uzivatel1190 uzivatel1190 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Opravdu silný příběh, navíc styl psaní je přesně můj šálek kávy.

18.10.2022 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Za mě to nejlepší od této autorky, opravdu silný příběh s hodně drsným koncem. Nemohla jsem se odtrhnout.

04.03.2024 5 z 5

Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Pro mě zatím asi to nej, co jsem v roce 2024 četla. Střídá se vypravování různých osob, časové linky, různé pohledy na jednu věc. Příběh je parádně vystavěný a to jak ta linka v minulosti, tak v přítomnosti.

09.09.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Půjčila jsem si s velkým očekáváním, nadšení úplně nesdílím, knížku jsem nakonec dočetla, ale bylo tak všechno strašně zdlouhavé. Autorka si určitě dala spoustu práce, aby takové detaily nastudovala. Druhý díl si nejspíše také přečtu, aľe musím si dát chvilku pauzu.

26.09.2023 3 z 5

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Super, přečetla jsem za dva večery, skvěle vedený rozhovor.

08.03.2024 5 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Je to již moje třetí knížka od této autorky a opět jsem byla nadšená, vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Svožný příběh, který ukazuje, že nic není takové, jak se zdá a že nelze věřit nikomu, ani těm nejbližším. Určitě doporučuji.

01.11.2024 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Čte se to velmi dobře, v knize se prolínají různé časové linky, to celou knížku oživí, výborný popis postav i děje samotného. Nenudila jsem se.

05.01.2023 5 z 5

Dvakrát sedm pohádek Dvakrát sedm pohádek František Hrubín

Knížku jsem četla už jako malá, pak jsem ji četla všem svým synovcům a neteřím, pro své děti jsem si musela koupit již nové vydání, to po mně bylo už salátové. Knížka je kouzelná, skoro všechny básničky znám už nazpaměť, rádi se s k ní s nejmladším synem vracíme.

28.01.2022 5 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Četla jsem nejprve druhý díl, teď se vrátila k prvnímu. Opět velmi silné čtení, kdo má tuto tématiku rád, tak by si měl určitě přečíst. Mělo by být jako povinná četba, aby se dějiny již neopakovaly.

12.04.2024 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Super, přečetla jsem jedním dechem. Byť smyšlený příběh, tak jsem si uměla představit, že by to takto bylo, kdyby k pádu komunismu nedošlo.

09.11.2023 5 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Další z knížek této autorky, která se mi dostala do ruky a opět skvělé dílko, bezvadně se to četlo. Na stolku mi teď leží Pobrdské ženy, tak se těším.

07.09.2023 5 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Skvěle napsané, velmi čtivé, nemohla jsem se odtrhnout. Určitě doporučuji.

15.04.2024 5 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Přečetla jsem za večer a neskutečně se bavila, super oddechová knížka.

23.11.2023 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Z knížky jsem byla nadšená, nejlepší, co jsem zatím od této autorky četla. Líbí se mi, že se děj rozloží do několika lidí a časových dob. Po přečtení vím jistě, že bych ani v jedné době nechtěla žít jako žena.

15.09.2023 5 z 5

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Na knížku jsem se těšila, no Jirotka to není, ale i tak jsem se velmi bavila, knížka sice nemá nějaký ucelený děj, je to prostě popis prázdnin u děděčka, autor se snaží napodobit styl pana Jirotky. Jako víkendové čtení na chalupu ideální.

11.03.2022 4 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Knížka se velmi dobře četla, snad se dočkáme i dalšího dílu. Určitě doporučuji.

23.11.2023 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Velmi zajímavá rozhovor, pan doktor má můj obdiv, jak vše zvládá s obrovským nadledem, zapálením.

23.10.2024 5 z 5

Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Velmi čtivá kniha se zajímavým dějem, chvílemi jsem se bohužel i poznávala.

27.03.2024 5 z 5

Herečka: Múza první republiky Herečka: Múza první republiky Jana Poncarová

A mně se to nakonec líbilo, začátek byl takový nijaký, ale pak jsem se nemohla odtrhnout. Je pravda, že některé pasaže byly takové zdlouhavé, ale jako celek hodnotím pozitivně, zase. Zkusím ještě další knihy od této autorky.

18.07.2023 4 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Nedočteno, vůběc mě to nebavilo, čtu všechny možné žánry, ale tady jsem se nějak neuměla ponořit od děje.

10.07.2023 2 z 5