Venda32 komentáře u knih
Kniha se bude líbit nejen fanouškům všeho, co souvisí s Duklou, ale líbit se bude také všem opravdovým sportovním fanouškům. Je totiž prošpikovaná příběhy sportovců napříč sportovním spektrem.
Výborně napsaný životopis. Pasáže ze života priložené fyzikou, navíc srozumitelně vysvětlenou. Dobrá práce.
Souhlasím s předchozím komentářem. Jen s tím rozdílem, že udělím i hodnoceni. Oproti jiným, třeba i moderním pohadkam, těžký průměr. Děti to bude bavit, ale nic si z příběhu o ničem nevezmou.
Krásný výběr grimmovskýcj pohádek s hezkou ilustrací.
Vtipné historky Richarda Feynmanna, které v podstatě slouží jako autobiografie.
Dva krátké příběhy, které určitě potěší všechny fanoušky princezny Sophie.
Svižně napsané vzpomínky na největší případy legendy mezi agenty FBI. Obdivovat musíte nejen samotného hlavního hrdinu, ale ocenit je třeba i jeho manželku, že trpělivost a podporu jeho zaměstnání.
Dvě vady na kráse. Spousta překlepů. A rušivě působí spousta zkratek v textu. Po chvíli jsem se ztrácel, kdo je kdo.
Krátké příběhy. Hezké obrázky podle kterých je dcera schopna svými slovy odvyprávět příběh. Ale také si vymyslet příběh svůj:-)
Krásná kniha pro nejmenšího čtenáře. Z mého pohledu mohl být text malinko kratší, čteme knihu před spaním. Ale to je můj subjektivní pohled.
Ke knize jsem se dostal v dětství náhodou a tehdy to pro mě byla opravdu studnice informací, které mě zaujaly. A i možná této knize vděčím za to, že se i v dnešní době rád dozvím zajímavosti nejen z dob antiky.
Knihu jsem četl několik let po jejím vydání. V tehdy mladším věku jsem s chutí hltal informace o našich tehdejších hvězdách v evropských službách. Dnes, i vzhledem k žalostnému stavu našeho fotbalu, bych jí s nadšením přečetl znovu.
Kniha následovala po bestselleru té doby Jak jsem se zmýlil v politice. Působila na mě dojmem, že je potřeba co nejvíc vyždímat z úspěchu své předchůdkyně. A také si kopnout do všech a všeho, kde to nevyšlo v prvním titulu.
Pro školáky perfektní k doplnění toho, co probírají v zeměpise. Pro ostatní, kteří se chtějí seznámit s něčím o planetě Zemi ideální.
Knihu doporučuji jako dobrý podklad pro hodiny informatiky.
První z několika Řepkových biografií. Nemám srovnání s ostatními, myslím, že psát biografii po jednom roce, dvou letech od sebe je divný a spíš jde o snahu vydělat, co nejvíc. Zpátky k Rebelovi. Fotbalový fanoušek si v kapitolách z Řepkovy sportovní kariéry vždy něco najde.
Kniha mě zaujala svým názvem a přebalem. Takže trochu opak některých komentujících:-). A o to více mě zklamala. Některé pasáže jsou až (z mého pohledu) rozepsané zbytečně.
Vynikající knížka. Motivující, inspirační. Někdo namítne, že je usvědčený z dopingu. No a? Kdo v té době nebyl, musel být nejlepší mezi "špinavými". Navíc, to nejpodstatnější - kniha není oslavou Armstrongových vítězství...
Kdo se chce dozvědět, jak jde poměrně jednodušše "znásilnit" nejsledovanější sport na světě - má šanci v této knize.
Klobouk dolů, před tím, jak dlouho pánové kolem Blattera dokázali dojit organizaci FIFA a zároveň dokázali být pro policii atd. neviditelní.
Tohle bavilo! Dlouho jsem jí sháněl, když v knihovně byla, tak se pořád odsouvala. Ale po přečtení prvních stránek těžké knihu položit:-).
Příjemné nahlédnutí do zákulisí nejen M.V., ale také klubů, kde působil. A často čtení velmi zajímavé. Zvlášť pokud patříte k fotbalovým pamětníkům nebo se vyznáte.
V knize najdete spoustu černobílých i pár barevných fotografií. Na M.V. zavzpomínali také některé osobnosti z jednotlivých kapitol. Plus pohled manželky.
Nelíbilo se, jak bylo podáno strojově stejným novinářským způsobem vyprávění M.V. i ostatních hovorů.