uminaa komentáře u knih
Toto bola moja úplne prvá knižka, ktorú som si ako nový člen obecnej knižnice požičala. Učarovala mi a tak som sa ju po rokoch rozhodla kúpiť svojej dcérke k narodeninám. A kúzlo prešlo na ďalšiu generáciu :)
Taká zvláštna, rýchlo a ľahko čitateľná trapi-komédia. Hlavné postavy mi prišli reálnejšie práve kvôli tomu, že boli také nedokonalé a zvláštne. Miestami som mala pocit, že autorka do knihy zaradila aj nejaký rodinný interný humor, ktorý som celkom nepochopila. Nebolo takých miest síce veľa, ale občas mi to dosť narušilo dobrý dojem z knihy. Celkom sa mi páčilo aj stretnutie s Natashou a Bruceom. A rozhodne musím spomenúť babičku - tá bola úžasná. Škoda, že mala tak málo priestoru.
Musím priznať, že fantasy romance nie sú zrovna môj hrnček kávy :), ale z tejto knihy som bola milo prekvapená. Síce som zo začiatku mala trošku problém sa začítať, druhú polovicu som prečítala na jeden nádych a vôbec nevylučujem, že si po menšej prestávke dám celú sériu :)
Jednoducho láska na prvú kapitolu :)
Prečítané na jedno otvorenie knihy. Svieža, vtipná, s prekvapivým záverom... a recepty?! Rozhodne ich pár vyskúšam a myslím, že začnem tým posledným ;)
Postavy som si jednoducho zamilovala na prvé prečítanie.
Jediné mínus je, že sa nemôžem zbaviť istej piesne v mojej hlave :D, ale inak výborný príbeh!!!
Som zvedavá na ďalšie diela autorky.
Ďalší skvelý príbeh o krásnej smutnej princeznej, rytierovi v zlatej zbroji, ktorý bol na správnom mieste v správny čas a zlom drakovi, ktorý si zaslúžil prísť o svoju "pýchu" v nohaviciach.
Nedá mi nezakričať: "DO TOHO, SESTRA! Som na Teba hrdá, princezná, že si toho zlého draka načala a rytier to len dokončil. Trošku sadistické, ale nehanbím sa za to. Tento príbeh prezentuje aj to, že princezné zlých drakov nikdy neprosia, aby tými zlými drakmi boli a nikdy nie je chyba princeznej, že zlý drak nevie pochopiť, že "NIE" jednoducho znamená "NIE" a bodka.
A ak by ste náhodou vedeli o ďalšej knihe od tejto autorky, ktorá je preložená do českého alebo slovenského jazyka, dajte mi, prosím, vedieť ;)
Tak počas čítania tejto knihy som prešla toľkými fázami - "Ona je blázon", "On je blázon", "Aha, tak oni sú blázni obaja", cez "No do ...", až po "Ešteže tak".
Kniha sa mi dobre a plynulo čítala, išlo o zaujímavý príbeh, ktorému nechýbal humor, romantika, nejaké to zauzlenie a samozrejme aj konečné rozuzlenie.
Milý príbeh so šťastným koncom ;)
Od týchto autoriek vždy dostanem to, čo chcem - zaujímavý, zábavný príbeh o láske, ktorý sa aj napriek menším (alebo väčším) komplikáciám dobre skončí. Takže som opäť spokojná
Milé, kratučké príbehy s vianočnou atmosférou - čo viac si priať v decembri?! :D
Príde mi to skôr ako plytký koncept než hotové dielo. Námet veľmi zaujímavý, preto mi je z tejto knihy smutno :(
Milá, nežná jednohubka napísaná s vtipom, kedy už vlastne hneď po prečítaní nadpisu viete, o čom kniha bude, ale vďaka hlavnej hrdinke sa na čítanie dáte :) Prudence ma naozaj bavila a bola veľmi milou a zábavnou spoločníčkou pri čítaní.
Nejedná sa o žiadne veľdielo, ale musím priznať, že kniha účel splnila. Ľahko a plynulo čitateľný, nenáročný , možno trošku neoriginálny, ale peknučký príbeh so sympatickými postavami, ktorý ma pobavil a príjemne vyplnil voľný čas medzi veľkonočnými prípravami.
Celkom by ma potešili aj iné knihy od autorky, napríklad pokračovanie o Maggie a Lucasovi. A možno by nebolo na škodu aj venovať viac priestoru Tessinmu bratovi Milesovi. V tých pár momentoch, kde bol zmieňovaný vyzeral ako zaujímavá postava :)
Ďakujem veľmi pekne za ďalší krásny príbeh, za príjemné chvíle oddychu a za to, že táto kniha v sebe nesie aj niečo viac. Stačí len čítať s otvoreným srdcom a mysľou ;)
Teším sa na ďalšie stretnutie :)
Tak toto bolo pre mňa naozaj príjemné a vyvážené čítanie, ktoré som si užila. Minevra si ma hneď získala :)
Príbeh bol vtipný, svižný a nechýbala v ňom ani romantika ;)
Celkom zaujímavé čítanie :) Uvítala by som, keby bol príbeh napísaný aj z Dominikovho pohľadu, lebo nie všetko mi dávalo zmysel.
Možno by som ubrala pár sexy scén a viac sa zamerala na opis krajiny, kde sa dej odohrával, ale iba do takej miery, aby sa z toho nestal cestopis alebo turistický sprievodca.
Trošku sa mi zdá, že Payton bola na takú drsniačku, ako bola prezentovaná v prvej knihe, veľmi submisívna a dosť rýchlo sa Dominikovi vzdala, ale na druhej strane sa to aspoň zbytočne nenaťahovalo ;)
K Lilith som si hľadala cestu trošku dlhšie, než by som čakala, ale nakoniec som to dokázala a príbeh som si užila. Bolo príjemné stretnúť sa so starými známymi z predchádzajúcich kníh.
Tentoraz som si povedala, že začnem netradične – predposlednou knihou série.
Či by sa tejto knihe dalo niečo vytknúť? Áno, tak ako každej.
Išlo o knihu plnú klišé? Áno, ale takým milým spôsobom.
Postavy boli nezáživné, nemastné - neslané? To by som ani nepovedala. Nešlo tu o príbeh prachatého mača, ktorý má očividne dosť veľký problém so záväzkami a vlastne aj sám so sebou, pretože má temnú minulosť a tú si kompenzuje zvláštnymi praktikami, chovaním a pod., a x-saťročnej chudobnej panny, ktorá premení zviera na princa Krasoňa. Nechápte ma zle, ja rada čítam príbehy s týmto „modusom operandi“. Výborne sa dá pri takých príbehoch oddýchnuť a vypnúť. A keď je to ešte aj s nejakou (aj keď minimálnou) pridanou hodnotou (môj názor - tú si buď človek v akejkoľvek knihe nájde, alebo nenájde) a aj keď s malým množstvom humoru a sarkazmu, som spokojná. Teda nechcem byť pokrytec – väčšinou som spokojná. Niekedy si jednoducho s knihou nesadneme.
Ale späť k hodnoteniu tejto knihy. Teraz som bola celkom vďačná za takýto príbeh. Aj keď nešla autorka ohľadom témy týrania zvierat, resp. psov (a ešte konkrétnejšie pitbullov), do hĺbky (aj keď možno o trošíčku aj mohla), treba rátať s tým, že nejde o odbornú literatúru zameranú na prácu s týranými zvieratami. Ide o knihu z oddelenia literatúry pre ženy, ktorá sa vo všeobecnosti síce málo, ale aspoň predsa dotkla aj takejto závažnej témy. Ja som si napríklad pri tejto knihe aj poplakala, a preklínala ľudí so zvrátenou chuťou zámerne ubližovať akémukoľvek živému tvorovi, a keby som mohla, zoslala by som na nich blesky, hromy a mor.
Priznám sa, že zo začiatku som nevedela, či mi bola Chloe sympatická, alebo mi jej bolo viac ľúto. Nevidela som v nej ani tak rozmaznanú slečinku z bohatej rodiny, ale skôr dospelú ženu, ktorá je obmedzovaná a kontrolovaná do takej miery svojou zatrpknutou a snobskou matkou, ktorá sa zasekla asi tak v 19. storočí, že sa nechala nútiť do svadby, a to v 21. storočí. Príšerné! Ale tak v knihách je možné všetko.
Čo sa týka Lucasa, tak ten mi bol naozaj veľmi sympatický . Vedela som si ho veľmi živo predstaviť, ale rozhodne nie ako princa Harryho. Pri jeho opätovnom stretnutí s Juliou som síce škrípala zubami, ale keď som si spomenula na svoju mladosť - pochabosť a na to, ako dokážu byť mladí ľudia ani nie tak zaľúbení, ale skôr zaslepení, naivní a dôverčiví... No a povedzme si úprimne, ktorý mládenec hneď rozmýšľa nad povahou partnerky, keď sa má dotyčná podobať na Pamelu Anderson? Všetka česť výnimkám, páni! V každom prípade, Lucas to zvládol lepšie, než som čakala.
Celkom som sa zabavila na spoločných interakciách medzi Chloe a Lucasom – síce som neplakala smiechom, ale pobavili ma.
Trošku ma mrzelo, že nedostali viac priestoru Lou a Marge, ale tak čo už.
Do čítania tejto knihy som išla s tým, že som na ňu narazila náhodou a chcem zaplniť poslednú tému čitateľskej výzvy. Dokonca som vedela, čo mám od autorky zhruba čakať - takže suma sumarum – nebolo to najhoršie. Išlo o ľahké, nekomplikované, plynulé čítanie.
A na záver si neodpustím:
„And more, much more than this,
I did it my way.“
Príbeh plný emócií o silnej žene a jej "meči". No ktorá z nás by nechcela byť princezná ;) Teším sa na ďalšie knihy z pera autorky :)
Keby som túto knihu mala rozoberať do hĺbky, tak by z toho bola ďalšia kniha :) Skúšala som spomenúť aspoň hlavné body, ktoré ma skutočne zaujali, ale nemala som dosť priestoru v komentároch, pretože sa to vždy zvrtlo k mojim úvahám. Takže toto je moja skrátená verzia.
Je to neobyčajné dielo. Rozhodne ma prinútilo rozmýšľať nad mnohým (aj z môjho vlastného života). Jedným z mojich kritérií hodnotenia knihy je rýchlosť, s akou knihu prečítam. Zväčša pokiaľ knihu prečítam do dvoch dní, tak sa jedná o dobrú knihu, pretože sa od nej neviem odtrhnúť. Ibaže pri tejto to bolo úplne inak. Čítala som ju osem dní! Dôvodom však nebolo, že sa mi zle čítala alebo ma nezaujala. Vychutnávala som si ju! Snažila som sa na ňu nahliadať zo všetkých možných (aj nemožných) pohľadov. A ešte aj niekoľko dní po dočítaní som podchvíľou nad ňou premýšľala (myslím, že ešte aj dlho budem ;) ). Knihu rozhodne odporúčam a taktiež sa k nej určite po čase vrátim a som už teraz zvedavá ako sa moje pocity a dojmy z knihy zmenia (alebo nezmenia?)
"Konec...
Prozatím..." ?!
Ako vážne??? Skoro som poslala čítačku na čítačkový druhý svet od nervov!!! Tak som sa začítala, že som ani nevedela, že sa blíži koniec knihy a trošku mi trvalo, kým som tie dve posledné holé vety s tromi bodkami pochopila. A potom prišla ta krutá pravda... Musím čakať do 29.05. Ja? S mojou "svätou" trpezlivosťou?
No v každom prípade sa autorkám podarilo vtiahnuť ma do deja. Našlo by sa síce pár nedostatkov, ale inak sa mi kniha veľmi páčila (až na tie posledné dve vety :( ), prečítala som ju za pár hodín a ani som nevedela ako :) No, a teraz hor sa, odškrtávať do kalendára...