.

24.12.2018 5 z 5

Nejskrytější přání Nejskrytější přání Marybeth Mayhew Whalen

Kniha, kterou jsem musela dočíst. Chtěla jsem vědět, jak to dopadne. Jak se všechny příběhy uzavřou. Ale jde zároveň o knihu, o které za čas řeknu jen, "tu jsem asi četla."

21.12.2018 3 z 5

Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Zaujal mě způsob pátrání. Winter má u mě svoje místo. Jeho rebelie, aneb dělám si co chci, je mi sympatická. Už se těším na Oběť.

20.12.2018 5 z 5

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Polámané panenky jsou skvělá detektivka.
Hledala jsem něco podobného jako knihy Chrise Cartera. Zařazuji do své knihovny hned vedle a těším se na druhý díl.

13.12.2018 4 z 5

Jsem single a pomstím se Jsem single a pomstím se Tracy Bloom

Zaujala mě krásná obálka. Čekala jsem nenáročnou a vtipnou knížku na dva večery. Nenáročná byla, ale že by byla vtipná? Asi dvakrát jsem se pousmála. Čekala jsem humorné situace. Místo toho jsem dostala několik nevyrovnaných skoročtyřicátníků.
Dočetla jsem, jen abych se dozvěděla, jestli to dopadne tak, jak jsem si myslela. Dopadlo.

30.11.2018 2 z 5

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Prokristapána! Jak se může stát, že z autora CHLAPA udělají ženskou?

A teď ke knize.
Dvě časové linie mi nevadily, orientovala jsem se dobře. Začátek je takový nijaký. S Quincy jsem nemohla soucítit. Nad většinou jejího chování jsem jen nevěřícně kroutila hlavou. Děj začne být zajímavější a napínavý v poslední třetině, kterou jsem nemohla přestat číst. Odhalení jsem četla s otevřenou pusou. Ale poslední kapitola (po velkém odhalení) byla trapná.

26.11.2018 3 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Opět výborný příběh. Mám ráda pátrání po sériových vrazích, které je tady opět na vysoké úrovni. Celá natěšená jsem začala číst a jsem naprosto spokojená. I když se musím přiznat, že mám pro Chrise, nebo spíš pro Roberta a Carlose, slabost, tak nad něčím asi přivírám oči. Ale to asi nevadí, protože další díl bude určitě zajímavý.

05.11.2018 5 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Výborně psaný, ale silně nevěrohodný příběh. Děj je svižný, rychle ubíhá, za chvíli máte přečteno. Nejprve jsem byla nadšená (oddechovka je to dobrá), ale zpětně hodnotím průměrně kvůli naivitě příběhu a "motýlů".

01.11.2018 3 z 5

Sběratel Sběratel John Fowles

Na Sběratele jsem slyšela samé chvály. Strašně jsem se těšila. Říkala jsem si, že to určitě bude další kus, který budu shánět po antikvariátech, aby mi obohatil knihovnu. Ale nakonec nic shánět nebudu.
Bavilo mě akorát Fredovo vyprávění, za to bych dala pět hvězd. U Mirandy jsem nějaké pasáže musela přeskočit (což jsem nikdy neudělala). Proto je hodnocení průměrné.

27.10.2018 3 z 5

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Skvělý námět, půda pro parádní psychologický příběh. Začátek byl výborný, zbytek působil dost nevěrohodně. Určitě by byla pod psychiatrickým dohledem, možná i ze začátku hospitalizovaná v psychiatrické léčebně. A ona se místo toho chová jako puberťačka. A to už mě nebavilo. Přečetla jsem vždy dvě kapitoly a šla se věnovat něčemu jinému, jak si mě příběh nedokázal udržet.
Jinak nevím, jestli to bylo mnou, ale neorientovala jsem se v čase. Měla jsem pocit, že se všechno odehrává v době několika týdnů. Ale pochybuji o tom, vždyť to, co Angie zvládla muselo trvat o hodně déle.

06.10.2018 2 z 5