Valdora Valdora komentáře u knih

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Dosud mne žádná detektivka od paní Klevisové nezklamala. U tohoto příběhu oceňuji, že jej zasadila do zahraničí a věnovala se i popisu netradiční norské krajiny. Hezky dokresloval samotný příběh.

09.03.2023 4 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Detektivky se Servazem mám moc ráda. Chtěla jsem od autora vyzkoušet něco jiného. Nebylo to špatné, ale na můj vkus až moc dlouhé, ke konci už jsem některé pasáže přeskakovala. A vykreslení postav mi přišlo trochu neuvěřitelné, přehnané.

04.03.2023 3 z 5

Zhroucený čas Zhroucený čas Blake Crouch

Druhá kniha od tohoto autora, kterou jsem četla. Opět velmi chytlavé téma a čtivě zpracované. Ale někdy už bylo dějových linek a nuancí moc, že jsem se v nich ztrácela.
Temná hmota mne oslovila mnohem více, proto jen 3 hvězdy.

13.02.2023 3 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Klobouk dolů před autorkou, která zpracování tohoto románu věnovala deset let. A také je to velmi znát. Dílo je celistvé, propracované do nejmenšího detailu.
I když "jakože dobové" zápisy, výtahy z archivu apod. děj zpomalovaly a občas mě odrazovaly od dalšího čtení, jsou pro pochopení celého textu a dějové linky, důležité.
Možná právě proto nedávám 5 hvězd, i když je kniha skvělá a stojí rozhodně za přečtení.
Čtenář se nesmí nechat hned na začátku odradit rozsahem.

10.02.2023 4 z 5

Vlaštovčí kopec Vlaštovčí kopec Donna Everhart

Po dlouhé době příběh, který mne opravdu oslovil a ke kterému se budu ráda vracet. Proto dávám 5 hvězdiček.

28.01.2023 5 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Od autorky jsem už přečetla všechny knihy a ani tato mě nezklamala. Je to náročné téma na zprcování, ale autorka jej zdařile zpracovala. S hlavním hrdinou jsou soucítila a jakýsi náznak pozitivního konce mě potěšil.

25.01.2023 4 z 5

Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Každá povídka byla jiná a přesto zajímavá. Těžko říci, která mne oslovila nejvíce. Každopádně autorka zpracovala těžké téma a mnohdy se povídky opravdu nečetly lehce. Občasný závěr s trochou naděje mne jako čtenáře potěšil. Takový bývá život, někdy bývá hodně zle a někdy lépe.

16.01.2023 4 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

(SPOILER) Krátký komorní příběh, ale silný svým obsahem. S hlavní postavou jsem trpěla, až se mi hruď svírala, jak mi za ni bylo smutno. Kolik nepochopení, ústrků a trápení musela její dětská duše pojmout.
A konec mě naprosto dostal... Doufala jsem v lepší konec, ale bohužel v opravdovém životě to může skončit stejně tragicky.

11.01.2023 4 z 5

Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Tak to byla jízda, jsem nadšená. Je to první kniha od autora, kterou jsem četla na doporučení kamaráda. Takže určitě po nějaké další brzy zase šáhnu.

08.01.2023 5 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Další povedená detektivka, tato autorka mě baví.

18.12.2022 4 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Tato autorka mě stále baví.

15.12.2022 4 z 5

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Postav a jejich tajemství bylo na mě v knize nějak moc. Velmi často jsem se v ději ztrácela. A rozuzlení jsem se také v určitých dějových linkách nedočkala. Možná by stačilo trochu ubrat. Zjednodušit děj a ubrat postav.

19.11.2022

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Nejdříve jsem viděla film, pak četla knihu. Film se mi líbil, ale knihu jsem dočetla ze setrvačnosti. Bohužel mne tolik nezaujala. Do dalšího dílu se nejspíš nepustím.

07.11.2022 3 z 5

Dřevěná panenka Dřevěná panenka James Hazel

Líbila se mi stejně jako předchozí autorova kniha. Možná oceňuji více, že to tentokrát nebyla taková bichle. Napínavé a čtivé až do konce.

22.10.2022 4 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Na to, že měla kniha tolik stran, mi nepřišel příběh vůbec nudný či nekonečný. Užila jsem si každou kapitolu.
Napínavé a čtivé až do konce.
Rozuzlení bylo pro mě překvapivé.

22.09.2022 5 z 5

Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Třetí kniha, kterou jsem od této autorky četla, po Tatérovi a Cilce a při její četbě mi občas i slza ukápla. Tak silně na mě zapůsobila láska tří sester, která jim pomohla přežít všechny strasti života v Osvětimi.

17.09.2022 5 z 5

Zlatý věk Zlatý věk Joe Hill (p)

Jednuduše bomba! Plný počet hvězdiček.

04.09.2022 5 z 5

Smrtící skalpel Smrtící skalpel Tess Gerritsen

Jak to napsat slušně? Taková červená knihovna v detektivním hávu. Vyloženě prázdninové čtení někam k vodě.

29.07.2022 2 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Za mě zatím nejlepší knížka od Dvořakové. Přečetla jsem jedním dechem.

23.07.2022 5 z 5

Šachy se smrtí Šachy se smrtí John Donoghue

Na téma koncentrační tábor jsem přečetla řadu knih a tento příběh se mi líbil, šlo zase o jiné pojetí.

17.07.2022 4 z 5