VendulaB komentáře u knih
Velmi slabá kniha, absolutně jednostranná - působí naprosto nedůvěryhodně. Čte se rychle, ale autor si hodně často protiřečí a vlastně je to celé jedna velká nuda. Ztráta času.
Není to úplný propadák, ale kniha mě zkrátka příliš neoslovila. Sice dokáže rychle vtáhnout do děje a ten celkem odsýpá, postavy jsou ale nemastné, neslané a čtenář si k nim nevytvoří žádné pouto.
Rychlejší rozjezd než v prvním díle, zajímavý zákulisní boj král/premiér, samotný příběh ale tentokrát něco slabší. Celkově ale velmi dobré a čtivé.
Velmi zvláštní a netypická detektivka. Nečetla se úplně snadno, ale rozhodně byla zajímavá. Beru v úvahu, že jde o začátek série, a tak dám komisaři Adamsbergerovi ještě šanci.
H. B. se konečně vrací zpět k policii. Super příběh, reálně působící, mající spád, žádné přehnané násilí či brutalita. Opět skvělá tradiční americká detektivka.
Výborné pokračování série. H. B. je zde ve skvělé formě. Příběh je po krátkém rozjezdu napínavý a velmi čtivý. Tradiční výborná americká detektivka.
Lehce pomalejší rozjezd, ale nakonec velká jízda. Celou dobu jsem měla před očima Kevina Spaceyho, knihu jsem si skutečně užila. Rychlé, oddechové, příjemné.
Výborná knížka od skvělého autora. Jméno Musk mi bylo pochopitelně známé, ale podrobnosti jeho života jsem neznala. Podobně jako Jobs - genius, který posouvá lidstvo vpřed, ale nesmírně komplikovaná osobnost. Kniha toto vše postihuje - užila jsem si ji.
Jako milovnice Ziburových knih jsem tentokrát byla zklamaná. Kniha nebyla špatná, jen byla jiná než ty předešlé. Tentokrát mnohem osobnější, niternější, přemýšlivější, jako by ji autor psal spíše pro sebe, než pro čtenáře. Očekávala jsem zkrátka něco jiného.
Nenáročná, oddechová detektivka, ekvivalent televizní podvečerní kriminálky na Primě. Žádné napětí, nijak zvlášť propracované postavy - k žádné z nich si čtenář nevybuduje vztah. Ale na jeden večer dobrý způsob, jak vypnout.
Nedokážu zhodnotit, nakolik by kniha obstála samo o sobě, ale pro ty, co seriál znají, je to skvělé doplnění. Kniha je čtivá, zajímavá a použití fotografií - reálných i seriálových - tomu dodává šťávu.
Pro čtenáře, kteří se zajímají britskou královsku rodinu, je to čtenářská lahůdka - jedna z nejlepších, jaké jsem k danému tématu četla. Úžasný pohled do zákulisí života nejen Williama a Harryho, ale vlastně celé rodiny. Příčiny, souvislosti, důsledky - kniha vysvětluje mnohé.
Neuvěřitelné dílo doslova natřískané informacemi o Anglii 16. století. Stejně jako obsah je neuvěřitelná i forma - jak může být takováto kniha tak lehce čitelná a čtenářsky přístupná? Naprostá paráda.
Čtenářsky příjemná a snadno čitelná kniha, kterou slupnete za pár hodin. Pro člověka, který se alespoň trochu zajímá britskou královskou rodinu neobsahuje kniha žádné překvapivé informace, ale je to rozhodně příjemná oddechovka.
Je třeba říci, že v 80 % případů jsem vůbec netušila, o čem či o kom je řeč a že tyto zápisky měly být v uvedené podobě vůbec zveřejněny. Jinak mám z knihy spíše smutný pocit, A. R. popsal život, který byl neuvěřitelně uspěchaný a nepůsobil na mně dojmem, že by byl nějak šťastný. Z knihy jsem spíše v rozpacích.
Výborný, i když velmi podrobný životopis francouzské královny. Neuvěřitelná doba, neuvěřitelný život. Kniha je čtivá, popisovaná realita je pro nás nepředstavitelná. Nechápu, jak tuto dobu obyčejní lidi vůbec přežili.
Samotný příběh je velmi prostý a stokrát opakovaný. Na zajímavosti mu dodává přeházení kapitol a především pak naprosto přirozený a uvěřitelný vnitřní monolog autorky/hlavní hrdinky - matky a manželky, která bojuje s tím, nakolik se musí jako matka obětovat pro své děti a zda si může dovolit jít sobecky za štěstím.
Příběhy 4 žen, které se díky svému díky svému věnu staly habsburskými nevěstami, žádné z nich však toto spojení nepřineslo šťastný život. Škoda jen, že to autorka vzala "letem světem", mnohé z osudů by si zasloužili samotný román.
Výborná čtivá kniha popisující nejen život samotného cara, ale podrobně se věnuje i vzniku terorismu a cestě ruské společnosti k revoluci. Místy možná až moc podrobné, stále však velmi zajímavé. Nechápu jen, proč u nás vyšlo tak mále knih o Romanovcích - mám pocit, že je snad více knih jen o samotných manželkách Jindřicha VIII., než o celé ruské dynastii.
V knize mi zpočátku vadilo neustálé střídání vypravěčů spojené se skákáním do minulosti, postupně se mi však kniha četla lépe a nakonec ve mně zanechala příjemný dojem. Kniha patří k tomu lepšímu, co autor napsal.