Venda32 Venda32 komentáře u knih

Muži v ofsajdu Muži v ofsajdu Karel Poláček

Při čtení jsem se opravdu pobavil a těšil jsem na každou další kapitolu, která mě čekala. Pan Načeradec, to je úkaz k nezaplacení. Krásně přepínal mezi morousem a lidumilem. Sloví přestřelky mezi ním a jeho manželkou a mezi ním a Emanem mladším? Prostě skvělé. V druhé části fantastický výkon podává také pan Šefelín. Starý pan Habásko je takový hodný strejda od vedle, ale se svým kouzlem.
Popisy fotbalových utkání, stejně jako používání fotbalové hantýrky v průběhu celé knihy, to opravdu nemá chybu.
Při čtení knihy mě chvílemi napadalo, jak by se v té době krásně žilo. Byť si uvědomuju, že to zase až taková sláva nebyla. Báječně napsáno.

25.07.2021 5 z 5

Tajemství srdce Tajemství srdce Šárka Váchová

Jak již padlo v předchozích komentářích, začátek je opravdu napínavý a strhující. V další částí jsem však byl zklamaný. Příběh knihy by nebyl úplně špatný. Ale proč někdo naroubuje dvě klasické knihy do svého díla?
Výsledný efekt tak nějak ale dohromady pasuje a kniha se dceři líbila. Původně jsem byl přesvědčený, že se přes *** hvězdy nedostanu, ale nakonec ano, výsledek za mě - ****.

16.07.2021 4 z 5

O Faustovi, Markétce a ďáblovi O Faustovi, Markétce a ďáblovi Kamil Bednář

Výborně přepsaný příběh o Faustovi. Od začátku do konce kniha nenudí. A kdo chce, tam v ní najde nejedno moudro, které je zřejmě poplatné každé době, ve které se příběh čte.
Mě osobně nejvíc zaujala kapitola, ve které Mefisto "vymyslí" peníze :-). Jak prosté.
Každopádně příběh opravdu graduje až do samého konce a musím říct, že jsem rozuzlením byl překvapen.

16.07.2021 5 z 5

Toy Story 1 - Příběh hraček Toy Story 1 - Příběh hraček Walt Disney

Jediná vada této knihy na úvod. Je příliš útlá. Jinak nejde nic vytknout. Krásné ilustrace, příběh ideálně podaný pro všechny děti.

09.07.2021 5 z 5

Souznění dvou duší. Tipy a triky nejlepších psích trenérů Souznění dvou duší. Tipy a triky nejlepších psích trenérů Ken Ramirez

Super kniha nejen pro klikrtrenéry. Na ty je tedy zaměřena primárně. Ale i ten, kdo chce psa cvičit bez klikru, si v knize najde své.

08.07.2021 5 z 5

Čtení o sv. Ludmile, Václavovi a Vojtěchovi Čtení o sv. Ludmile, Václavovi a Vojtěchovi Eduard Petiška

Jednoduše, zároveň čtivě napsáno. A je jedno, zda knihu čte mladý či starý. Za mě jednoznačně povinná četba na základní škole.

05.07.2021 5 z 5

Sněhurka a sedm trpaslíků - Ariel malá mořská víla Sněhurka a sedm trpaslíků - Ariel malá mořská víla Walt Disney

Klasické příběhy, které se neomrzí. Zpracované velmi dietně, takže se dají přečíst před jedním usínáním. Krásné ilustrace.

20.06.2021 4 z 5

Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor Bohumil Říha

Jednoduchý, ale nádherný příběh. Dceru jsme hltali s manželkou i dcerou všichni stejně. Pro nás dospělé trošku závist nad úžasným pohledem a životem dědečka Konráda. Opravdu potřebujeme ke štěstí všechny ty věci, které vlastně důležité nejsou?

12.06.2021 5 z 5

Poznej svět kolem nás Poznej svět kolem nás kolektiv autorů

Výborně seskládaná kniha. Témata popsána tak jednoduše a zajímavě, že by mohla sloužit jako učebnice.

06.06.2021 5 z 5

Královské Vánoce Královské Vánoce Lisa Ann Marsoli

Hezké obrázky, jednoduché příběhy.

23.05.2021 3 z 5

McMafie – Zločin bez hranic McMafie – Zločin bez hranic Misha Glenny

Souhlasím,že se jedná o velmi zajímavé čtení. Já jsem se však často ztrácel v častých odbočkách v textu. Od knihy jsem asi čekal něco jiného. Seriál jsem neviděl a myslím, že asi ani nechci.

23.05.2021 3 z 5

Velká kniha pohádek před spaním Velká kniha pohádek před spaním Nicola Baxter

Zajímavé, neotřelé pohádky. V některých je snaha předat dětem určité moudro. U některých se pobaví i rodiče.

21.05.2021 4 z 5

Border kolie Border kolie Adrianne McLeavy

Naprostá spokojenost. Základní informace shrnuté přehledně, srozumitelně. Na plný počet mi chybí možná trochu více výcvikových a herních inspirací.

30.04.2021 4 z 5

Border kolie Border kolie Esther Verhoef Verhallen

30.04.2021 4 z 5

Alf III. - Radši já než nikdo! Alf III. - Radši já než nikdo! Rainer Büttner

To býval hit:-). Super seriál, super knížka.

24.04.2021 5 z 5

Hledá se Nemo Hledá se Nemo Walt Disney

Moderní Disney. Neurazí, nenadchne.

23.04.2021 5 z 5

Aladin Aladin Walt Disney

Krásný příběh s ještě krásnější ilustrací.

23.04.2021 5 z 5

Dumbo Dumbo Walt Disney

Kouzelné čtení - Aladin Kouzelné čtení - Aladin kolektiv autorů

Kniha svým rozsahem vychází jako četba celého příběhu před spaním. Příběh sice krátký, ale krásný. Dcera je nadšená také z možnosti si příběh dodatečně pustit.

Sněhurka a sedm trpaslíků Sněhurka a sedm trpaslíků Walt Disney