Tyna84 Tyna84 komentáře u knih

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Moc hezky zpracovaná knížka, kde je krásně ukázáno, že mít hromadu peněz, neznamená mít automaticky hromadu štěstí. I když konec byl celkem předvídatelný, knížka mě bavila, dojímala, a i po dočtení jsem o ni stále přemýšlela. Bylo zde krásně ukázáno, jak se dva lidé mohou navzájem ovlivnit a předat si určité vlastnosti. V případě Lu to byla Willova touha po dobrodružství, a u Willa zase veselí a radost nad maličkostmi, které byli typické pro Lu. Velké morální možná i etické téma, které je zde řešené, je podané tak, že rozumíte jeho podstatě a soucítíte s Willovým rozhodnutím. Líbí mi i špetka cynismu, kterou je knížka okořeněna.

16.03.2021 5 z 5

Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Kniha Hodinky má určitě před sebou ještě velkou budoucnost. Jako rodiče mě nejvíce zaujal Samuelův přístup k dětem a k výchově, kde je krásně ukázáno, jak je důležité přemýšlet vlastní hlavou a nedělat věci, protože ,, se to tak dělá". Dát dětem důvěru a ohlížet se i na jejich názor, protože jak je napsáno v knížce, vás mohou překvapit, jak vyspělé jsou. Když jsem dočítala poslední kapitoly, bylo mi hrozně líto, že se blíží konec. Když jsem ale zjistila, že autorka chystá další díl, ulevilo se mi, že tento příběh ještě nekončí.

19.03.2021 5 z 5