Vendulis Vendulis komentáře u knih

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

(SPOILER) Rozhodně nejlepší díl z celé série. A jak už bylo několikrát napsáno, i mě ten konec dostal, Gabriel byl moje nejoblíbenější postava! Proč nezabila raději Nathana, ten mě strašně rozčiloval. :D
Ale ne, jsem ráda, že jsem zvládla přelouskat druhy díl (moc mě nebavil, až cca posledních cca 100 stran začalo být zajimavych) a sérii dokončila. :) Hodně postav i svět, který autorka vytvořila, mi bude chybět. Což jsem opravdu nečekala, když jsem sérii začínala. Není to dokonalá série, má své mouchy, ale za přečtení,si myslím, stojí. :)

08.01.2023 4 z 5

Napůl divoký Napůl divoký Sally Green

3.5⭐️ První cca polovina knihy mě moc nebavila, hodně jsem se přemlouvala ke čteni, poté uz to bylo lepší. Jen škoda, ze se začalo něco zajímavého dít až na posledních 80 stranách. A Gabriel...bez něj by to celé bylo ještě horší, díky za něj.️

29.12.2022 3 z 5

Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Tenhle díl byl ještě lepší než Nikdynoc. Já prostě zbožňuju autorův styl psaní a humor. A i poznámek pod čarou bylo méně, což fakt oceňuji. Za mě palec nahoru a těším se na třetí díl.

20.03.2021 5 z 5

Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Bylo to čtivě a svižně napsané, námět zněl děsivě a zajímavě. Pár věcí mi v knize nesedlo, plus teda konec byl trošku kýčovitý, ale jinak se mi kniha celkem líbila.

12.12.2020 3 z 5

Hvězdy nad Berlínem Hvězdy nad Berlínem Sarah Matthias

Romantická linka mi zkazila celý dojem z knihy. Láská hlavních hrdinu mi přišla plochá, nevěrohodná, to jejich "osudové" setkání, jako vážně? Pro mě cca první polovina knihy vcelku nezáživná, až druhá polovina pro mě byla zajímavější, ale to už prostě nedokázalo zachránit celkový dojem z knihy.

05.12.2020 3 z 5

Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Knížku jsem si koupila, aniž bych věděla, že je psaná formou rozhovorů a já takový druh knih moc nevyhledávám. Nakonec jsem byla překvapená, jak dobře se kniha četla, ale zároveň jsem si z toho na zadek nesedla, asi jsem čekala větší nářez. :D
Hlavní hrdinové Billy a Daisy Jones…ani jedna z postav mi k srdci příliš nepřirostla. Daisy mi přišla dost plochá a občas se chovala jako spratek. Billy dostal dle mého více prostoru, ale i tak mi nebyl sympatický.
Atmosféra byla fajn. Prostě 70. léta a drogy, chlast a chlebíčky. :D
Abych to shrnula kniha se četla dobře, ale žádné větší emoce ve mně nezanechala. Určitě ale dám šanci i jiným knihám od paní Reid.

08.11.2020 3 z 5

Továrna na panenky Továrna na panenky Elizabeth Macneal

Jedná se o celkem temnou knihu z Viktoránské Anglie. Občas pro mě bylo těžké knihu číst, jelikož zbožňuju zvířata a určité části knihy se týkaly týraní zvířat. Jedna z postav - Silas, byla opravdu odporná postava, autorce se povedlo jej vykreslit velmi věrohodně.
Pro mě dobře napsaný román, který obsahoval romantiku, umění, posedlost a zvrácenost. Trošku mě zklamal useknutý konec.

26.07.2020 4 z 5

Zkřížené hnáty Zkřížené hnáty Patricia Briggs

Čtivé, vtipné, napínavé. Série se mi líbí, ale přijde mi, že se tam některé věci opakují a hlavně ty konce? Budou všechny díly končit tím, že Mercy chytne nějaký psychouš ? Ale jinak jo, za přečtení to stojí a 4 hvězdičky si zaslouží. :)

27.01.2020 4 z 5

Uvnitř mé hlavy Uvnitř mé hlavy Francesca Zappia

Příjemné odpočinkové čtení :)

22.11.2018 4 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Libí se mi, prostředí v jakém se kniha odehrává, kniha jako taková by taky nemusela být špatná, ale neskutečně mě nebavily hlavní postavy a znechutily mi celý požitek z knihy. Hlavně teda Diana, která se chovala jako puberťačka. Dočetla jsem jen proto, že nesnáším rozečtené knihy.

19.11.2018 2 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Začátek trošku nudnejsi, ale potom pribeh nabral spad. Hrdinove me taky bavili. Kazdy mel svuj zajimavy osud a nebyli to zadne princeznicky a princatka, kteri byli predurceni k tomu byt vyjimecni, ale "gangsteři ", kteri nemeli v zivote nic zadarmo.
Trosku me zarazila pasaz na konci knihy, prisla mi nerealna i za daných podminek, ktere Nina mela :D. Jinak ale originalni pribeh. Kniha se mi moc libila. :-)

15.10.2017 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Tak nějak pořád nevím, co si o téhle serii myslet :D Musím říct, že snad poprvé se mi více líbí filmové zpracování, než kniha.Takže uvidím, co přinese třetí díl, ale zatím zatím nic extra, ale zase nejhorší to taky není. A nemám ráda knižního Thomase, přijde mi strašně ubrečený :D

15.02.2016 3 z 5

Magie ničivá Magie ničivá Ilona Andrews

Prostě žůžo jako všechny díly! Už chci další díly a dozvědět se, co bude dál!:D

26.12.2015 5 z 5

Označená Označená Kristin Cast

Knížka se mi líbila. I když možná bych tam brala více napětí a nějaké akce. Ale i tak se knížka dobře četla, byla to taková oddechovka :)

04.03.2013 4 z 5

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Autorka sice píše čtivě, ale nijak se mě knížka nedotkla, postavy mi byly jedno. Zpracovala bravůrně kultůru Akhu, info o čajích, politickém dění a adopcích, proto nakonec hodnotím 3,5*.

10.11.2024 3 z 5

Pád všech neřádů Pád všech neřádů Amanda Foody

Tak cca do půlky mi přišlo, že se jen opakuje příběh z prvního dílu...fakt zajímavý byl spíš až konec. Za mě tenhle díl dost postrádal ten šmrnc a vibe z první knihy.

05.10.2023 3 z 5

Hon na knížete Draculu Hon na knížete Draculu Kerri Maniscalco

3,5*
Čtivé, zajímavý námět a prostředí. Ale děj se občas táhl, plus na můj vkus až přílišné nimraní se v pocitech a málo mrtvol. :D

07.05.2023 3 z 5

Vampýrská akademie (komplet) Vampýrská akademie (komplet) Richelle Mead

Určitě doporučím. Všechny knižky jsem přecetla jedním dechem! :)

04.03.2013 5 z 5

Magie zalitá jedem Magie zalitá jedem Judy I. Lin

3.75* Začátek se na můj vkus až moc táhl,hodně jsem se musela přesvědčovat, abych četla dál. Cca od půlky se to zlepšilo a konec ten nabral úplně grady. :) Hodně se mi líbí magie čaje a prostředí, plus zasazení asijské mytologie a folklóru.

15.09.2024 4 z 5

Podivný počátek Podivný počátek Deanna Raybourn

Prostředí viktoriánské Anglie, zábavné a zajímavé hlavní postavy - ty mě bavily asi nejvíc. První díl opravdu překvapil, čtení jsem si užila a doufám, že vyjdou další díly.

23.07.2024 4 z 5