Valdora Valdora komentáře u knih

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Celou sérii jsem přečetla během zhruba čtrnácti dní. Bryndza mě chytil a už nepustil. Budu se těžce loučit s hlavní hrdinkou a jejími případy.

16.11.2020 4 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Tento autor mě chytl a už nepustil. Pátá kniha v řadě, kterou jsem přečetla.

14.11.2020 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Má očekávání kniha splnila. Bylo to čtivé, napínavé a rozhodně se pustím do dalšího dílu.

04.11.2020 4 z 5

Šarlatové zmije Šarlatové zmije František Kalenda

Přečetla jsem celou trilogii a celkově ji hodnotím kladně. Mám ráda historické detektivky. Tady šlo spíše o oddechové čtení, ale četlo se mi to dobře a byla jsem zvědavá na pokračování, takže svůj účel to splnilo.

19.10.2020 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Kniha mě chytla a už nepustila, i když některé pasáže byly zbytečně dlouhé, bylo tam zbytečně moc postav.

09.10.2020 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Tento autorčin příběh mě možná oslovil nejvíce. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a napjatě četla dál.

17.08.2020 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Druhá kniha v pořadí, kterou jsem od autorky četla, a rozhodně mě nezklamala. Mám v plánu číst další.

16.08.2020 5 z 5

Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Mám ráda tvorbu, kdy se mísí různé styly a žánry. Něco mezi cestopisem, deníkem, básní v próze. Je to báseň jedné ženy, která miluje život a snaží se ho užívat plnými doušky, nepromarnit ani minutu a umí se radovat z maličkostí. A předává nám poselství o tom, co jsou skutečné hodnoty.

15.08.2020 4 z 5

Ospalá slovanská díra Ospalá slovanská díra Petr Jaroněk

Na prvotinu povedené . Mám ráda příběhy, byť fantastické, které se odehrávají na místech, které aspoň trochu znám.

15.08.2020

Případy inspektora Rádla Případy inspektora Rádla Marek Skřipský

Doufala jsem, že půjde o spletitější špionážní příběh rozsahu románu. Povídková forma mne trochu zklamala. Ale knihu nezatracuji natolik, abych si nepřečetla pokračování. Jako odpočinkové čtení fajn a autorovi se podařilo navodit atmosféru doby dvacátých let, o které ráda čítávám.

15.08.2020

Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Nejdřív jsem viděla film, pak četla knihu. Těžko říct, co bylo lepší. Film se mi zdál obsahově plytký, šel jen po povrchu problému. Ale když jsem zjistila, že vlastně předlohou mu byly deníkové zápisky, tak jsem mu asi křivdila. I tato forma zpracování má cosi do sebe. Osudy lidí potýkající se s alkoholem stačí jen načtrnout, mnohé si čtenář domyslí sám. Je to celoživotní boj.

15.08.2020 3 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Dostala jsem tip na tuto knihu a určitě nelituji. Ráda si od autorky zase něco přečtu.
Hlavní hrdina byl sympatický - člověk s chybami a stinnými stránkami, ale který se dokázal v důležitém okamžiku rozhodnout správně.

04.08.2020

Hana Hana Alena Mornštajnová

Po dlouhé době opravdu silný příběh, na který jen tak nezapomenu. A určitě si od autorky přečtu další knihu.

27.05.2020 5 z 5

Ostravská mystéria Ostravská mystéria Marek Skřipský

Tento soubor povídek je kombinací žánrů, co mám ráda - historická fantasy detektivka. A jako bonus - příběhy se odehrávají v Ostravě a postavy mluví "po našimu". Navíc je to vtipné, děj pěkně odsejpá. Každá povídka mne bavila, žádná nebyla horší nebo slabší.

24.09.2019 5 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Kniha mne oslovila, našla jsem tam pro sebe mnoho podnětů k zamyšlení a inspiraci pro život.

25.03.2019 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Z trilogie pro mě jednoznačně nejlepší díl a to jsem si myslela, že úspěch první nemůže překonat.

15.11.2018 5 z 5

Černá hra Černá hra Jozef Karika

Nejlepší, co jsem dosud od něj četla. Jednoznačně skvělé.

03.11.2018 5 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Jeden z nejlepších příběhů této autorky. Líbilo se mi, jak se propojily dějové linky z různých období.

20.08.2018

Běžkyně Běžkyně Peter May

Po dlouhé době opravdu dobrá detektivka, která mne bavila od začátku až do konce a neměla jšem chuť některé pasáže přeskakovat. Napínavý děj, zajímavá detektivní zapletka, střet dvou kultur a vývoj vztahu dvou hlavních hrdinů. May prostě umí.

07.08.2018

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Konečně jsem knihu dočetla. Hodnotím jako nejslabší počin od Nesba.

12.06.2018