uziRM komentáře u knih
Skvělé zpestření. Ani jsem netušil, že mi 2 knížky povídek tak oživí a osvětlí samotný román. I nějaká ta slza ukápla.
I po přečtení samotného románu se světa zaklínače nemůžu nabažit. I když jde tentokrát o kratší povídky, tak jsou spjaté se samotným příběhem a čtenář se stále dozvídá něco nového, i když z minulosti.
Po přečtení 8 knížek od Kulhánka je to takový slabší odvar. Netvrdím, že to nemá něco do sebe, ale další díly s největší pravděpodobností odsunu na druhou kolej.
Edit: listopad 2020
Udělal jsem velkou chybu, že jsem se nepustil hned do dalšího dílu, teď se od toho nemůžu odtrhnout.
Další skvělé pokračování téhle úžasné série, ani chvíli jsem se nenudil a hlavně Oberon už mi chyběl. S autorem jsem se seznámil až při knize Útok obrů, ale o to víc si užívám Kroniku železného druida, snad nebudu muset čekat roky na 6. díl.
Skvělé zakončení výborné série, spousta akce, humoru i překvapivých zvratů, ani chvíli jsem se nenudil.
Skvělá série, podle mého zatím nejpovedenější díl. Více dějových linií, žádná hluchá místa, retrospektiva... jednoduše super.
Aby čtenář dostatečně pochopil Vyhlídku na věčnost, radím nejdříve přečíst Noční klub, a aby lépe pochopil Noční klub, doporučuji si nejdříve přečíst Vládce strachu. V tomto ohledu je Kulhánek jednoduše jedinečný.
Udělal jsem dobře, že jsem si před Nočním klubem přečetl Vládce strachu, abych byl v obraze, na jakou knihu se v příběhu stále odkazuje. To propojení mě pak více bavilo. Kulhánek je prostě jedinečný, spoustu akce, napětí i humoru.
Udělal jsem dobře, že jsem se do Gaiina štítu pustil hned po 4. svazku. I když byly příběhy kratší, i tak neztratily na akci i humoru. Příjemné zpestření už tak výborné ságy.
Další skvělé vyprávění, propracovaný příběh, hromada akce i humoru. Nemůžu se Attica i Oberon nabažit.
Možná je kniha trochu jednodušeji napsaná, vyhýbá se dlouhosáhlým popisům postav i prostředí, ale o to víc sází na čtenářovu fantazii...a to mě baví! Samotný příběh mě příjemně překvapil.
Musím zdůraznit, že je to opravdu silně návykové čtení, v tomhle dílu mi sice trochu chyběl Oberon a jeho úžasné hlášky, ale ani chvíli jsem se nenudil...a s chutí jsem se pustil do dalšího pokračování.
Zcela nový fantasy svět, originální mytologie, skvělé vypravěčské schopnosti autora i vývoj jednotlivých postav mě jednoduše bavil.
Příběh mě bavil od začátku až do konce. Škoda jen, že překlad druhého dilu vyjde až někdy v listopadu, ale i tak se na něj budu těšit.
Musím říct, že jsem po tomto příběhu sáhl bez nějakého velkého očekávání, ale nakonec se z něj vyklubaly dva dost odlišné a dobře propracované "světy" Citadely a Bloku. Je pravda, že v některých momentech si mi postavy zdály až moc naivní, ale na druhou stranu jsem si při čtení vzpomněl na sérii Legenda (Marie Lu), což mě opravdu mile překvapilo.
Přiznám se, že po přečtení druhého dílu Zlo, jsem se musel trochu nutit, abych si Sedmu koupil, ale teď toho v žádném případě nelituju, ba naopak. Opět mě uchvátil Newmanův specificky vykreslený a barvitý svět a hlavně mě příjemně překvapilo, jak autor dokázal nenásilně spojit snad všechny postavy z předešlých dílů do jedné dějové linie. Jen škoda, že jsem knihu zhltnul na 2 dny :(